Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kahvaltı Sofrası

Kahvaltı Sofrası

AZ ÇEŞİTLİ RENKLİ SOFRA :)
Geçtiğimiz pazar gelen arkadaşlarımız için hazırladığım kahvaltı sofrası.
Kurduğum tüm sofralarda çeşit olarak abartıya kaçmayı sevmediğimi artık biliyorsunuz. Çünkü ne kadar aç olursak olalım, eğer sofrada dört beş çeşit yiyecek var ise hepsinden azar azar yeniyor bu yüzden ölçüleri mümkün olduğu kadar minik tutmaya çalışıyorum. Bu sofrada da yine miktarları az ama çeşitli ikramlıklar hazırladım.
Birde süslü püslü sunum hazırlayınca, oldu size zengin sofra :)
Bunları nedenmi yazıyorum; sofrayı hazırlayıpta eşimi fotoğraf çekmek için çağırınca, söylediği cümleler yüzünden :)
Kendisine sofrayı nasıl buldun? diye sorduğumda, aldığım yanıt; "Güzel, klasik kahvaltı işte, emek edilmiş bir şey yok, eminmisin fotoğraf istediğinden?" ...
Şimdi buradan iki sonuç çıkarıyorum; ya ben eşimin çıtasını çok yükselttim :)) yada bu sofra gerçekten emeksiz ve sıradan bir kahvaltı sofrası. Bilemiyorum :)

Kahvaltı Çeşitleri

KAHVALTILIK SALÇALI EZME
Benim en sevdiğim kahvaltılık çeşitlerinden biridir. Neredeyse hemen her kahvaltı sofrasına da yaparım. Bu güne kadar yayınlanmama nedenim ölçülü hale getirmeye çalışmamdı :) ama çok fazla getiremedim, çünkü salçanın lezzetine göre yada baharatların miktarı her damak zevkine göre değişiyor. Bu nedenle ben kullandığım malzemeleri yaklaşık ölçüler olarak yazıyorum, sabit olan salçaları birer yemek kaşığı kullanmam ama diğerlerini kendi damak zevkinize göre de ekleyebilirsiniz.
Bir çok blogda ve dergilerde, aynı tarifi; muhambara, acuka yada kahvaltılık salça adı ile gördüm ama bizim evimizdeki adı salçalı ezme'dir :)

Malzemeler
  • 1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 3-4 Yemek Kaşığı (çekilmiş) Bayat Ekmek İçi
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1-2 Yemek Kaşığı Ceviz (irice kırılmış)
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1-2 Diş (ezilmiş) Sarımsak (isteğe bağlı)
  • Kekik, Nane, Köfte Baharı (1'er çay kaşığı kadar)

Kahvaltı Çeşitleri

BAHARATLI TEREYAĞ
Tereyağını çok kısık ateşte eritip, bir kısmına kekik bir kısmına pul biber ekledim ve Softbowl buz kalıbımda dondurdum. Tereyağının tadı çok değişmedi bana göre ama hoş bir sunum oldu.

Kahvaltı Çeşitleri

Uno kahvaltılık tost ekmeğinin üzerine birazcık mayonez sürerek sabitlediğim :) kaşar ve salamlı kanapeler.

Kahvaltı Çeşitleri

KREP
Tarifi Yasomdan. Kendileri benim ilk krep denemem :) ve ilk denemeyi çok garantili bir tarif ile yapmak istedim. Yasomun tarifi bunun için ideal bir seçim oldu. Kahvaltımızın ana yemeği; "Mantarlı Sosisli Krep Dürüm" idi. Hem sıcak sıcak servis ettiğimden fotoğrafı çekilemediği için hemde kendisi ayrı bir yazıda tek olarak yayınlanmayı hak ettiği için :) bu yazıda sadece sofraya sade olarak koyduğum kreplerin fotoğrafı yer alıyor.

Patates Kızartması

ACTIFYR İLE PATATES KIZARTMASI :)
Eşimin inanılmaz patates sevgisinde bir azalma yok ama actifry sayesinde artık içim çok rahat. Daha sağlıklı bir patates yiyor çünkü. Kendisi ile misafirler gelmeden, sofra başında yaptığımız diyalogun ilk kısmından yukarıda bahsettim, ikinci kısım da aynen şöyle ;

- Acaba, birde patates kızartsan mı ?
- Hayatım, bunca çeşit var, ne patatesi Allah aşkına ?
- E ben ne yiyeceğim ?
- ???

Kahvaltı Çeşitleri

Tatlı Büfesi :))

Kahveli Muffin

KAHVELİ MUFFİN
Bu mis gibi türk kahvesi kokulu miniklerde kahvaltımızın tatlı bölümünü oluşturdular. Misafirler gelirken iki çeşit tatlı getirdikleri için, benim tatlı yapmamı istemediler. Bende sadece bu minikleri yaptım. Tarifi; yine Yasomdan, henüz yayınlamadığı bir tarif olduğu için link veremiyorum ama bir an önce yayınlaması konusunda gereken baskıyı yapıyorum kendisine :)
Üzerindeki krema; vanilyalı pastacı kreması.

03.04.2009 - Son dakika gelişmesi :)
Baskı sonuç verdi, mis kokulu, pufidik muffinler yayında :) Bilginize...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu