Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Çıtır Kase içinde Et Sote

Çıtır Kase içinde Et Sote

ÇOK AMAÇLI CİPS HAMURU :)
Başlık bütün yazıda anlatmak istediğimin kısa bir özeti, Hafta sonu misafirlerim için, çok abartıya kaçmadan, çorba, ana yemek ve pilavdan oluşan bir menu hazırlamak istedim.
Çok fazla çeşidin olduğu sofralarda nezaketende olsa her çeşidin tadına bakıldığı için, tatlar birbirine karışır gibi gelir bana. Lezzetli ama az çeşit olan sofralardan daha çok keyif alırım. Menu için bir hafta boyunca düşündüm :) Aklımda fikirler uçuşup, sürekli yer değiştirdi. Sonunda sade bir et sote yapmaya ve yemeği farklı bir şekilde sunmaya karar verdim.
Lezzet dergisinin eki; Güzel Şeyler'de yer alan "Çıtır kase içinde sebzeli et" tarifindeki çıtır kaseyi yaptım.
Tarifte; hamurdan bir kase hazırlanmış ve yemek içine doldurularak servis edilmişti. Ben aynı ölçüler ile yedi kase yaptım.
Sonuç, beklediğimden çok daha güzeldi. İçindeki malzemeler nedeniyle, lezzetli bir hamur olacağını tahmin ediyordum ama ev yapımı bir cips elde edeceğimi hiç düşünmemiştim.
Bu tarifi kullanarak; hamuru, bir dahaki sefere incecik açıp, kalıpla keserek, fırında kızartıp cipsler yapacağım. Salatalara süs olarak kullanmak yada atıştırmak için.

HAMUR KASESİ İÇİN;

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 7-8 Dal Dereotu
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
  • 1 Yumurta Sarısı

ET SOTE İÇİN;

Malzemeler

  • 1 Kg. Dana Eti
  • 2 Orta Boy Domates
  • 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Kekik, Tuz

HAMUR KASESİ

Yapılışı

  • Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun. Tuzu damak zevkinize göre azar azar ekleyin. Kullandığımız unlarda kıvam açısından farklılık gösterebileceği için, unuda azar azar ekleyin. Hamuru, yarım saat kadar dinlendirin. Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın. (Ben büyük kaseler elde etmek istediğim için, hamur ile mini tart kalıplarımın dışını kapladım, siz daha minik kaseler yapmak isterseniz, kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

ET SOTE

Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın. Suyunu çok süzmeden, bir tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin. Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak, atın.
  • Etleriniz pişince, bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 çay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın. Domates rendesi, ve salçayı ekleyip, domateslerin çiğ tadı gidene kadar pişirin. Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin.
  • Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın. Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu