Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Haşhaş Tohumlu Sütlü Ekmek

Hashaslı Ekmek

SÖKE UN KARIŞIMLARI İLE DENEMELERE DEVAM...
Ekmek makinesi aldıktan sonra, içinden çıkan kitapçığa bağlı kalarak yaptığım ekmekleri nedense bir türlü sevememiştik. Daha önce bu yazımda belirttiğim gibi, ne zamanki Söke Un ekmek karışımları ile tanıştım, işte o gün ekmek makinemle barıştım diyebilirim :) Söke Un'un bütün ekmek karışımlarını denedik, en çok sevdiğimiz ve evden neredeyse hiç eksik olmayan çeşitleri ise; çavdar unlu karışım ve tam buğday unlu karışım.
Karışımlar içine hiç bir şey eklemesenizde çok lezzetli ama ben bazen irice doğranmış ceviz ve her zaman 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile 1 çay kaşığı tuz ekliyorum.
Haşhaş tohumlu ekmek, paketin arkasında yer alan bir tarif. Tam buğday unlu karışım paketinin arkasında yer alıyordu, bir kaç ufak değişiklik yaparak denedim, margarin yerine zeytinyağ, 5 yemek kaşığı haşhaş tohumu yerine 3 yemek kaşığı kullandım ve bu şekli ile çok beğendik. Bir kaç gün sonra aynı malzemeler ama çavdar unlu karışım ile yaptım, onu daha çok beğendik. :) Sizede damak zevkinize uyan karışım ne ise onunla yapmanızı öneririm, her durumda beğeneceğinize eminim, çünkü pufur pufur, kolay bayatlamayan harika bir ekmek oluyor.

Malzemeler
  • 1 Paket (500 Gr.) Söke Tam Buğday veya Çavdar Unu Karışımı
  • 3 Yemek Kaşığı Haşhaş Tohumu
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Su
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1 Paket Kuru Maya (5,5 Gr.)
  • 3 Çay Kaşığı Şeker

Yapılışı

  • Ekmek makinesinin haznesine, süt ve suyu dökün. Un karışımını da sıvıları örtecek şekilde üzerine dökün.
  • Karışımın bir köşesine şekeri, bir köşesine zeytinyağını, diğer köşesine haşhaş tohumlarını koyun (Tekerleme gibi oldu:)
  • Karışımın ortasına minik bir çukur açarak, mayayı dökün ve bir çay kaşığı yardımı ile nazikçe kenarlardaki unları mayanın üzerine bir tepecik oluşturacak şekilde kapatın. (ekmeğinizi hemen değil, makinenizin saatini kurup daha sonra pişirecekseniz, bu kapatma işlemi mayanın hava ile temas etmemesi açısından çok önemli)
  • Makinenin ayarlarını; normal pişirme (sinbo ekmek makinesinde 1 no'lu program), 900 gram ve ince kabuk olacak şekilde ayarlayın ve ekmeğinizi pişirin.

Not: Ekmek makineniz yoksa, Çavdar Unlu Ekmek yazımda anlattığım elde pişirme yöntemi ile de ekmeğinizi pişirebilirsiniz.

Benzer Tarifler

Kahvaltı Sofrası

Üstte yer alan fotoğraf ise, konu ile hem ilgili hem de ilgisiz :) Eşim ve ben evlenmeden önce, birlikte çalışmaya başladığımız için, işyerimiz bizim için aynı zamanda misafirlerimizi ağırladığımız bir yerdi. Geçenlerde, Fatoş ile telefonda konuşurken uzun zamandır görüşemediğimizi konuşuyorduk, Fatoş biz cumartesi günüde çalıştığımız için eski günlerdeki gibi ofiste kahvaltı yapmamızı önerdi, çok da hoş oldu. Eşi Gökhan ve kızı Alara ile ofise geldiler, hem eski günleri yeniden yaşamış olduk, hemde eşlerimiz ve minik Alara ile birlikte harika zaman geçirdik. Açıkçası ben bu kahvaltıda çok duygulandım, çünkü yaklaşık 12 yıl önce tanıdığım deyim yerindeyse gençlik günlerimizi geçirdiğim bir arkadaşımın şimdi eşi ve minik kızı ile bize ziyarete geliyor olması bana artık yaşlandığımızı hissettirdi:( Ben Müge Teyze olmuşum da farkında değilmişim :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu