Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Sıcak Tahin Helvası

Sıcak Tahin Helvası

BALIK SONRASI EN İYİ GİDEN TATLI...
Balık ve Meze Ziyafeti'nden sonra, üstüne yenebilecek en güzel tatlının sıcak tahin helvası olduğuna karar verdik. Ben bu tatlıyı bir kez dışarıda yemiş ve çok beğenmiştim, aynı şekilde İlker ve Bahar'da yemiş ve onlarda tadını unutamamışlar. İçindekileri tahmin etmeye çalışıp, acaba nasıl yapsam diye sesli düşünürken, , sevimli Gülriz'cik imdadıma yetişti. Bana tatlının püf noktalarını söyledi ve bende yaptım. Tatlı o kadar güzel olduki, hem benim bundan sonra balığın üzerine yapacağım tek tatlı ünvanını aldı, hemde şöhreti şehir dışına kadar ulaşıp, tarifi verildi.

Malzemeler
  • 300 Gr. Sade Tahin Helvası
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • 1/2 Limon Suyu
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
Yapılışı
  • Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.)
  • Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin.
  • Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin.
  • Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın.

Notlar;
& Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni; ızgaranın sadece üzerini kızartması. Direk ızgarayı çalıştırırsak, tatlının içi soğuk kalıyor.
& Tatlının sadece ızgara yapıldığı dakikalarda gözünüz hep fırında olsun, çok çabuk yanabiliyor.
& Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekiyor, ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, aynen ilk yapıldığı lezzette oluyor.
& Tahin Helvası olarak Koska'nın 500 Gr. lık paket olanlarından kullandım, miktarını göz kararı ayarladım ama 300-350 gr. kullandığımı düşünüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu