Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

İftar Sofrası - 2009 (4)

İftar Sofrası - 2009 (4)

HEM İFTAR HEM DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ...
Cumartesi akşamı, dördüncü iftar davetimizi verdik. Bu iftar daveti benim için çok ama çok anlamlıydı. Doğduğu günden beri evimizde, elimizde büyüyen, Buse'ciğimin doğum gününü kutladık o akşam. Bana küçük kız kardeş, anne ve babama ise torun sevgisi yaşattı Buse, ilk günden beri. Her yaşı ayrı bir güzel, her hali ayrı bir sevimli idi, biz çok sevdiğimiz için öyle gelmiyor, tanıyan herkes bayılır cimcimeye hemen :)
Cimcimemiz büyüdü, kocaman abla oldu, ikinci sınıfa geçti bu yıl, fransızca eğitim alıyor, fotoğraf çekiyor, resim yapıyor, satranç oynuyor, üç yıldır bale yapıyor, çook faal anlayacağınız :)
Son günlerde, annesinden öğrendiğime göre çok hüzünlüymüş benim prensesim, "doğum günüm yaklaşıyor, hiç kimsede bir hareket yok, niye bana bir parti yapılmıyor", diye söylenip, ağlıyormuş. Temmuz, ağustos aylarında doğan çocukların kaderi hep aynı bence, yaz ayların da İstanbul'da kimse kalmayınca doğum günleri de yalan oluyor :(
Bu durumda Müge teyzesi, dururmu? Hemen harekete geçer.
Kapıya bir hoşgeldin yazısı ve balonlar, balkona balonlar ve bardaklara yapıştırılan etiketler ile bir iftar daveti olur sana doğum günü partisi ! !

İftar Sofrası - 2009 (4)

Soframızdakiler;

İftar Sofrası - 2009 (4)

Yer gök; rengarek, ağırlıklı pembe ve Buse idi o gece... :)

İftar Sofrası - 2009 (4)

PATATES PÜRESİ
Çok net söylüyorum, böyle bir lezzet yok !! Yaso'mdan hep duyardım, "benim patates püresi tarifi çok güzeldir, çok tıklanır", diye ama bir türlü fırsat olupta deneyememiştim. Çok şey kaçırmışım o kadar söylüyorum. İnanılmaz güzel kıvamlı, sanki içinde bir su bardağı kaşar peyniri rendesi varmış gibi uzayan, şahane bir lezzet. Son iki iftarda köftenin üzeri için hazırladım, artanı da yemekle birlikte servis etmek için masaya koydum, ben dahil herkes tabağı da yiyordu inanın :)
Benim ölçülerim ile tarif;

Malzemeler

  • 4 Adet (iri) Patates
  • 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyup, iri iri doğrayın. Derin bir tencereye, tüm malzemeleri koyun ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • El blenderi ile karışımı pürüzsüz hale getirin. Sıcak servis yapın.

İftar Sofrası - 2009 (4)

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

İftar Sofrası - 2009 (4)

Bir önceki yazıda sözettiğim, hafta sonu yaptığım yeni peçeteliklerim. Hepsi farklı renkte, cıvıl cıvıl oldular. Özellikle renkli yemek takımım ile çok uyumlu oldu.

İftar Sofrası - 2009 (4)

Karşınızda yazının ana konusu :) Doğum günü sahibi prenses ! Nasılda mutluydu o gece, bir görseniz, gecenin ilerleyen saatlerinde, yorulana kadar oynadı çalan müzikle... Benim, "güzel olmadı, istediğim gibi olmadı" diye, bu sayfaya koymaya bile cesaret edemediğim, pastasına bile bayıldı :)

Bu dünyada beni en mutlu eden anlar, bir çocuğu mutlu ettiğim anlar. O gece de sanırım bunu başardım. Ne mutlu bana.

Doğum günün kutlu olsun şirin prensesim benim, mezun olduğun, evlendiğin günleri de görürüm inşallah...

***

Sofrada kullanılan, yemek takımları ve kadehler; Mudo Concept.... Servis tabakları ve salata için kullanılan bardaklar; Paşabahçe.... Runner masa örtüsü; Boyner Evde....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu