YAPIMI BASİT ama ÇOK HAVALI :)
İşte yine bloga yazsam mı, yazmasam mı? diye karar veremediğim bir tarif daha :)
Eminim birçoğunuz okuduğunda; “e haşlanmış patatesle peyniri karıştırmış, ne var yani” diyeceksiniz.
Haklısınız da :)
Ama inanın bazen bazı tarifler hayat kurtarabiliyor. Kahvaltıya dair ne varsa koyduğunuz ama karşısına geçip bakınca; “bir eksik var ama ne?” diye düşündüğünüz sofralarınız olmadı mı hiç :)
İşte böyle bir durumda, bu rengarenk toplar masanıza cıvıl cıvıl bir hava katıyor, benden söylemesi.
Aslında
kahvaltı sofrası için; patatesleri haşlarken hatta tencerenin kapağını açıncaya kadarki niyetim; patates salatası yapmaktı. Birden bu topları yapmaya karar verdim.
Daha önceki denemelerde içine süt de eklemiştim. Lezzet olarak evet ama kıvamı toparlamak zor olduğu için önermiyorum. Top haline getirmek zor, getirseniz de ikram ederken kürdandan çıkıp tabakta kalıyor yani kısaca sütü boş verin :)
Kaşar peynirini bolca eklediğimiz için, zaten daha ağzınıza götürmeden mis gibi süt kokusu duyuyorsunuz.
Kaşar peyniri soğuyunca sertleştiği için, toplarınızın kıvamı da gayet güzel oluyor.
Ben hem pratik olması hem de hem de kolay toparlanması için sadece kaşar peyniri ile yaptım. Siz damak zevkinize göre, beyaz peynir, krem peynir ya da labne peyniri ile yapabilirsiniz. Hepsinden birazda koyabilirsiniz. Eminim harika olacaktır.
Aynı şekilde tereyağ eklemek de damak zevkinize kalmış ama bence çok yakışıyor.
Süslemesi ise hayal gücünüz ile sınırlı. Maydanoz ve tatlı pul biber en fotojenik olanı :)
İnce rendelenmiş havuç, dereotu ve hatta iri çekilmiş cevize bulayabilirsiniz.
Son önerim ise akşam yemekleri ya da beş çayları için;
topları sade olarak hazırlayıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kızgın kırmızı biberli yağ gezdirerek süsleyin. Çok şık ve doyurucu bir ikram oluyor.
Malzemeler- 4 Adet (orta boy) Patates
- 1 Su Bardağı (rendelenmiş) Taze Kaşar Peyniri
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- Tuz ve Karabiber
- Maydanoz ve Pul Biber (süslemek için)
Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
- Patatesler soğumadan, tereyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyin. Hepsi pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. (ben bu aşamada çatalla ezmek yerine, eldiven takıp yoğurdum. Böylelikle pürüzsüz bir karışım oldu)
- Karışımı oda sıcaklığında 10-15 dk. kadar bekletip ılınmasını sağlayın.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
- İnce kıyılmış maydanoza, pul bibere -ya da ne arzu ederseniz ona- bulayın.
- Fazla bekletmeden servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder