Kayıtlar

Haziran, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Sebzeli Bonfile Kulesi

Resim
ANA YEMEK OLARAK BİR BAŞ YAPIT! Başlık çok iddialı değil mi? Ama başlığımın yani tanımlamamın sonuna kadar arkasındayım :) Bu yemek gerçekten olağanüstü bir şey, fevkaledenin fevkinde. Yerken gözlerinizi kapatıp, bambaşka dünyalara yolculuğa çıkıyorsunuz :) Resmen mutlu oluyorsunuz, çikolata yerken olduğu gibi. Hani kırk yılın başı çok lüks bir restorana gider ve menudeki en havalı yemeği seçersiniz, yemek önce görüntüsü ile büyüler sizi, kesmeye, yemeye kıyamazsınız, sonra ilk lokmayı aldığınız da, tadına bayılır ve diğer lokmaları çok ağır ağır yersiniz, bitmesin diye… İşte bu yemeğin bende yarattığı hisler aynen bu, umarım bu tarz şeyleri yemek yerken sadece ben hissetmiyorumdur, kendimi çok yalnız hissederim sonra :) Hatta biraz daha ileri götüreyim, ben bu tarz yemekleri dışarıda yediğimde bunlar asla evde yapılamaz, sadece profesyonel mutfaklarda, usta aşçılar tarafından yapılabilir sanırdım :) Özellikle; ufak bir ayrıntı gibi görünen ama benim için çok önemli olan, üstündeki kre

ilk mimlenme :)

Mimlenmek nedir yahu? biz yeni blogcular ne acemiyiz ama durup durup guldum kendime en sonunda anlandim mimlenmek isretlenmekmis:))))) Bu gecikmis mimi sevgili cancagizim, biricik dostum CAFE PEPELA gondermis hadi bakalim baslayalim. Felsefe: Bana gore dogruluktur. yalansiz, kivrimsiz birsekilde acilan her gonule husran gostermeden sevilmek sevmektir. Hayat: Acisiyla,tatlisiyla,goz yasi,huzun, kucucuk gulumsemeler,kahkahalara bogularak  gulumsemeler,saglikli,huzurlu en onemlisi sevdiklerinle doya doya yasamaktir.uzaklarda olsakta bu ani bu sansi yasamaktir. Gunes: Solmayan sicakligiyla ruhumu,bedenimi oksayan sari gulum,caresizligin ardindan gelen umutum.  Yildizlar: Sirlarinda kayboldugum,elimi uzatsam yakalayacak ve bir anda kaybetcek kadar uzak oldugum degerli pirlantalarim. Guzellik: Benim icin kaybettigim bebegim ve gelmesini beklemekten asla bikmayacagim bebeklerim,canlarim. Sevgi: Sonu gelmesini istemedigim  ipek yumagi,butun canlilarin simgesi. Ask: Ah ask Ah!...sen nesin boyl

Revani (Semolina Cake)

Resim
Tatlilar arasindan yemekten bikmayacagim en guzel tatli,hazirliksiz misafirlere sunabileceginiz en basit ve lezzetli tatli ve esimin asla vazgecemedigi super lezzet tabiki Revani yeyiiiiiiiim seni! Bu tarifi ben canim arkadasim Azeri kizindan aldim o gunden beri beni hic utandirmadi.Her yapisimda lezzeti ikiye katlaniyor sanki,benim gibi kek degilde gercekten revani yemek isteyenler icin harika bir tarif.ben revaninin incesini seviyorum, hadi bakalim tarife gecelim.Sevgili arkadasimin guzel anlatimindan hic birsey eksiltmeden ve katmadan direk yapistiriyorum buraya, Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardagi seker 1 su bardagi sivi yag 1 su bardagi yogurt 1 su bardagi irmik 1 kabartma tozu 1 vanilya 3/4 su bardagi un (yani yarim su bardagindan biraz fazla)   Serbeti icin: 2,5 su bardagi su 2 su bardagi seker Ceyrek limonun suyu Üzerine hindistan cevizi Yapilisi: Surup icin seker ve suyu ocaga koyun, Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin. Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.

Çikolatalı Terin

Resim
TAM BİR YAZ LEZZETİ Akşam Yemeği Sofrası ’nın tariflerini vermeye devam ediyorum :) Yemeğimizin finali bu muhteşem tatlı ile yapıldı ve kelimenin tam anlamı ile gecenin yıldızı oldu. Bonfile kulesi hariç, yemeklerden neredeyse şikayet eden hatta aç kaldık diyen beyler tatlıyı o kadar beğendiler ki, Ülkü’nün not ortalaması birden yükseldi :) Bir ara –karınları da aç olduğu için - tatlıyı ekmeğin üzerine sürüp yiyecekler sandım :) Tarif; tam bir yaz tatlısı ve iddia ediyorum bir kez yapıp yiyince sürekli yapmak isteyeceksiniz... İlk bakışta yapımı biraz oyuncaklı dursa da, aslında bir pandispanya hazırlamaktan çok da farklı değil…Benim damak tadıma inanılmaz uydu! Çikolatalı ama insanın içini bayıltmıyor, fazla şekerli de değil… Dondurucudan çıktığında dondurma gibi, biraz yumuşayınca Parfe gibi, biraz daha yumuşayınca çikolatalı puding gibi ama mus kıvamında :) Hangi kıvamda yemek istiyorsanız, öyle yiyin :) İster taze meyveler ile servis edin, ister sade dondurma ile, isterseniz meyve

Maydonoz Blog Toplulugu :)

Resim
Maydonoz blog toplulugu bu hafta sonu  benim minnacicik blogumuda tanitmis.cok mutlu oldum cok tesekkurler Maydonoz.............

Havuçlu Semizotu Kökü

Resim
BİRAZ DA BASİT GİDELİM :) Bu kadar sosyetik tarifin arasına bizden bir şeylerde sıkıştıralım, ne dersiniz? :) Akşam Yemeği Sofrası için, her ne kadar Ülkü; “sen bir şey yapma, her şeyi ben yapacağım” dese de dayanamadım, araya ufak tefek bir şeyler attırdım :) yemeklere bizler kadar ilgi göstermeyen beylere de bir seçenek oldu hem. Zeytinyağlı pırasa seviyorsanız ya da benim gibi içinden havuçları ve pirinçleri ayıklıyorsanız :) ve semizotu saplarının o kekremsi tadına bayılıyorsanız bu tarif tam size göre! Tarif; Lezzet dergisinin, Güzel Şeyler ekinden. Kitap da; meze diye geçiyor ama bana göre sofrada zeytinyağlı bir çeşit, zaten kategori olarak da mezeler’e değil, zeytinyağlılar’a ekledim. Tariften farklı olarak sadece bir yerine iki kesme şeker koydum o da zeytinyağlıları tatlı sevdiğim için, siz damak zevkinize göre adedi belirleyin. Sade haliyle, üzerine limon sıkarak ya da sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz, hepsi de çok güzel oluyor. Yaz sofralarımız ve yaklaşa

Safranlı Buğday Risotto

Resim
AYTAÇ'ın SARI ROZİTTO'su :)) Akşam Yemeği Sofrası 'nın tariflerine devam... Bu aralar madem Risotto'dan gidiyoruz, sıradaki tarif de bir Risotto çeşidi olsun dedim :) Ülkü'nün Risotto'su bilinen klasik Risotto tarifine göre çok pratik. Orijinalindeki gibi; nişastasını salması için dakikalarca -kol uyuşma pahasına- karıştırmak yok. Çünkü pirinçle yapılmıyor :) Mantarlı Risotto tarifi verirken; bazı restoranlarda kıvamı sağlamak adına krema eklendiğini ama bunun yanlış olduğunu, kıvamın sürekli karıştırılarak verilmesi gerektiğini anlatmıştım. Buğday Risotto'da ise; -adı üstünde buğday ile yapıldığı için- normalde pirincin nişastasının verdiği kıvamı, krema ile sağlıyoruz. T arif; buğdayın haşlanma kısmını saymazsanız çok çok pratik, neredeyse on, on beş dakikada hazır. Misafirler sofrada beklerken bile hazırlayıp sunabilirsiniz, o derece... "Telaş yapmak istemem" derseniz, bir iki saat önceden de hazırlayabilirsiniz, pişirdiğiniz tavada ya da mikro

Puteneska - Akdeniz Salatası

Resim
CIVIL CIVIL BİR SALATA... Ülkü ile birlikte hazırladığımız “ Akşam Yemeği Sofrası ” nın tariflerini vermeye başlıyorum. İlk tarif salata olsun, rengarenk cıvıl cıvıl görüntüsü ile içimizi açsın istedim :) Puteneska ismi biraz değişik, açıkçası ben de ilk kez Ülkü’den duydum :) Ama ben adını; “Akdeniz Salatası” koydum, oldu mu? Oldu… Salatanın orijinal hali; uçları mor Akdeniz yeşilliği –Lolorosso- ile yapılıyor ama eğer bulamazsanız göbek salata ile de pekala olur. Yine orijinalinde; mozarella peyniri kullanılıyor ama İzmir tulumu ile hatta taze ya da eski kaşar ile de gayet güzel olur. Biz atölye çalışması yaptığımız için tamamen orijinal haline sadık kaldık :) Kurutulmuş domatesi sıcak suda bekletmeden ekledik eğer bu şekilde sert buluyorsanız, dilimledikten sonra 10 dk. kadar kaynar suda bekletin. Zeytinlerin ikisini de dilimli olarak satın alabilirsiniz, ben hazır satılan dilimli siyah zeytinin tadını sevmediğim için; siyah zeytinleri doğradık ve biberli yeşil zeytin dilimledik. Ta

Ülkü ve Aytaç - Akşam Yemeği Sofrası

Resim
ÜLKÜ'DEN GÜZELLEMELER.... Evett... İşte uzun zamandır hayallerini kurduğumuz, detaylarını planladığımız, hepsi özenle belirlenmiş ve Ülkü'cüğüm tarafından başarı ile uygulanmış yemeklerden oluşan; şahane sofra! Yemeklerin tamamını ben hazırlamış olsam bu kadar iddialı cümleler kurmam biliyorsunuz, mütevazi olmaya çalışırım :) Ama söz konusu Ülkü olunca mütevaziliği de bırakıyorum bir kenara... Kahvaltı Sofrası 'nda birazcık söz etmiştim, saatlerce uğraşılan -üç kişi, dört buçuk saat- bu sofra ile ne yazık ki beyleri memnun edemedik :( Bütün gece; "damak tadımıza uymadı, şurda bi mangal olaydı, bu etleri bu kadar uğraşmak yerine atıvereydik mangala, süper olurdu" gibi, gibi... Bizde ertesi gün koyduk önlerine, peyniri, zeytini, oldu bitti... :) Siz bakmayın onlara ama hepsi birbirinden şahane oldu, hele salata ve bonfile kulesi! Of ki ne of, yerken gözlerim doldu resmen :) Sofradaki; Bonfile Kulesi, Safranlı Buğday Risotto, Akdeniz Salatası ve -sofrada yer almayan-

Ülkü ve Aytaç - Kahvaltı Sofrası

Resim
YENİ GELİN İÇİN HAZIRLANAN SOFRA... Son birkaç yazıdır söz edip duruyorum, Ülkü ile birlikte farklı ve özel tariflerin olduğu bir akşam yemeği hazırlayacağız diye… Neyse ki, benim “en kısa zaman” aylarca sürüklenmedi bu sefer, gerçekten en kısa zamanda gerçekleştirdik atölye çalışmasını. Hem sofrayı hem de Ülkü’cüğümün birbirinden özel tariflerini hiç vakit kaybetmeden arka arkaya paylaşacağım sizlerle. Ama önce haftaya cıvıl cıvıl başlamak, içinizi açmak istediğim için kahvaltı sofrasını yayınlamak istedim. Soframızda, deyim yerinde ise peynir, zeytin dışında bir şey yok :) Bunun tek sebebi ise beyler! Bir gece önce kurulan sofrayı çok sosyetik bulan Antep’li iki kafadar, sabahın sekizinden itibaren; “gerçek Türk kahvaltısı isteriz”, “Sabahki konseptimiz Anadolu mutfağı olsun, lütfen” “sadece taze ekmek ve sucuklu yumurta” diyerek söylenmeye başladılar… Biz işi espriye vurup; “Anadolu mutfağına küçük modern dokunuşlar yapsak” dedikçe, “Yook aman kimse dokunmasın kahvaltımıza” ve hatta

Nefis Pirinc Pilavi(Turkish Rice Pilaf)

Resim
Biliyorum,biliyorum pilav tutturulmasi zor bir calismadir ama birde tutarsa degmeyin keymize degilmi? kendimizi dunyanin en unlu ahcisi zannetip.aile bireylerine,esimize,dostumuza pilavim nasil olmus diye utanarakta olsa bir soru sorariz.sordugumuz kisi ya gercekten begenmistir yada bizi kirmamak adina begenmis gibi yapmistir,diye dusunmek bile istemiyorum.Kesin begenmistir cunku bu sefer tuttu pilavim deriz kendimize, hepimiz pilavi farklida yapsak sonuc olarak lezzet aynidir.Bende sevgili annemden kaptim bu guzel isi annem ve babaannem nefis pilavlar yaparlar oyle benim gibi olcmezlerde onlar icin elini korkak alistirmayacaksin, goz karari felsefesi vardir.Canlarim hepinizi cok ozledim her kasigimda bogazimda dugumlenir bazen bu nimet onlarin hasreti kalbimi ince ince sizlatir.Az kaldi vuslata kavusacagiz yakinda,anammmmm cok duygulandim hemencik tarife geceyimmm, Malzemeler: 2-4kisilik 1su bardagi pilavlik baldo pirinc yarim cay bardagi arpa sehriye 1 yemek kasigi tereyagi ve 3 corb

Pratik Taze Fasulye (Green Beans)

Resim
Hayirli bir geceyi daha arkamizda biraktik cok sukur,ama tadida damagimizda kaldi Rabbim yenisine kavusturmayi nasip etsin.Amin. Gecen hafta haftalik alisverisimi yaparken  taze fasulyelere rastladim.kendilerini cok severim ve hazir mevsimi gelmisken hemen almak istedim, fakat gecmiste yasadigim kilcikli fasulyeleri dusununce Dur,Fatma dedim.Alma bence buda kilciklidir diye dusundum Ada'da her turlu sebze meyve bulmak mumkun lakin Ayse kadinlar felan bulamazsiniz.Ayda yilda bir Turk marketlerine gelir oda cuzdaninizi yakar.Neyse lafi cok uzatmayayim bir sansa daha ihtiyaci vardi bu fasulyelerin ve 2 paket aldim iyiki almisim Turkiyedekiler kadar taze ve lezzetliydi.Eve geldim hemen pratik bir yontemle 10-15 dk pisirdim fasulyelerimi tabi yaninada yasikli beyaz prensi pirinc pilavi yaptim.Oh afiyetle yedik sevdicegimle..... Gelelim tarifimize, Malzemeler: 500 gr taze fasulye 2 adet orta boy patates 1 adet iri yemeklik sogan 1 adet domates 1dis sarimsak yarim cay bardagi zeytinyagi 1

Regaip kandiliniz mubarek olsun!

Resim
Kandiliniz mubarek olsun!Bu geceyi hayirla,huzurla ve maneviyatla gecirmemiz dilegiyle sevgilerimle..... hayirli geceler

Baklava Yufkasında Levrek

Resim
ÇOK PRATİK ve ÇOK ŞIK BİR DAVET YEMEĞİ... Madem haftayı Risotto gibi sosyetik bir lezzet ile açtık, öyle devam edelim derim :) Ülkü'nün Kahvaltı Sofrası 'nı yayınlarken; şöyle bir cümle kurmuştum belki hatırlarsınız; " Bana her buluşmamızda; kek, kurabiye yapma artık, farklı şeyler ekle bloga, safranlı, buğdaylı risotto, karamelize soğanlı baklava yufkasında biftek filan yap, ben vereyim sana farklı tarifler” diye fırça atıyor :) En kısa zamanda bizim evde bir atölye çalışması yapacağız, Ülkü ve ben pişireceğiz, eşim fotoğraflayacak, sonra güzel bir sofra kurup, hepsini yiyeceğiz"... İşte o gün Şef Serkan Bozkurt nasıl olmuş ise bizi duymuş ve fikirlerimizi çalmış :) Palm Yağı Etkinliği 'nde; "bugün sizlerle baklava yufkasında karamelize soğanlı levrek ve mantarlı risotto pişireceğiz" demez mi? :) Biz de ne yapalım, çaresiz hafta sonu yapacağımız atölye çalışmasında ufak değişiklikler yaptık, ana yemek olarak; "Bonfile Kulesi" yapacağız mesela.

Mantarlı Risotto

Resim
İTALYA'DAN BİR YÖRESEL LEZZET :) Bana aylar önce; "yapış yapış, sulu kıvamda, bildiğin lapa bir pilavı yiyeceksin amaa gel gör ki tadına bayılacaksın" deseler dünyada inanmazdım :) Ama artık öyle, hakikaten risotto en sevdiğim yiyecekler arasında. Fotoğraftan da anlaşıldığı üzere, henüz evde yapmadım.... Evde yapmadım ama bugüne kadar biri NutriCook ile olmak üzere üç kez risotto pişirdim. İlki MSA 'da verilen; "İtalyan Yemekleri" kursunda idi, eşim de yemek yapımında aktif olarak görev alıp, fotoğraf çekmeyince sizler ile o etkinliği detaylı paylaşamamıştım :) İkincisi; NutriCook ile... Üçüncüsü; Palm Yağı etkinliğinde , Şef.Serkan BOZKURT ile... Özellikle ilk deneme de edindiğim bilgiler kelimenin tam anlamı ile altın değerinde... Çünkü kursun konusu; "İtalyan Yemekleri" idi ve aşçımız bir İtalyan'dı ! İlk etkinlikte; Şef.Gabriel sayesinde edindiğimiz bilgiler ile diğer iki etkinlikte baya bir havamız oldu. Sağ olsun Gabriel Usta :) K endime

Eyvah sinav!!!!

Resim
Evet, evet yarin sinavim var insallah alnimin akiyla bir sinavimi daha gecmis olurum.Sonrasindaysa sizlerler bol bol vakit gecirmek istiyorum.hayir dualarinizi esirgemeyin lutfen sevgilerimle......

Kozlenmis Patlican Salatasi (Roasted Eggplant Salad)

Resim
Iste pratik bir tarif daha, Malzemeler: 2-3 Adet Orta boy patlıcan 1 Dis sarımsak 1 Adet dolmalık biber 1 Adet kırmızı biber 1 Adet közlenmiş domates Yarım çay bardağı siviyag yağı Yarım limon suyu 1 Tutam maydonoz ve tuz Yapılısı :   Once sosunu hazirliyoruz. Rahat karıştırabileceğimiz bir kabin içerisine siviyagi, limon suyu ve ezilmis sarimsakla birlikte sosu hazirliyoruz. Diğer tarafta patlicanlari, biberleri ve domatesi firinin izgara bolumunde kozluyoruz. Patlicanlarin, biberlerin ve domatesin kabuklarini soyup, kup kup dogruyoruz. Sosun icerisine aliyoruz. Dogranmis maydonozu uzerine koyup tuz serpip tahta kaşıkla ezmeden karıştırıyoruz. 

Mangal vakti:)

Resim
Havalarin isinmasiyla her yerde mangal,barbeku ve izgara kokularininda yukselmeside beraber oldu. O kokular yokmu insani mahvediyor buram buram gelip kandiriyor sizi haydi birde sen mangal yakta soyle guzel yumusak yumusak etlerini, sebzelerini pisir diyor. Buraya kadar hersey iyi hosta ya benim gibi bahcesi olmayanlar, mangali olmayanlar ne yapacak ?Dumurmu olacagiz? Yok oyle yagma bende yapicam iste bahcemde mangalimda olmasada bende barbeku yapacagim:)) Ama nasil en pratik ve guzel yontem firininizin izgara bolumu ha benim firinimda izgara bolumu yok diyorsaniniz,belkide griliniz vardir! Benim grillim buna benzer birsey bende bunda gayet guzel barbekuler yapiyorum. Ama genellikle firinimin izgara bolumunu kullaniyorum.. kokusu mangalinki gibi olmasada mis gibi tavuk sisler,patlican ve biber kozluyorum. Gelelim simdi tarife tavuk sisler icin, Malzemeler: 1 kilo mangallik dogranmis tavuk gogsu, kasabiniz yada siz tavuk gogsunu alip evde dograyabilirsiniz. Kanat yada tavuk inciklede y

Antre duzenleme fikirleri from Martha Stewart ",)

Resim
Sevgili Martha Stewart'tan yine sahane fikirler.Bu bayana hayranim. Resimlerin hepsi Martha Stewart'ta aittir.Buradan daha ayrintili bilgi alabilirsiniz. http://www.marthastewart.com/photogallery/mudroom-ideas#slide_19