Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Pazar Günü Kahvaltı Sofrası

Pazar Kahvaltısı (27.12.09)

YILIN SON PAZAR KAHVALTISI...
Bu hafta sonu; misafir anlamında çok bereketli idi, evimiz dolup dolup boşaldı :)
Özellikle pazar günü; hem kahvaltıda hem de akşam çayında misafir ağırladım.
Kahvaltıya gelen arkadaşlar, saat yedi gibi film keyfimiz bittiğinde; "e hadi biz kalkalım, sen ortalığı havalandır, yerlere dökülen mısırları falan temizle, saat sekiz seansı için hazırla salonu" dediler :))
Hatta sekizde gelen akrabaları karşılarken; "diğer misafirler saat yedide bitti" demişim, bütün gece bu iki laf aklımıza geldikçe güldük :)
Kahvaltı sofrası -her zamanki gibi- sade. Sofralarına yedi sekiz çeşit döktüren hanımlara hayranım gerçekten ama bende öyle bir cesaret yok, klasik kahvaltı çeşitlerinin yanında bir tatlı, bir tuzlu. Bitti gitti :)
Arşivimde bulunsun diye, paçanga böreği yapmıştım ama arkadaşlar iki çeşit börek getirince, çok olur diye kızartmadım. Krem peynirli yumurta ve baharatlı tereyağ var bir tek söz edebileceğim :)
Bir de; son anda evde hazır çikolata sosu kalmadığını farkedince, deneme yanılma yolu ile yaptığım, pek beğenilen bir çikolata sosu ve ayçekirdekli tam buğday unlu ekmek var.
Onların tarifini de üzerinde biraz daha çalıştıktan sonra veririm ilerleyen günlerde :)

Pazar Kahvaltısı (27.12.09)

Zeytin ezmeli, paprikalı, krem peynirli mini kanapeler...

Krem Peynirli Yumurta

KREM PEYNİRLİ YUMURTA...
Blog komşularımda görüp, ne zamandır yapmak istediğim tarifti bu. Yapılışıda çok kolay;

  • 4 Yumurtayı, 7-8 dk. haşlayın. Kabuklarını soyup, ikiye bölün. Sarılarını çıkarıp, 1 yemek kaşığı krem peynir (ben otlu sarımsaklı krem peynir kullandım) bir tatlı kaşığı süt ve birer tutam, tuz, karabiber, pul biber ile birlikte çatalla ezin.
  • Karışımı; krema sıkma aparatı ile yumurta aklarının yuvasını doldurun.

Baharatlı Tereyağ

BAHARATLI TEREYAĞ...
Baharatlı tereyağ fikrini, bu sofradaki erimiş baharatlı tereyağı gören arkadaşım Aysun, "bak birde böyle yap, erimişten çok daha güzel oluyor" diye önermişti.
Hatta o önerdikten bir kaç gün sonra, sevgili GIA'da taze otlar ile yapılmış olanını gördüm, o da eminim çok güzel olur.
Benim tarifim, üzülerek söylüyorum, göz kararı :(

  • 150 gr. kadar tereyağını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın.
  • Birer tatlı kaşığı kadar pul biber ve kekik, bir tutam biberiye, taze çekilmiş karabiber ve beyazbiber, bir tutam tuz ekleyin.
  • Tüm malzemeleri çatalla ezerek, birbirine yedirin. Strech filme sararak, rulo yapın ve buzlukta dondurun.

Baharatlı tereyağı sadece kahvaltıda değil yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Kızarmış yada fırından yeni çıkmış, kırmızı etin üzerine, et henüz sıcakken ince bir dilim koyarsanız, şahane bir lezzet veriyor.
Yada garnitür olarak, patates haşlayıp, dilimledikten sonra her dilimin üzerine, patates sıcakken birer parça baharatlı tereyağ koyabilirsiniz.
Benden ve Aysun'dan önermesi :)

Pazar Kahvaltısı (27.12.09)

***

Sofrada kullanılan, yemek takımı ve kırmızı kadehler; Mudo Concept.... Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli).... Masa örtüsü; Alaçatı pazarı.... Ekmek sepeti, sürahi, servis takımları ve şekerlik; Paşabahçe.... Çay bardakları; Koleksiyon Mobilya - Faruk Malhan İstanbul tasarımı.... Tepsi; Tantitoni (yılbaşı koleksiyonu)....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu