Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı

BENİM İÇİN İKİNCİ ANA YEMEK :)
Bulgur pilavını çok severim. Yanında yoğurt ile başlıbaşına doyurucu bir yemektir benim için.
Kremalı Mantarlı Makarna yazısında makarna benim için ana yemek demiştim, "Müge hani makarna senin için ana yemekti?" demeyin diye, ikinci ana yemek dedim:) Son zamanlarda bulgur pilavını kahverengi bulgur ile yapıyorum, tadında çok fazla bir değişiklik olmuyor açıkçası ama ben en azından daha bir gönül rahatlığı ile yiyorum, doğal olduğu için sanırım.
Evde sürekli pişmesine karşın, bulgur pilavını şimdi yayınlama sebebim ise; blogumun son zamanlarda istatistikleri...
Ben her ne kadar bloga mümkün olduğu kadar farklı ve yapımı oyuncaklı şeyler koymalıyım diye düşünsemde en çok incelenen tariflerin en basit ve yayınlamakta en tereddüt ettiğim tarifler olduğunu gördüm.
Son on gün içinde hatırı sayılır derecede tıklanan tarifler;
Havuçlu Kek, Mercimek Çorbası, Revani ve Mozaik Pasta olmuş mesela.
Sonra benim Google'a ilk yazdığım ve bloglar ile tanışmama neden olan cümleyi düşündüm; "Mor lahanayı nasıl pembe yaparım?" Demekki, yemek sitelerini ziyaret eden herkes usta değil, çok basit ya da çok bilinen tariflerler aranıyor çoğunlukla.
Bu nedenle evimizde pişen, çok sevdiğimiz ama bloga koymakta tereddüt ettiğim tarifleride paylaşmaya karar verdim. İlk kez yapacak olanlara gönül rahatlığı ile önerir ve şimdiden afiyet olsun derim:)

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 3 Adet Sivri Biber
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası veya 1 Adet Domates
  • 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 4 Su Bardağı Su

Yapılışı

  • Sivri biberleri ve 1-2 dk. sonra eklediğiniz, kabukları soyulmuş, doğranmış domatesi, sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
  • Bulguru, salçalı karışıma ekleyip 1-2 dk. kavurun. İçine 1 adet tavuk bulyon attığınız kaynar suyu ekleyin ve karıştırıp, kısık ateşte bulgur yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak 30 dk. kadar dinlenmeye bırakın.
  • Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebiliyor, altını kapatmadan önce pilavdan tadın, eğer bulgur biraz diri ise 1/2 su bardağı kadar kaynar su ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin. Çok yumuşayıncaya kadar pişirmeyin, demlenirken bir miktar daha yumuşuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu