Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Tereyağı-Sarımsak Soslu Jumbo Karides...

Uzakdoğu'da yaşamanın artılarından biri de deniz ürünlerinin bol ve ucuz olması. Buraların balıkları Türkiye'mizin güzelim balıklarının yanından bile geçmiyor olsa da, denizden çıkan diğer şeyler bizdekilere oranla bir hayli erişilebilir fiyatlarda. Dolayısıyla dikenin gülünden faydalanmayı ihmal etmiyoruz. Bu jumbo boyut karidesler geçtiğimiz Cumartesi'nin ganimetlerinden. Normalde balık ve diğer deniz mahsullerini Carrefour'dan temin ediyorduk ama Şangay'da neredeyse burnumuzun dibinde bir balık hali olduğunu duyunca hemen keşfedelim dedik. Günün şanslı kişisi olarak yaşadığım macerayı pek yazmak istemiyorum aslında. Yine "alışagelebilemediğim" berbat bir kirlilik, hijyen eksikliği vardı balık halinde. Onlarca dükkan gezip en temiz olduğuna kanaat getirdiğim yerden aldım balıklarımı ve seçimime değdi doğrusu. Bu tarifi normal boyutta karidesle de yapabilirsiniz ama bulabildiğiniz ilk fırsatta bu kocaman lezzetlere de bir şans tanıyın derim.

Malzemeler:
8 adet jumbo karides
6-7 diş sarımsak-küçük küçük doğranmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı limon suyu
1-2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
3 çorba kaşığı tereyağı

Tüm malzemeyi tereyağı ve maydonoz hariç karıştırıp, yıkanıp suyu süzülmüş karideslere karıştıralım. Bu şekilde 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Büyükçe bir tavaya tereyağını koyup orta ateşte erittikten sonra karidesleri ekleyelim. Önce bir tarafını, sonra diğer tarafını hafif kahverengi olana dek pişirelim. Servis tabağına alıp maydonozla süsleyelim ve sıcak servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu