Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Elmalı Parfe

Resim
HAFİF BİR BAYRAM TATLISI… Elmalı Parfe’den bayram tatlısı olur mu hiç? demeyin... Olur niye olmasın :) Tamam, kabul ediyorum, bayram tatlısı deyince herkesin aklına; Şekerpare, Baklava , Revani gibi baba! tatlılar gelir, benimde öyle... Hatta tatlı dediğin ağır olur, şöyle yerken insanın ağzına bulaşır, içini bir hoş eder, üstüne serin bir şeyler içme hissi uyandırır. :) Ama devir değişti artık, tatlılarımız da hafifleşmeli. :) Ben bu bayram; büyüklere gittiğimizde, yine bayıla bayıla ikram edilen klasik tatlıları yiyeceğim ama olurda bize el öpmeye gelen olursa :) Elmalı Parfe ikram edeceğim. Hem havalarda hala çok güzel ve git gide daha da yaza geliyor bayramlar. Bu gidişle soğuk tatlılar, dondurmalar ikram etmek hiçte tuhaf olmayacak artık :) E lmalı Parfe; bir paket arkası tarifi, sanırım Dr.Oetker’in krem şanti paketinin arkasında görmüştüm. Görür görmez çok beğenmiş olmalıyım ki, o günlerde pişmiş elma ile aramız hala limoni iken :) defterime kaydetmişim. Yerken hem elmanın tadı

Elma

Resim
GÜNDE BİR ELMA YE, DOKTORU UNUT :) Beni ve eşimi birazcık tanıyan herkes, Hünerlopedi ’de patates dosyasının olmasının ne kadar doğal olduğunu bilir. :) Aynı şekilde, belki de yer alacak, son konunun elma olacağını da… Elma ile daha doğrusu pişmiş elma ile çok aram yoktur. Çoğu insanın kokusu ile büyülendiği; elma, ceviz ve tarçın üçlüsü beni hiç cezbetmez. Çiğ elma severim, hatta birkaç yıl öncesine kadar bir oturuşta iki üç elma rahatlıkla yeme kapasitem vardı :) Ama nedense son yıllarda neredeyse hiç yemez oldum. Sanırım bir şeyi ne kadar çok severseniz sevin, üst üste ve çok fazla yiyince ufak bir soğuma yaşıyorsunuz, bende de öyle oldu. Annem bir ara elmalı kurabiyeye deyim yerinde ise; sardırmıştı, o kadar çok yaptı ki evde pişmiş elma kokusundan fenalık gelmişti. Çok sevdiğim çiğ elmadan bile böyle uzaklaşmıştım. Ama bir şeyi çok yiyince soğuduğum gibi, geri dönmesini de bilirim. :) Bir dönem yıllarca balık yemedim mesela, şimdi apartmanda balık kokusu duysam, utanmasam gidip ko

iki Nefis Tarif; Mantarli Et Sote ve Lezzetiyle Herkesi buyuleyen Muhallebili Kadayif

Resim
*resim alintidir! Hava puslu, soğuk Kırlar koyu, kırmızı Saman sarısı, ölü yeşil Kış gelmek üzere oysaki gönül Kışa girmeye hazır değil! Sair ne kadar guzel soylemis degilmi? Dondurucu bir Ingiltere gununden herkese kucak dolusu sicacik merhabalar! Bugun evde oldugum icin,hazirdada tariflerim vardi bayram oncesi bu tariflerin ilac gibi gelecegine inaniyorum. Kurban kesenler ve kesemeyenlerin evi etle dolacak insallah yine bu bayram.Rabbim o  gunu hayirlar icin nasip etmis.Kesemeyen kardeslerimiz icin insallah gonlumuzden ve elimizden geldigince yardimci olmaya calisacagiz.Onlarin evindede bu bayram yine coskulu ve mutlu kutlanir insallah. Cenem fazla dusmeden tarife geceyim ben artik:) Ilk tarifim etli bir yemek bayram yaklasirken bu tarifi vermek iyi olur dedim.Misafirlerimiz ve bizim icin cok guzel ve leziz bir tarif simdiden afiyet olsun. Mantarli Et Sote Mazlezemeler: 750 gr dana kusbasi 500 gr mantar 1 adet büyük kuru sogan 2 adet yesil sivri biber 1 adet domates 2 dis sarımsak 1

Etkinliklerden Bir Demet :)

Resim
ETKİNLİK KUŞU MÜGE :) Blogların Korkutan Yükselişi adlı yazımda, size içimi dökerken; fırsat oldukça davet edildiğim tüm etkinliklere katıldığımı ve hepsinden de ayrı ayrı çok keyif aldığımı anlatmıştım. Gerçekten bugüne kadar, katıldığım ve çıkarken; “iyi ki gelmişim, harika saatler geçirdim” demediğim bir etkinlik olmadı, hepsinin tadı damağımda kaldı. Ünlü şefler ile birlikte, profesyonel mutfaklarda yemek yapmak, yepyeni bilgiler öğrenmek, yeni insanlar tanımak, arkadaşlıklar kurmak çok keyifli bir şey. Bu etkinlikleri size sıcağı sıcağına yazmak istiyorum aslında ama her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor, benim; “en kısa zamanda yapacağım” kavramını sizlerde çok iyi biliyorsunuz artık :) Özellikle bu yaz, deyim yerinde ise; leyleği havada görünce, etkinlikleri de hep; “tatilden gelince yazarım” diye erteledim durdum :) ve böylece çoğunun üzerinden aylar geçti… Bugün baktım vaktim var, kendime yapacak bir iş arıyorum, Müge dedim; “hadi bir kuvvet hepsinden söz et” üzerimdeki bu “b

Etsiz Nohut Yemeği

Resim
KIŞ YEMEKLERİ SEZONU AÇILDI :) Bezelye Yemeği ni yayınladığımda uzun uzun anlatmışım aslında… Evlenene kadar, annemin klasik, etli, kıymalı, soğanlı yemeklerine alışkın ve herkes gibi, tek yöntemin; “annemin yaptığı gibi” olduğunu sanan kişilerdendim :) Eşimin annesini tanıyınca fikrim değişti, yemeklerin soğansız yapılabileceğini ve gayet de lezzetli olduğunu öğrendim kendisinden. Eşimin damak tadı da soğansız yemeklere alışkın olduğu için, haliyle onun sevdiği gibi yapmaya başladım. Önce bezelye, ardından yeşil mercimek, patates yemeği derken bir süredir nohut da soğansız pişmeye başladı bizde. Önceleri benim için çok fark etmiyordu, soğanlı da, soğansız da yiyordum ama artık durum değişti, şimdi bende soğanlı yemeklerden hoşlanmıyorum :) Aynı durum; “acı” içinde geçerli… Evlenene kadar, ağzıma acı sürmez, annemin yemeklerinde azıcık acı olsa gayet şımarıkça; “yiyemiyorum, kusura bakma” derdim. Acı olarak yiyebildiğim tek şey; çiğ köfte idi, o da “gülü seven dikenine katlanır” misali

Kóy Pitasi

Resim
Bu pita benim memleketime ve koyume has bir borek cesidi belki icimizde bilenler vardir.Bu pita benim misafirlerim icin yaptigim demirbas boregimdir. Gercekten agir bir misafiri agirliyabilecek bir cesitte, aslinda fazla soze gerek yok siddetle denemenizi tavsiye ederim. Not: Verdigim olculer bir tepsilik malzemeler,dilerseniz  malzemeyi cogaltarak 2 veya 3 tepsi yapabilirsiniz.Ayrica biraz aci bir tadi olursa daha iyi olur, yani sizin icin sakincasi yoksa yiyebileceginiz bir kivamda acili olmali:) Koy Pitasi Hamur Malzemeleri: 1 su bardagi yogurt 1,5 su bardagi ilik sut kibrit kutusu kadar maya ve alabildigi kadar un,tuz   ic malzemeleri: 5 adet orta boy sogan yarim cay bardagi siviyag 250 gr kusbasi et bir dis sucuk 1 corba kasigi domates salcasi 1corba kasigi biber salcasi 4 adet domates yada 1 kutu dogranmis konserve domates 3 adet sivri biber 1 tutam maydonoz pulbiber,karabiber,kirmizibiber,nane ve tuz  uzeri icin: bir yumurta 1 corba kasigi siviyag Yapilisi: Oncelikle hamur

Bruschetta

Resim
DOMATES EKMEK :) Evet bildiğin domates-ekmek… Ama sevgili İtalyanlar akıl etmiş, mis gibi Akdeniz lezzetleri bir araya gelmiş, süslenmiş püslenmiş, olmuş sana; bruschetta… :) Orijinalini, vatanında yeme şansına sahip olmuş ve eminim her Türk’ün vereceği tepkiyi vermiştim; “bildiğin domates-ekmek ama ne güzel akıl etmişler, helal olsun” :) Bruschetta; her şeyi ile bizim damak tadımıza çok uygun. Hem kendi yediğimde hem de internette yer alan tariflerde domates çiğ olarak kullanılmış ve bu şekilde de çok lezzetli oluyor. Ama benim canım, nedense domatesleri biraz sotelemek istedi ve de çok hoş oldu :) Aşağıda kendi denediğim şekilde yazdım, domatesi çiğ olarak denemek isterseniz; Domatesin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Minik minik doğrayın. Biraz zeytinyağı, tuz, taze çekilmiş karabiber, taze ya da kuru fesleğen, ezilmiş bir diş sarımsak ile karıştırın. Sulanmasına izin vermeden -yani çok bekletmeden- kızarmış, sıcakken sarımsak ve zeytinyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine ek