SEO Dostu Url Oluşturalım
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Bizler özellikle Blogger sistemi üzerinde yoğunlaşmış ve bu sistemin blogculara önemli artılar kattığını düşünen blogcularız. Bu yazımızda Blogger SEO ile ilgili oldukça faydalı ve bilinmeyen ip uçlarını kavrayacak ve bunları kullanmamız sonucunda neler kazanacağız bunları öğreneceğiz.
URL nedir ? URL ile SEO etkileşimi ?
Aslında her birimiz birer blogcu olduğumuz için URL'nin ne olduğunu zaten biliyoruzdur. Ama belkide aramızda terimsel olarak bilmeyenler vardır. Yinede açıklamak ile konumuza başlamanın faydalı olacağını düşünüyorum.
"URL insanların internet üzerindeki ulaştıkları" adreslerdir şeklinde açıklamamız mümkündür.
URL'nin SEO ile etkileşimi buradan sonra yazımızın ip ucunu vereceğimiz kısıma yaklaştığımızın habercisidir.
Blog Hocam üzerinde dahi bir çok URL'ye göz atabilirsiniz bu hatayı görmeniz muhakkak mümkün olacaktır.Örnek olarak bir yazımız var bu yazımızın başlığını Blogger sistemize girelim ;
Dünya üzerindeki en ünlü 5 Sosyal Ağ (inceleme)
- Bunu bu şekilde Blogger'dan başlık olarak açarsak yazımızın Url'sinin yarısı görüntülenmeyecek çünkü Url'miz oldukça uzun
- Arayıcı kitlesi Arama motorları üzerinden arama ile gelme ihtimali çok düşecek çünkü; hem URL karekter olarak çok geniş
- Arama motorları uzun bir URL' ile sahip konumuz olduğu için yazmız her ne kadar bilgilendirici özelliğe sahip olursa olsun yinede bizi arka sırala atıcaktır.
Arama Dostu URL oluşturalım
Şimdi bizler göstermiş olduğum ve çoğu kişinin bilmediği yada bilenlerin de paylaşmadığı benim kendi düşüncem ile bulmuş olduğum bir ip ucunu göstereceğiz.
Blogger sistemi bize Wordpress'de çok fazla kullanılan bir özelliği kullanım izni sağlıyor aslında tabi ki eğer biz bunu fark edebilirsek. Şimdi Blogger panelimizden yeni yayın oluşturmak için giriyoruz. Blogger panelimizin başlık kısmına URL'mizi kısaltacağız ve sonra kolay kullanım ekleyeceğiz bunu nasıl yapacağız ?
Başlık kısmına Url'mizi ;En unlu 5 Sosyal ag şeklinde yazıyoruz.Böylece Url'miz ;
1- Url'miz kısaldı +1
2- Url'miz Türkçe karekterlerden arındırıldı.
3-Url'miz SEO dostu oldu.
4- Url'miz artık daha üstlerde yer alabilir (kısa olduğundan dolayı)
5- İnsanlar bunu bu şekilde arama motoru üzerinden ararlarsa eğer ulaşma ihtimalleri daha yüksek olduğu için daha çabuk hit kazanabiliriz.
Bunu eğer ; Dünya üzerindeki en ünlü 5 Sosyal ağ (inceleme) olarak başlık bölgemize yazarsak ; www.siteadi.blogspot.com/tarih/tarih/Dnya-zerindeki-en-nl-5-sosyal-ag-inceleme olacaktı ki ; şimdi bu URL ; www.siteadi.blogspot.com/tarih/tarih/en-unlu-5-sosyal-ag.html oldu.
Eminim şimdi aklınıza gelen ilk soru peki ama bu kadar yazıyı bunun içinmi okuduk yani ? o zaman başlıklarımızda sitemizde öyle görünecek diyebildiğinizi duyabilyorum sanki :) tabiki hayır.
Yazımızı yayınladıktan hemen sonra tekrar yazıyı düzünlemek için giriyoruz ve Başlığımızı Dünya üzerindeki en ünlü 5 Sosyal Ağ (inceleme) olarak değiştiriyoruz. ve tekrar siteye gidip Url'ye bir bakıyorsunuz ki ;URL farklı ve yazınızın Title'ı farklı :) böylece hem kısa bir url elde ettik hem SEO etkileşimini sağladık hemde yazımız için örneğin kendi blogumda çok sık kullandığım (inceleme), (infografik) gibi okuyucuyu bilgilendiren bir başlık zenginliği de katmış olduk.
Uzunca yazımızı okuyan herkeze çok teşekkür ediyorum :) aklınıza takılan sorularınızı sormanız ve yorumlarınızı esirgememeniz dileğimle :)
Yazar Hakkında: Burak Göç Sosyal Medya,SEO ve Blogging konularında yazılar veren bir blogcu ve Bilgeyazar gelişimi ile ilgileniyor.Bu yazısı Blog Hocam’da Misafir blogcu olarak yayınlanmıştır.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder