Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Mantarlı ve Dereotlu Pilav

Dereotlu Mantarlı Pilav

BAŞLI BAŞINA BİR ANA YEMEK...
Hani makarna benim için ana yemek demiştim ya, sonrada makarna küsmesin diye bulgur pilavına da benim için ikinci ana yemek demiştim :)
Şimdi bu pilava da ana yemek demek biraz komik oldu farkındayım :)
Ama bu pilavı anlatmak için, bir şeyler yazmak isteyince inanın aklıma başka bir tanımlama gelmiyor. İçindeki bol mantar ve mis gibi dereotu aroması ile çok zengin bir yemek oluyor kendileri.
Tarif; artık ismine aşina olduğunuz Ahmed'e ait, Tavuklu Spagetti'den sonra blogumda yer alan ikinci tarifi oldu bu.
Malum ramazan ayı yaklaştı hatta geldi sayılır, hepimizi iftar sofralarının tatlı telaşı sardı, iftar sofralarında her zamankinden daha özenli ve zengin içerikli yemekler pişirme arzusunda oluyoruz, bu nedenle bu pilav hepimizin sofralarına çok yakışacak diye düşünüyorum.

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 500 Gr. Mantar (1 paket)
  • 1 Demet Dereotu (15-20 dal)
  • 1 Adet Tavuk Bulyon
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Adet Limon

Yapılışı

  • Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin.
  • Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir. Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.
  • Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.
  • Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın.
  • Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun.
  • Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın. 3 dk. hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın. Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın.

Servis Önerisi;

& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin. Fırında 3-4 dk. kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin :)

Dereotlu Mantarlı Pilav

NOTLAR;

& İlk pişirdiğimizde, fotoğraf açısından daha fotojenik olsun diye içine bezelye ekledik :) Tadı fena değildi ama ben sonraki pişirdiklerimin hiç birinde eklemedim. Renkli olmasını istediğimde, demlenme aşamasında, bazen 2 yemek kaşığı konserve mısır ekledim.

& Mantarı kavanozda satılan konserve halinde alırsanız, hem sarı rengi kaybolmuyor hem de kavururken su bırakmıyor, pilavın içinde daha hoş bir görüntüsü oluyor. Ben genellikle paket halinde satılanlardan alıyorum, kararmaması için ilk önce limonlu suda haşlıyor, sonra kavuruyorum. (Bu fikri çok severek takip ettiğim bir blogda okudum ama şimdi hatırlamıyorum, kendisi beni uyarırsa hemen linkini eklerim)

& Pirinci ıslatırken limon parçaları kullanmamız ve pişirme suyuna şeker eklememiz pilavın renginin beyaz olmasını sağlıyor, sadece bu pilav için değil, pişirdiğim tüm pirinç pilavlarında bu yöntemi uyguluyorum.

& Pirinci kavururken, kavrulduğunu anlamak için pirinç tanelerine dikkatlice bakın. Pirinç tanelerinin iki ucu şeffaflaşmış ve ortasında bir çizgi oluşmuş ise kavrulmuş demektir.

& Pilavı demlendirirken, üzerine çay kaşığı ile 4-5 parça tereyağda ekleyebilirsiniz, nefis oluyor. Ben son zamanlarda tüm yemekleri, makarna ve pilav da dahil sadece zeytinyağ ile yapıyorum.

& Bulyon tadını pilavda çok sevdiğim için, bazen 2 tane koyuyorum. Buzlukta hazır tavuk suyu küplerim var ise, iki küp tavuk suyu, bir adet bulyon ekliyorum, tavuk suyu kadar su miktarını karışımdan eksiltiyorum.

Tavuk Suyu Küpleri Nedir ? :

- Tavukları yada kemiksiz tavuk but aldığımızda çıkan kemikleri tuz ve karabiber eklediğim suda haşlıyorum. Tavuk suyu ılınınca, buz kalıplarına koyup, donduruyorum ve küpleri bir poşet içinde buzlukta saklıyorum. Fikir Portakal Ağacı - Hatice hanım'a ait...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu