Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Hafta Sonu Akşam Yemeği Sofrası

6 Şubat Cumartesi Sofrası

YİNE SİYAH - BEYAZ - ALTIN...
Hafta sonu kuzenleri ağırladığımız sofradan, fotoğraflar var bugün. Kuzenler yabancı değil, haftada iki kez görüşüyoruz en az :)
Ama eğer hafta sonu ve mutfakta geçireceğim, fazladan bir kaç saatimde var ise hem onlar, hem de blogum için ! özeniyorum soframa :)
Bir iki tane bile olsa yeni tarif çıksın istiyorum, yayınlamak için. Zira hafta sonu Carte D'or toplantısında, bir kez daha şahit oldumki, blogumu sık güncellemediğimde, üzüyor hatta kızdırıyormuşum okuyucularımı :)
Sofra da; sıcak servis ettiğim için, çorba, ana yemek ve pilavın fotoğrafları yok, sadece ara sıcak ve mezelerin var. Pazılı mantarlı börek ve deniz börülcesinin tariflerini ise, ayrı yazılar da vereceğim.
Soframızdakiler;
  • Mercimek Çorbası
  • Etsiz Nohut Yemeği
  • Mısırlı Pilav
  • Deniz Börülcesi
  • Pazılı Mantarlı Börek
  • Yoğurtlu Havuç Kızartması
  • Mısırlı Mevsim Salata

Pazılı Mantarlı Börek

Pazılı Mantarlı Börek, tamamen kendi tarifim :) Artık bir dergiye ya da kitaba bakmadan, kendi kendimede tarifler yapıyor olmak, inanılmaz mutlu ediyor beni.
Böreğin iç harcı mükemmel oldu diyebilirim, beğenilmeyen tek yanı, baklava yufkası ile yapmış olmamdı.
Sizlere daha öncede söz etmiştim; "çok sevdiğim bir börek harcı var sosisli mantarlı ve en güzel milföy hamuru ile yapınca oluyor" diye. Baklava yufkası ile yapınca, sanki sadece iç harcını yiyormuşsunuz gibi oluyor. İşte bu börek içinde aynı şeyi söyleyeceğim.
En kısa zaman da (bu kelimeyi her ne kadar sevmesemde) hem sosisli mantarlı hem de pazılı mantarlı börekleri milföy ve normal yufka ile yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.
Benim gibi sizinde demirbaş tarifleriniz arasına gireceğine eminim.

6 Şubat Cumartesi Sofrası

Hatırlarsanız, bir önceki sofra yazısında söz etmiştim, ekmek tabağı kadar hatta ondan çok daha gerekli bir şey; çatal - bıçak aparatı diye. O lafı ettikten bir hafta sonrada aldım :)
Gerçekten çok işe yarıyor, benim gibi, özellikle davet sofralarında, keten, kadife gibi kumaşları seviyor, dertsiz denilen masa örtülerini kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, mutlaka edinin derim.
Beni tanıyan herkes hatta birazcık bile tanıyan herkes :) aparatın kedi şeklinde olmasına çok şaşırıyor, inanılmaz derecede korkarım kediden çünkü.
Diğer tüm canlılar ile arası iyi olan, hiç bir böcekten korkmayan, bir akrebi kuyruğundan tutup camdan dışarı atabilen ben, bir kedinin üç metre uzağında bile oturamıyorum :) Gerisini siz düşünün.
Bunları niye mi anlattım, kedili aparatı ne kadar çok beğenerek aldığımı ve severek kullandığımı ifade etmek için :)
Bu arada, fotoğrafları düzenlerken fark ettimki, servislerin tamamında kaşık ve çatal yanlış yerde ! Yorgunluktan mı, dalgınlıktan mı bilemiyorum ama söz bir daha olmayacak :)

6 Şubat Cumartesi Sofrası

***
Sofrada kullanılan, yemek takımı; Karaca.... Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli)..... Keten masa örtüsü; Çarşaf-iş.... Kadife runner; özel dikim (kayınvalidem).... Salata servis tabağı; Yağmur züccaciye.... Peçeteler; Ikea.... Peçetelikler; Müge.... Yaprak şeklinde servisler ve yeşil kadehler; Paşabahçe.... Çatal-bıçak aparatı; Bernardo....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu