Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

kurufasulye

Resim
KURUFASULYE    Önceki tariflerimde de bahsettiğim gibi oğlum merkezli bir hayatım olduğu için küçük beyimiz ne isterse onu pişirmek birinci görevimiz...Ergenlik döneminde olduğu, okulda doymadığı ve spor yaptığı için eve  aç geliyor. Tek dezavatajım eve aynı saatte girmemiz...Yine de ev ve tencere yemekleri konusunda elimden geldiğince sağlıklı beslenmesini sağlamaya çalışıyorum...Küçükbeyimiz önceki gün kurufasulye istemişti. Hemen dünkü menümüzde kurufasulye, pilav, cacık yapıldı tabii......        Çok eskilerden beri bilinen ve tüketilen fasulyenin kökeninin Asya mı, yoksa Güney Amerika mı olduğu konusundaki farklı görüşler var. Kuru fasulyenin hava almayan cam bir saklama kabında ve kuru bir yerde saklanması şart. Sıkı ağızlı bez torbalar da saklama için uygun olabilir. Ama kesinlikle naylon torbada saklanmaması gerekiyor, aksi halde böceklenir.     Fasulye bilindiği gibi, bir gece önceden ıslatılarak pişiriliyor. Islatma işlemi gazlı bir besin olan fasulyenin gazını alır. Fas

mısırlı Pilav

Resim
HAVUÇLU PİLAV malzeme: * 2 orta boy havuç * 2 bardak pirinç * tuz, 1 küp şeker yapılışı: * havuçlar yıkanıp, soyulur ve küp küp doğranır * 6-7 kaşık sıvı yağla kavrulur * yıkanıp süzülmüş pirinçte biraz kavrulur * 1 kesme şeker, bir tutam tuz ve 1-2 damla limon damlatılır ve 4 bardak sıcak su ilave edilir. altı kısılır * suyu çekince 1 kaşık tereyağ konup kapağı kapatılır . AFİYET OLSUN -------------------------------------------------------------------------------------------- PİRİNÇ       ana yemeklerimizde pilav ve salata mutlaka masada yerini alır. Özellikle oğlum pilav konusunda pek hassas. Aceleyle yapılmış pilavları pek sevmez ve eleştiricidir bu konuda...öneri üzerine jasmine pirinç denedim ve gerçektende güzel bir aroması var . Oğlumdan da geçer not aldı....:)) ...denemeyen arkadaşlarıma tavsiye ederim.                            Şimdi her zamanki gibi pirincin faydalarını paylaşmak istiyorum. Faydaları : * Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. * Zihin açıklığı sağlar. * Vücuda g

Yedigöller Gezisi / Kasım 2010

Resim
PASTORAL SENFONİ… Biliyorsunuz Kurban Bayramı bu yıl denk geldiği günler itibariyle herkes için aynı zamanda uzun bir tatile vesile oldu :) Benim için; bu bayram biraz buruk geçti, çünkü hemen hemen tüm akrabalar şehir dışında idi. Bayram ziyaretlerimiz sadece iki gün sürdü :( Bir günde anne babaları bize davet ettik, oldu üç gün, bitti gitti :) Buna rağmen planımızı değiştirmedik, tatilimizi uzatmadık, sadece iki günlüğüne Yedigöller’e gittik. B ilenler bilir, bende romantizm sıfırın altındadır, hiç anlamam :) Hele çoğu kişiye romantik gelen, kırmızı güller, mumlar vs. bırakın romantik hissettirmeyi, kahkaha ile güldürür beni. Çok az şey beni büyüler, dilim tutulur, midemde kelebekler uçuşturur… Onları da bilmesi gereken kişiye düzenli aralıklarla -başa kakma yöntemi ile- hatırlatırım. :) Y edigöller; benim, içimdeki romantizm hissini tam anlamı ile tavan yaptıran bir yer oldu. Her dakikasında ayrı büyülendiğim, nefesimin kesildiği adeta dilimin tutulduğu bir doğa harikası… Yedigöller

bolonez soslu kabak

Resim
    BOLONEZ SOSLU KABAK Oğlum makarnayı bolonez sosla çok sever.....kabağı da aynı şekilde yapıp sevdirebilir miyim derken, ister kızartma ister benim gibi kabakları çiğden koyup yapabileceğiniz lezzetli bir kabak tarifi...deneyenelere afiyet olsun.... malzeme: * 5-6 adet yeşil kabak * 300 gr kıyma * 1 orta boy soğan * 2 biber * 6-7 domates * 3-5 diş sarmısak * maydanoz * karabiber, tuz, toz biber yapılışı: * önce bolonez sosu hazırlıyoruz.  * 5-6 kaşık sıvı yağda soğanlar, sarmısaklar ve yeşil biberler iyice kavrulur * kıymamız ilave edilip kavurma işlemine devam edilir * domates rendelenir, toz biber karabiber ve tuz ilave edilip 6-7 dk pişirilir * sosumuzun üzerine maydanoz ilave edilir. * bu kısma kadar sadece sosumuzu hazırladık. isterseniz kabağı kızartıp sosumuzu üzerine dökebilirsiniz.......isterseniz de daha sağlıklı olması açısından halka halka doğranan kabaklar tencereye bir sıra kabak biraz sos dökülüp kabaklar bitene kadar işlem tekrarlanır...ister ocakta ister fırında pi

berliner

Resim
malzeme:                 *16 tane icin                 *30 gr. hamur mayası,                 *1 yk. şeker,                 *250 ml ılık süt,                 *60 gr. margarin,                 *500gr. un,                 *40 gr. toz seker,                 *biraz tuz   (parmagınızın ucuyla cok az birsey),                 *1 yumurta,                 *aycicekyagı (kızartmak icin )                 *bir tepsi icinde toz seker (hamurları icinde yuvarlamak icin)                 *marmelat yada çukulata sos  yapılışı: * Hamur mayasını elinizle kücültüp, 1 yk seker ile beraber süt

kereviz salatası

Resim
         KEREVİZ          Kerevizin salatasını çok severim. Tarifin hemen hemen herkes tarafından yapıldığını düşündüğüm için çok uzatmadım. Faydalarının çoğunu bilinmediğini düşündüğüm için, internetten derlediğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.             Kerevizin tarihi çok eskilere, antik Yunan’a kadar dayanır. O zamanlar kereviz o kadar kutsal bir bitki olarak biliniyordu ki, spor yarışmalarını kazananların başlarına ödül olarak yabani kerevizden taç yapılıp konulurdu. Ancak kerevizin şöhreti kötü bir talihsizlik sonucu (spor yarışmalarını kazanan kralın oğlunu kereviz yaprakları arasına giren bir yılan soktu) lekelendi ve yalnızca ölüm çelengi olarak kullanılmaya başlandı.             2500 yıl önce hekimlerin babası Hipokrat, “altüst olmuş sinirleriniz için kereviz besininiz ve ilacınız olsun” demiştir.              Kerevizin anayurdu Akdenizdir. Eski Yunan, Romalılarca koku verici olarak ve ayrıca şifalı ot gibi kullanıldığı bilinmektedir. Yaprakları ise çeşitli dön

Nefis Pratik Ev Baklavasi

Resim
Merhabalar efenim; Bir bayramida hayirlisiyla yedik bitirdik bakalim.Rabbim yenisine kavusturmayi nasip etsin,umarim herkes diledigi gibi, istedigi gibi ve sevdikleriyle dop dolu bir bayram yasamistir.Bizim bayramlar gurbette malesef cok cabuk ve birazda durgun geciyor bizim icin bayramin suresi 1 guncuk!Ne yapalim buna sukur ediyoruz gidip geldigimiz sevdigimiz dostlarimizda gecirdik bizde bu guzelligi,bayramda iki farkli tatli yapmistim ama bir turlu ekleyemedim. Bugun evdeyken tarifin birini eklemek istedim hadi bakalim tarife gecelim,iyi seyirler efenim. Malzemeler: Hamur icin: 1 adet iri yumurta 1 paket kabartma tozu 1/2 (yarım su bardagı) süt yada su 150 gram erimis tereyagı aldığı kadar un (4,5 su bardagı civarı) 1 paket nisasta (hamuru acmak icin) Uzeri icin: 100 gram tereyagi ve 1 su bardagi siviyag Serbet icin: 5 su bardagi seker 4 su bardagi su 4-5 damla limonun suyu Ici icin: 3 su bardagi dovulmus ceviz Yapılısi; Hamur malzemelerinin tümünü geniş bir yoğurma kabına alın ve