Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Akşam Yemeği Sofrası

Akşam Yemeği Sofrası

MANGAL SOFRASI :)
Aslında bu sofranın yazısı çok farklı olacaktı. "Oh, nihayet yaz geldi, balkon keyiflerimiz başladı, eşim oyuncağına (mangalına) kavuştu" vs. vs. :)
Geçtiğimiz hafta sonu, caddede kısa kollular ile dolaşınca, "artık balkon sezonunu açmak gerek" diye düşündük. Arkadaşlarımız ile hafta sonu, "bizde mangal yapalım" diye sözleşirken de yine niyetimiz masayı balkona kurmaktı.
Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, havalar birden bire buz gibi oldu, değil balkona çıkmak, tekrar kombi yanmaya başladı evde :( Mangal yine yakıldı ama, yemek içerde yenildi :(
Eşimin; "et ile et yenir, yapma bir şey" direktifi yüzünden, doğru dürüst bir çeşit de yapmamıştım :( Madem içerde yiyeceğiz, bari azıcık sofrayı süsleyeyim dedim.
Sofraya bakıpta "e bir sürü şey var" demeyin sakın :) Zeytinyağlı yaprak sarma, masada görüldüğü kadar mesela, küçük bir çelik tavada iki sıra yapıldı :) Zeytinyağlı barbunya da yarım su bardağı barbunya ile :) Gerisini de Actifry yaptı :)
Soframızda; eşimin, sır gibi sakladığı marine formülü :) ile yaptığı et ve tavuk haricinde en çok iltifatı Actifry ile yapılan havuç kızartması aldı.
Actifry kullanmaya başladığımdan beri, sayısız deneme yaptım ve önceleri kızartma yaptığım tüm sebzeleri Actifry'da kızartıyorum artık. Sebzelerin içinde ise bize göre en muhteşem kızaran; havuç. Ardından et yada tavuk ile çoban kavurma ve sigara böreği geliyor.
Gerçekten çok memnunum aletten, beni her akşam kızartılan patatesten sonra, kurtardığı ocak, fayans temizliği nedeniyle ettiğim dualar ise cabası :)

Soframızdakiler;

Akşam Yemeği Sofrası

Belki farketmişsinizdir, uzun zamandır peçetelerimi kurdele ile bağlıyorum. Bir türlü her kurduğum sofraya uyacak, gönlüme göre bir peçete halkası bulamadım çünkü. Sonunda oturup kendim yapacağım :) Kurdele ile bağlamak, hem renk konusunda çok seçeneğe sahip olmanızı sağlıyor hemde şık bir görüntü veriyor.

Sofrayı ilk gördüğünde, Erhan abi'den uzun bir fırça yedim önce; "bizi balkonda mangal diye çağırıyorsun, sucuğumuzu alıp geliyoruz, sonra davet sofrası ile karşılıyorsun, yok yok kandırıyorsun sen bizi, gelmeyeceğiz bir daha" diye :)) Dakikalarca, sofrada fazla bir çeşit olmadığını, peçeteler nedeniyle kendisine öyle geldiğini anlatmaya çalıştım. Büyülü bir şey bu kurdele işi, öneririm :))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu