Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

İlk Sipariş Pastam, Çikolatadan Çiçekler...



Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş bilirsiniz. Tam bloguma ne koyacağım derdine düşmüşken, Çin'deki ilk siparişimi, peri değneğini şöyle bir "pıtlatmış"çasına alıverdim. Buraya gelmeden önceki hayalimdi biliyorsunuz, hatta küçük bir çıtlatma amaçlı da pembecik bir pasta yapmıştım buradaki yeni edindiğim dostlarıma. İşte onlardan o gün bana gelmeyip pastamı da görmemiş olan birisi, geçtiğimiz hafta es kaza(!) telefonuma resimlerini yüklediğim pastacıklarımı görüverdi. Aldığım tepki çok hoştu, tam bu iltifatlar bile yeter derken üstüne üstlük, "bana şöyle misafirlerimin vaaoovv! diyeceği bir pasta yapar mısın?" deyiverdi.

Aslında yaşadığımız site içinde Fransız "Bonjour" pastanelerinin bir tanesi bulunmakta. Tabii Çinli aşçılarla. Ama bu arkadaşım, bu pastaneden hep aynı tip pastaları almaktan ve yemekten usandığını, evine çok sık hatırlı dostlarının geldiğini, bu sefer onları değişik bir pasta ile şaşırtmak istediğini söyledi. Daha o an elim ayağıma karıştı, nasıl bir pastaya "vaaoov" dedirtebilirdim ki? Bana kesin haberi pazartesi bildireceğini söyleyince aslında içim rahatlamadı da diyemem. Belki dedim, vazgeçer de panik yaşamaktan kurtulurum. Fakat işler umduğum gibi gelişmedi, bu sabah erkenden aldığım bir mesajla pastayı yapmaya koyuldum. Aklımda binbir çeşit pasta belirdi ama dedim ya, sipariş olunca acemi şeflikten yamaklığa geçiş yapıverdim. Varsın dedim "vaaoov!!" dedirtmesin, sade olsun, sevgili "müşteri"min gönlünü sadelikten kazansın. Biliyorum pastanın üstüne kuş kondurmaya çalışsaydım kesin elime yüzüme bulaşırdı :D

Kızkardeşimin doğum günü pastasında elde ettiğim lezzetten o kadar memnun kaldım ki bu pastada da aynı pandispanyayı ve krema olarak da yine çikolatalı ganajı kullandım. Görüntü dedirtmese de bileyim ki tadı dedirtecek. Ara katına da bolca damla çikolata serptim. Bu pandispanya benim bundan sonraki temel pandispanyam olacak. Hem yağsız oluşu hem de yumuşak ötesi keki beni yeterince tatmin etti. Pastamın malzeme ölçüleri gramla ve ben hala çeviremedim, özellikle bugünkü telaşımla hiç vaktim olmadı ama en kısa zamanda ölçüp aynı yazı üzerinde gerekli bardak ölçülerini yazacağım.

20-22 cm'lik kalıp için (her ikisi de olur) Malzemeler:
20 gr. su-Çeyrek çay bardağı
4 yumurta sarısı
50 gr. un-1 tam dolu çay bardağı
10 gr. kakao-1 çorba kaşığı
15 gr. mısır nişastası-Yarım çay bardağından 1 parmak az
4 yumurta akı
100 gr. toz şeker- 1 tepeleme çay bardağı(şekeri aldığı kadar tepecik yapın)
Bir tutam tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yumurta sarıları bir kaba konulup mikserle iyice çırpılır. Önce su, ardından azar azar birlikte eleyerek un, kakao ve nişasta eklenir, mikser ile pütür kalmayana dek çırpılır. Bir başka kabın içinde tuz ve yumurta akları 3-4 dakika çırpılır, ardından toz şeker, vanilya ve kabartma tozu birlikte, karışım katı kar haline gelene dek çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine az bir miktar diğer karışımdan eklenip iki karışım birbirine yedirilir. Ardından geri kalan yumurta akları da eklenip tüm karışım sönmemesine gayret edilerek birbirine yedirilir. Yağlanmış kalıba dökülür, 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Ganaj için ise yine 200 gr. bitter çikolata ve 200 gr. sıvı kremayı beraber ısıttım, çikolatalar eriyince ocaktan alıp dolapta soğuttum. 5 dakika çırptıktan sonra tekrar dolaba kaldırıp koyulaşmasını bekledim. 3 dolu çorba kaşığını süslemek için ayırıp gerisini, iki kata ayırdığım ve süt ile ıslattığım kekin arasını ve üstünü kaplamakta kullandım. Pastamın kenarlarını tırtıklı spatula ile şekillendirdim, üzerini bolca kakao eleyerek kapladım. Önceden ayırdığım kremayı sıkma poşetine doldurup kekin dip kısmını yanyana sıkarak yaptığım çiçeklerle süsledim.




Üzerindeki çiçekleri yapmak için önceden gördüğüm bir tekniği kullandım. Yağlı kağıda gelişi güzel çiçekler çizdim, kağıdı ters çevirip tezgaha bantladım. Ayrı ayrı beyaz ve bitter çikolata erittim. Yağlı kağıttan sıkma poşeti hazırlayıp uçlarını minicik kestim. Çiçeklerin yarısına beyaz yarısına siyah çikolatadan tohumcuklar yaptım, herbir çiçeğe, tersi renkte çikolata sıkıp yapraklarını yaptım. Buzdolabında en az 2 saat donmaya bıraktım. Son olarak pastamı hazırladığım çiçek çikolatalar ile süsledim.
Not: Pastamı bu akşam teslim ettim, kendisi beğendiğini ifade etti ama ben asıl misafirlerinin beğenip beğenmeyeceklerini heyecanla bekliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu