Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Akşam Yemeği Sofrası

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 7

PEMBE LİLA ve MOR AĞIRLIKLI SOFRA...
Geçtiğimiz hafta sonu hem cumartesi hem de pazar misafir ağırladığımı söylemiştim.
Hastalığım yeni yeni başlıyormuş o günler de ama ben ciddiye almadım; "grip bu ne olacak bir iki hapşırırım geçer" diye düşünmüştüm.
Ama öyle değilmiş :( Size önerim; kendinizde grip belirtileri hissettiğinizde sakın yorulmayın ! bol vitamin alıp, yatıp dinlenin, yoksa çok ağır geçiyor hastalık.
Cumartesi akşamı, anne babaları ağırladığımız için, sofrayı biraz spor :) kurdum açıkçası, el birliği ile hazırladığımız için de fotoğraf konusuna hiç girmedim o telaş sırasında :)
Pazar günü ise, cici bir çift arkadaşımızı ağırladık, misafirlerden birinin evimize ilk gelişi :) olduğu için de elimden geldiğince özen gösterdim.
Şimdi sofra detaylarına bir göz atalım :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 1

Soframızda neler vardı ?

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 5

Sokak simidini, minik dilimler halinde kesip, üzerine çemen sürdüğüm kanapeler. Çemeni, bir arkadaşımız, Maraş'tan getirdi ve tadı inanılmaz ! Ağzınıza götürürken aldığınız koku, kesinlikle pastırma tadı. Tadan herkes bayılıyor.
Kanapeleri; bu şekilde çemen olmasa bile hazır aldığınız acuka ya da ev yapımı salçalı ezme ile hazırlayabilirsiniz, yanlız mutlaka sokak simidi ile deneyin :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 6

Pazılı Mantarlı Börek, son zamanlarda favorim biliyorsunuz :) Pazar günü muska böreği şeklinde değil, sigara böreği tarzında sardım. Bunun için;
milföy hamurunu, oda sıcaklığında yumuşatıp, unlanmış tezgahta, uzun dikdörtgen olacak şekilde açın. Uzunlamasına ikiye kesin. Uç kısmına bir yemek kaşığı kadar iç malzeme koyun ve kenarlardan içeriye kıvırmadan, direk rulo yapın. Pişirme şekli aynı...

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 3

Börek tarifini verirken; "bu malzeme ile oldukça fazla börek çıkıyor, isterseniz bir kısmını meze olarak ikram edin, çok iltifat alıyor" demiştim.
İşte bu görüntüye ve sofradaki yorumlara dayanarak, söylemiştim o sözleri :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 4

Zeytinyağlı Kereviz tarifini daha önce vermiştim.
Son zamanlarda kerevizi sadece portakal suyu ile pişiriyorum. (Bir su bardağı taze sıkılmış portakal suyu + yarım su bardağı su şeklinde)
Portakal suyu yeterince tat verdiği için şeker miktarını da azalttım, bir kesme şeker ekliyorum sadece.
Yapılış aşamaları aynı...
Havuçları kurabiye kalıbı ile çiçek şeklinde kesmek biraz el oyalıyıcı, çiğken kestiğiniz için biraz da eli acıtıyor ama tahmin etmişsinizdir, çok ilgi görüyor :)
Sevgililer günü vs. gibi günlerde, kerevizler büyük kalp kalıbı, havuçlar minik kalp kalıbı ile kesilip servis edilebilir mesela, nasıl fikir ? :)

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 2

Bir kaç gün, kekikli, sarımsaklı zeytinyağında bekleterek marine ettiğim, kurutulmuş domatesler ile süslediğim mevsim salata.

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 9

Peçete halkası ve kedili çatal-bıçak aparatı detayı...

Carte d'Or yeni ürünleri; "dondurmalı pasta" yı tanıtmak için, iki hafta önce, bizleri her zamanki cömertlikleri ve güleryüzü ile Yıldız parkında, Dahill restoranda ağırladı.

Çok güzel saatler geçirdik birlikte. Pastanın tadına da baktık. Açıkçası ilk yediğimde ürün beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı, belki de ben, iki pasta kekinin ortasında, arasına çikolata ve fıstıklar serpilmiş, bir kat dondurma ve üzerinde donmuş çikolata sosu gibi birşeyler hayal ettiğim için :)

Hafta sonu misafirlerimize, yemekten sonra dondurmalı pasta ikram ettim ve görüşlerini aldım özenle :) Hepsi de çok beğendiklerini söyledi ve bende beğendim bu kez. Sanırım etkinlik sırasında yaklaşık otuz kişiye servis edecekleri için, önceden dilimleyip hazırlamışlardı ve pasta çok yumuşamıştı ama evde buzluktan çıkarıp hemen yediğimiz için benim de çok hoşuma gitti.
Özellikle yaz akşamları, ağır tatlı ve pastalar yemek istemediğimizde çok hafif bir alternatif olabilir diye düşünüyorum.

Hafta Sonu Sofrası (21.02.2010) - 8

***

Sofrada kullanılan yemek ve servis takımı; Krc.... Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli).... Masa örtüsü ve runner; Lsi agency (0212 231 61 23).... Zeytinyağlı kereviz servis tabağı; Yağmur züccaciye.... Peçeteler; Ikea.... Peçetelikler; Müge.... Kırmızı kadehler; Mudo Concept.... Sürahiler; Paşabahçe.... Çatal-bıçak aparatı; Bernardo.... Üçgen servis tabakları, servis kaşığı ve tealight mumluklar (hediye, mağaza ismini bilmiyorum)....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu