Kayıtlar

Kasım, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Yedigöller Gezisi / Kasım 2010

Resim
PASTORAL SENFONİ… Biliyorsunuz Kurban Bayramı bu yıl denk geldiği günler itibariyle herkes için aynı zamanda uzun bir tatile vesile oldu :) Benim için; bu bayram biraz buruk geçti, çünkü hemen hemen tüm akrabalar şehir dışında idi. Bayram ziyaretlerimiz sadece iki gün sürdü :( Bir günde anne babaları bize davet ettik, oldu üç gün, bitti gitti :) Buna rağmen planımızı değiştirmedik, tatilimizi uzatmadık, sadece iki günlüğüne Yedigöller’e gittik. B ilenler bilir, bende romantizm sıfırın altındadır, hiç anlamam :) Hele çoğu kişiye romantik gelen, kırmızı güller, mumlar vs. bırakın romantik hissettirmeyi, kahkaha ile güldürür beni. Çok az şey beni büyüler, dilim tutulur, midemde kelebekler uçuşturur… Onları da bilmesi gereken kişiye düzenli aralıklarla -başa kakma yöntemi ile- hatırlatırım. :) Y edigöller; benim, içimdeki romantizm hissini tam anlamı ile tavan yaptıran bir yer oldu. Her dakikasında ayrı büyülendiğim, nefesimin kesildiği adeta dilimin tutulduğu bir doğa harikası… Yedigöller

bolonez soslu kabak

Resim
    BOLONEZ SOSLU KABAK Oğlum makarnayı bolonez sosla çok sever.....kabağı da aynı şekilde yapıp sevdirebilir miyim derken, ister kızartma ister benim gibi kabakları çiğden koyup yapabileceğiniz lezzetli bir kabak tarifi...deneyenelere afiyet olsun.... malzeme: * 5-6 adet yeşil kabak * 300 gr kıyma * 1 orta boy soğan * 2 biber * 6-7 domates * 3-5 diş sarmısak * maydanoz * karabiber, tuz, toz biber yapılışı: * önce bolonez sosu hazırlıyoruz.  * 5-6 kaşık sıvı yağda soğanlar, sarmısaklar ve yeşil biberler iyice kavrulur * kıymamız ilave edilip kavurma işlemine devam edilir * domates rendelenir, toz biber karabiber ve tuz ilave edilip 6-7 dk pişirilir * sosumuzun üzerine maydanoz ilave edilir. * bu kısma kadar sadece sosumuzu hazırladık. isterseniz kabağı kızartıp sosumuzu üzerine dökebilirsiniz.......isterseniz de daha sağlıklı olması açısından halka halka doğranan kabaklar tencereye bir sıra kabak biraz sos dökülüp kabaklar bitene kadar işlem tekrarlanır...ister ocakta ister fırında pi

berliner

Resim
malzeme:                 *16 tane icin                 *30 gr. hamur mayası,                 *1 yk. şeker,                 *250 ml ılık süt,                 *60 gr. margarin,                 *500gr. un,                 *40 gr. toz seker,                 *biraz tuz   (parmagınızın ucuyla cok az birsey),                 *1 yumurta,                 *aycicekyagı (kızartmak icin )                 *bir tepsi icinde toz seker (hamurları icinde yuvarlamak icin)                 *marmelat yada çukulata sos  yapılışı: * Hamur mayasını elinizle kücültüp, 1 yk seker ile beraber süt

kereviz salatası

Resim
         KEREVİZ          Kerevizin salatasını çok severim. Tarifin hemen hemen herkes tarafından yapıldığını düşündüğüm için çok uzatmadım. Faydalarının çoğunu bilinmediğini düşündüğüm için, internetten derlediğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.             Kerevizin tarihi çok eskilere, antik Yunan’a kadar dayanır. O zamanlar kereviz o kadar kutsal bir bitki olarak biliniyordu ki, spor yarışmalarını kazananların başlarına ödül olarak yabani kerevizden taç yapılıp konulurdu. Ancak kerevizin şöhreti kötü bir talihsizlik sonucu (spor yarışmalarını kazanan kralın oğlunu kereviz yaprakları arasına giren bir yılan soktu) lekelendi ve yalnızca ölüm çelengi olarak kullanılmaya başlandı.             2500 yıl önce hekimlerin babası Hipokrat, “altüst olmuş sinirleriniz için kereviz besininiz ve ilacınız olsun” demiştir.              Kerevizin anayurdu Akdenizdir. Eski Yunan, Romalılarca koku verici olarak ve ayrıca şifalı ot gibi kullanıldığı bilinmektedir. Yaprakları ise çeşitli dön

Nefis Pratik Ev Baklavasi

Resim
Merhabalar efenim; Bir bayramida hayirlisiyla yedik bitirdik bakalim.Rabbim yenisine kavusturmayi nasip etsin,umarim herkes diledigi gibi, istedigi gibi ve sevdikleriyle dop dolu bir bayram yasamistir.Bizim bayramlar gurbette malesef cok cabuk ve birazda durgun geciyor bizim icin bayramin suresi 1 guncuk!Ne yapalim buna sukur ediyoruz gidip geldigimiz sevdigimiz dostlarimizda gecirdik bizde bu guzelligi,bayramda iki farkli tatli yapmistim ama bir turlu ekleyemedim. Bugun evdeyken tarifin birini eklemek istedim hadi bakalim tarife gecelim,iyi seyirler efenim. Malzemeler: Hamur icin: 1 adet iri yumurta 1 paket kabartma tozu 1/2 (yarım su bardagı) süt yada su 150 gram erimis tereyagı aldığı kadar un (4,5 su bardagı civarı) 1 paket nisasta (hamuru acmak icin) Uzeri icin: 100 gram tereyagi ve 1 su bardagi siviyag Serbet icin: 5 su bardagi seker 4 su bardagi su 4-5 damla limonun suyu Ici icin: 3 su bardagi dovulmus ceviz Yapılısi; Hamur malzemelerinin tümünü geniş bir yoğurma kabına alın ve

Balık Sofrası 2010

Resim
KURBAN BAYRAMINDA BALIK SOFRASI :) Öncelikle tüm okuyucularımın geçmiş Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutlamak isterim. Umarım herkes; sevdikleri ile beraber olduğu, bolca dinlendiği, huzur bulduğu, bayram gibi bir bayram geçirmiştir. Beni soracak olursanız –mektup gibi oldu- :) çok iyiyim. Belki de bu yaşıma kadar geçirdiğim en sakin, en bol dinlenmeli bayram tatilini geçirdim. İyi de oldu aslında, dün sabah işe gelirken neredeyse koşa koşa geldim o kadar özlemişim :) Bayram öncesi iki gün Yedigöller-Bolu gezisi yaptık, fotoğrafları düzenler düzenlemez paylaşacağım sizinle. Bayramda ise; ilk ve üçüncü gün akraba ziyaretleri yaptık, ikinci gün; ailelerimizi, bize bayram yemeğine davet ettik. Soframızda; Yayla Çorbası, Kremalı Mantarlı Bonfile , Domatesli Erişte, Pazılı Mantarlı Börek , Fırında Biberiyeli Patates, Bruschetta , Mevsim Salata ve Ayva Kompostosu vardı. O gün; yardım için bile olsa, anneleri mutfağa sokmayıp, prensesler gibi ağırlamak istediğimiz için; eşimle yaptık her şey

islim kebap

Resim
PATLICAN Patlıcan mor renkli bir sıcak iklim sebzesidir. Düşük sıcaklığa karşı dayanıksızdır. Patlıcanın anavatanı Hindistan’dır. Yayılışı Hindistan’dan Afrika’ya doğru olmuştur. Avrupa’ya 16. yy. da İspanyollar tarafından getirilmiştir.   Patlıcanın insan sağlığındaki yerinin diğer sebze türlerinden küçümsenmeyecek düzeyde olduğu pek çok kimse bilmez. 100 gr patlıcanın kalori değeri 24 1.1 g protein, 2 g yağ 5.5 g karbonhidrat A, B1, B2 ve C vitamini bulunmaktadır. Patlıcan; dünyada üretilen sebzeler içerisinde; domates, biber ve salatalık üretiminden sonra gelmektedir. Üretici ülkeler olan Çin, Hindistan, Türkiye, Mısır, İtalya ve İspanya' da patlıcan üretiminde artış gözlenmektedir. patlıcanın faydaları için tıklayınız....:))) Patlıcan ülkemizde imambayıldı, karnıyarık, kızartma ve salata şeklinde pek çok kullanım şekli vardır. Ve ben patlıcanlı yemekleri liseden sonra severek yemeye başladım. Ülkemizde özellikle doğu bölgelerde ızgara ve kebaplar eşliğinde lezzetli sunum

tarhana çorbası

Resim
TARHANA Tarhana çorbasını besleyici ve yazdan esinitiler taşıdığı için çok severim.....Aslında yaz mevsimini çok sevdiğim için tarhana çorbasında yazdan birşeyler bulmak istiyorum sanki... Gelelim Tarhana kelimesinin kökeni ve yapılışına. Tarhana kelimesi Farsçadır. Orta Asya'dan gelen Türkler her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlar ve yoğurdun saklanması için de Tarhana çorbasını bulmuşlardır. Önemli bölümü yoğurttan oluşan Tarhana çorbası besleyici olduğu kadar kuru toz şeklinde olduğu için uzun süre saklanabilir. Türkiye'de Tarhana çorbasının birçok türünü bulabilirsiniz. Ülkemizde Denizli, Kahramanmaraş yörelerinde ve Beypazarı'nda ünlüdür. (Benim hangi yöre tarhanası yaptığımı profilimi okuyanlar anlamışlardır. K.Maraş yöresinin severek cips gibi de yediği ince tarhanadan yaptım çorbamı) Tarhana Yapımı : Yörelere göre değişmekle birlikte genellikle şu şekilde yapılır. Yoğurt, nane, un, kırmızı biber, yeşil biber, istenirse soğan (sanırım toz ha

kremalı makarna

Resim
 "makarna" dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen şey İtalya olsa da, makarnanın Çin'de keşfedildiği söylenir. Çin'de makarnanın MS.1 yy'da keşfedildiği, hatta MS. 960 -1280 yılları arasında hükümdarlık yapmış olan Sung hanedanlığı sırasında popülerliğinin artıp, özel makarna dükkanları bile açıldığı biliniyor.       İtalyanlar makarnaya, hamur anlamında olan "pasta" ismini uygun görürken, Türkler "makarna" terimini tercih etmiştir. KREMALI MAKARNA malzeme:                    * 1 paket makarna                   * salam, jambon                   * 2 paket 200 ml lik krema                   * nane, fesleğen                   * sarmısak yapılışı:                             * Dilediğiniz türden bir paket makarna, ince ince doğranmış salamlarla birlikte haşlanır.              (salamları iyice pişsin diye makarnalarla birlikte haşlarım)              *haşladığımız makarnaları süzüp              * 2 paket krema              *ince ince kıyılmış nane ve fe

Kurban Bayramimiz Mubarek Olsun!(Happy Eid Al-Adha)

Resim
Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim. Sevgilerimle Fatma.

hamsi

Resim
Uzmanlar iyot açısından son derece zengin olan hamsinin zeka gelişimine çok büyük faydaları olduğunu söyledi. Kendisi küçük faydaları büyük, 'denizlerin Kralı, Sofraların Tacı'hamsi, zengin bir protein deposudur. Ekmeğinden pilavına, buğulamasından ızgarasına, unundan yağına kadar çok geniş bir kullanım alanı vardır. Ve fıkralara konu olan hamsi, Karadeniz yöresinin ve kültürünün sembolü haline gelmiştir.Kulağına kar suyu kaçınca daha lezzetli olduğu söyleniyor ....Soğukta daha yağlanır daha bir lezzetlenirmiş. HAMSİ TAVA malzeme+yapılışı:                               * 1 kg hamsi ayıklanır                               * yıkanıp, iyice süzülür                               * teflon tava birkaç damla yağla yağlanır                               * suyu süzülmüş iyice kurulanmıs hamsiler önce mısır ununa batırılıp tavaya (tabakta görüldüğü gibi ) dizilir                               * orta ateste pişirilir, tava ters yüz edilip 2 yüzüde kızartılır. AFİYET OLSUN 

KAHVALTI

Resim
  CİVCİV YUMURTA Şekilden de anlaşılacağı gibi haşlama yumurtadan çocuklar için yapılacak şirin bir sunum....:) -------------------------------------------------------------------------------------------- BERLİNER   -------------------------------------------------------------------------------------------- KAHVALTI TABAĞI Tatilde hazırladığım kahvaltı sofrasından bir tabak örneği... -------------------------------------------------------------------------------------------- KANAPE Kahvaltı için sunumu şık, hazırlaması kolay bir kanape...... -------------------------------------------------------------------------------------------- PEYNİRLİ YUMURTA Küçük bir çocukken de çok severdim, şimdide...oğlum da sevdiği için daha çok haftasonu tatillerinde yaptığım peynirli yumurta..... -------------------------------------------------------------------------------------------- SOSİS SANDALI Yapımı kolay ve bana denizi hatırlatıyor. Uğurböceğinden artan kaşarları kullandığım için kaşar da değe