Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Mini Tiramisu

Mini Tiramisu

ORJİNALE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK :)
Tiramisu; ülkemizde tam bir tartışma konusu.
Pandispanya ile yapılmış tiramisu'yu afiyetle mideye indirip, "ama bu orjinal değil ki !" diye ahkam kesenler, açıkça söylüyorum; size sinir oluyorum :))
Şaka bir yana...
Ben tiramisu ile ilk kez Sofra dergisinin, 1996 yılı özel sayısında tanıştım (hala da o sayıya gözüm gibi bakıyorum, şahane tarifler var) ve orada, ilk kez gördüğüm tiramisu; kakaolu hazır pastaban ve labne peynirli krema ile yapılmıştı.
Dolayısı ile bende dedim ki, demekki tiramisu budur ! :) Binlerce kez yaptım da o tarifi...
Evet tiramisu'nun orjinali kedi dili bisküvisi ile yapılanıdır. Hatta kremasına, kar haline getirilmiş yumurta akları çiğ olarak eklenir, peynir olarak labne yerine mascarpone kullanılır, kedi dili mutlaka alkollü bir kahve ile ıslatılır.
Bilgiler tamam ama, e birde bizim kendi damak tadımız var değilmi ? :)
Benim tiramisuyu anavatanında yani İtalya'da da yeme şansım oldu ve hayal kırıklığına uğramıştım açıkçası. Kedi dili ile yapılması hoşuma gitmişti ama kremasını sevmemiştim.
Hafta sonu, yine kendi sevdiğim krema ile ama bu sefer pandispanya yerine kedi dili kullanarak yaptım, şahane oldu.
İleride olayı bir adım daha ileriye götürüp, çiğ yumurtalı ve macarponeli bir krema hazırlarmıyım bilemem, büyük konuşmuyorum ama şimdilik benim, orjinale yakın tiramisu tarifim budur efendim :)
Tiramisuyu tek kişilik kaplarda hazırlamak, sunum açısından çok pratik oluyor. Dilimlerken dağılma ve şeklinin bozulma riski ortadan kalkıyor.

Malzemeler (8 kişilik)
  • 16 Adet Kedi Dili Bisküvisi
  • 3,5 Su Bardağı (700 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Labne Peyniri
  • 1 Su Bardağı (sıcak) Su
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Granül Kahve (neskafe)
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker

Yapılışı

  • Süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarılarını, orta ısıdaki ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca (göz göz olunca) 1 dk kadar pişirip, ocağı kapatın.
  • Muhallebi sıcakken, vanilya ve labne peynirini ekleyip, biraz karıştırın. Karışımı ılınmaya bırakın.
  • 1 Yemek kaşığı kahve ve 1 tatlı kaşığı şeker ile hazırladığınız kahveyi de ılınmaya bırakın.
  • Kedi dili bisküvisini ikiye bölün, bisküviyi hazırladığınız kahveye batırıp çıkarın ve kaseye koyun. (batırıp çıkarma işlemini çok hızlı yapın yoksa bisküvi hemen eriyecektir)
  • Bisküvinin üzerine, 2 yemek kaşığı kadar krema koyun.
  • Kremanın üzerine yine ikiye bölüp, kahveye batırdığınız bisküvileri dizin.
  • Tekrar krema ekleyin.
  • Kapların üzerini örterek, en az bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman, çay süzgeci ile üzerlerine kakao eleyin.

Tiramisu Kolaj

İki renkli kedi dili bisküvileri, sevgili Seda'cığımın bana bayram hediyeleri :) Blogumu, tariflerimi çok beğendiğini ve eşinin firmasının ürünlerini kullanarak, yeni yeni tarifler deneyip, kendisine fikir verebilmemi istemişti benden, sağolsun...

Bende "seve seve" demiştim. Gel gör ki, düşündüm düşündüm, yeni ve çok orjinal bir şey gelmedi aklıma, ben de klasik yöntemle, kedi dilleri ile tiramisu, hazır profiterol topları ile de profiterol yaptım. Her iki ürünü de çok beğendim, özellikle kedi dilinin iki renkli yani kakaolu ve sade olması inanılmaz bir lezzet veriyor tatlıya, hazır profiterol toplarının içine ise sadece krema doldurup servis ediyorsunuz ve ev yapımı lezzetinde.

Olitalia, üzüm çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı ise içeriğini ve yararlarını okuduğum kadarı ile çok güzel, ama ben onların şişesini açmaya kıyamadım henüz :) Mutfağımda sevimli bir objeler şimdilik. Denediğimde sizlerle paylaşacağım en kısa zamanda...

Seda'cığım nazik hediyelerin için bir kez daha çok teşekkürler, yerken seni andık bol bol :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu