Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Oruk

Oruk

KİLİS MUTFAĞINDAN NEFİS ORUK KEBABI...
Aslında bu tarifi; Nisan-2007'de yayınlamıştım. Üzerinden tam iki yıl geçtiği ve mevcut fotoğrafı lezzetini tam olarak yansıtmadığı için uzun zamandır fotoğrafını yenisi ile değiştirmek istiyordum.
Bu güne kadar değiştirmememin nedeni ise; buzluktan sadece yiyeceğimiz kadarını çıkartıp, pişirmem. Soğutmadan hemen yediğimiz içinde, her seferinde "bak yine fotoğrafını çekmedik" diyoruz :) Geçen akşam, birazcık sabredip, ılık yemeyi göze aldık :)
Yanlızca fotoğrafını değiştirmeyip, bugün yeniden yayınlamamın nedeni ise; Antep Yuvarlaması tarifine gelen (of of lebeniye, yuvarlama, şıhıl mahşinin ardından bir de oruk patlat derim ben:) şeklinde yazılan ve beni gülümseten bir yorum...
Blogun bütün arşivini gezmeye üşenen kişileri tabiki saygıyla karşılıyorum ama bazı lezzetlerin de arşivimde yok kabul edilmesine gönlüm razı olmadı :)
Oruk; Kilis mutfağının bulgurla yapılan çok lezzetli bir köftesi. Kilis'te şişe sarılarak ve mutlaka mangalda pişiriliyor. Evde pişirilecekse eğer köfte şekli veriliyor.
Eşimin ailesi ile gittiğimiz kalabalık pikniklerde, çeşitlerin içinde mutlaka oruk'da oluyor :)
Oruk eğer mangalda pişirilmeyecekse, ikinci yöntem fırında bir borcamın içinde pişirmek. Üçüncüsü ise teflon tavada ve çok kısık ateşte (çay demler gibi) pişirmek. İçindeki bulgurun, ağır ağır ve tam olarak pişmesi önemli çünkü. Her iki pişirme yönteminde de yağ kullanılmıyor, kıymanın içindeki yağ yeterli geliyor.
Oruk; genellikle ana yemek olarak olarak servis ediliyor, ama benim damak tadıma göre çay saati ikramlarının içinde börek ve salatalar ile birlikte çok hoş oluyor.

Malzemeler
  • 1/2 Kg. Yağlı Kıyma (tercihen kuzu veya koyun eti)
  • 1 Çay Bardağı Köftelik (ince) Bulgur
  • 1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 3 Yemek Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • Tuz

Yapılışı

  • Öncelikle bulguru yarım çay bardağı kadar su ile ıslatıp, 10 dk. bekleyin ve yumuşamasını sağlayın.
  • Rendelenmiş soğan ve baharatları bulgura ekleyip, malzemeler birbiri ile özleşinceye kadar iyice yoğurun.
  • Kıymayı ekleyip, bir süre daha yoğurun. Mümkün olduğunca ince, köfte şekli verip, fırında yada teflon tavada kızartın.
  • Fırında pişirecekseniz; 180 derecede, altı üstü iyice kızarıncaya kadar, teflon tavada pişirecekseniz çok kısık ateşte kızartın.
  • Oruğu tek tek köfte şeklinde yada bütün olarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu