Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Tavuklu Havuçlu Pilav

Tavuklu Havuçlu Pilav

ÇAKMA ÖZBEK PİLAVI :)
Geçtiğimiz aylarda internette çeşitli pilav tarifleri araştırırken, sıkça rastladığım bir çeşitti; Özbek pilavı.
Ben her zamanki gibi tariflerin hepsini okuyup, en pratik hale nasıl getiririm planları yaparken, aklıma annemin çok sık yaptığı havuçlu pilav geldi. Aynı pilava birde tavuk ekledimmi olur sana Özbek pilavı dedim:)
Zaten blogdaki tariflerin, yüzde sekseninde en çok geçen kelime; pratiktir sanırım :) Hatta baktım bu işi abartıyorum, bu isimle bir etiket bile oluşturdum.
Ailenin diğer hünerli bayanları olmasa, hakkını veremeyip, blogun adını "pratik bayan" olarak değiştirmem gerekecek :)
Annem havuçlu pilavı şahane yapar (zaten neyi kötü yaparki?) ben dediğim gibi sadece tarifin üzerine tavuk ekledim. Tavuk göğüs etini biraz tatsız ve kuru bulduğum için de but ile yaptım. Hatta haşlamaya oranla daha lezzetli bulduğum için kavurarak ekledim. Siz damak zevkinize göre, ister göğüs eti ile ve haşlayarak da ekleyebilirsiniz.
Tavuklar, pilav piştikten sonra eklendiği için, pilav aynı zamanda bir ana yemek oluyor. Yani kızartma tavuk-pilav ikilisini birleştirmiş oluyoruz :)

Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 3/4 Su Bardağı (rendelenmiş) Havuç
  • 1 Adet Tavuk But
  • 1 Adet Tavuk Bulyon
  • Tuz

Yapılışı

  • Pirinci, mantarlı dereotlu pilav tarifindeki gibi ıslatın. 30 dk. kadar beklettikten sonra, musluğun altında kevgirden akan su iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
  • Tavuk etini küçük küçük doğrayın. Bir tavada, yarım çay bardağı su ile orta ateşte arada karıştırarak pişirin. (Tavuklar önce su salacak, sonra suyunu çekecektir) Tavuklar suyunu çekip, pişince 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, sürekli karıştırarak kızartın. (Renginin hafifçe turuncu olması yeterli, dikkat edin kuruyup kabuk gibi olmasınlar)
  • Ayrı bir kapta kaynar suyun içinde, bulyonu eritin.
  • Pirinçleri ve havucu, 1 çay bardağı sıvı yağ ile 5-6 dk. kavurun. Bulyonlu kaynar suyu ekleyin. 2-3 dk. harlı ateşte, sonra altını kısarak suyunu çekinceye kadar 10-15 dk. pişirin. Altını kapatınca tavukları üzerine serpin ve üzerine bir kağıt havlu koyarak 15-20 dk. dinlendirin.
  • Servis yapacağınız zaman iyice karıştırın. Renkli bir pilav yapmak isterseniz, bu aşamada kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu