Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Mim: KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NELER DÜŞÜNÜYOR?


Bloglar arası sık sık rastlamaya başladığım bir mim! Soruları ve cevapları gördükçe 'hayırdır inş, blogspot'a CV mi göderiyoruz?' demeden de edemedim :)))

Haftanın Bloğu etkinliğimiz vesilesi ile tanıştığım Adam Mutlu ve hemşehrim Abdullah Tığ tarafından mimlenmiştim ki bir de baktım sevgili Dream!cim de mimlemiş ;) Ayrı ayrı teşekkür ediyorum!!!

1. Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan söz ediyor musunuz?

Evet, etmiştim ama ilgisi olmayanlar için manasız geliyor. 'neden?' 'ne işe yarıyor ki?' 'aman, milletin boş zamanı çok, şaşıyor herhalde!' 'aaa ne güzel bende mi açsam?' 'vaktim yok ki!' 'ben ne anlarım, yapamam herhalde!' söylemleri ile karşılaştım. O yüzden halden anlayanlarla paylaşıyorum öbür türlü anlatması çok güç geliyor, kendimi yormakta istemiyorum açıkcası üşeniyorum da... Keyif benim, zaman benim, yazan benim, paylaşan benim gerisi ...


2. Neden blog yazıyorsunuz?

Ehli keyif, ehli dünya insanı olarak tanımlıyorum kendimi. Severek, zevkle takip ettiğim/yaptığım uğraşları paylaşıyorum, benim gibi olanlarla karşılaşmak, buluşmak beni daha da keyiflendiriyor, ee az biraz da fikir/tavsiye verebiliyorsam değmeyin keyfime... Dizi, film, yeme içme... konusunda arşivimin geniş olduğunu düşünüyorum, meraklılara da kaçırmasınlar diye, ara ara 'cee eee' diyorum, hele ki 'tarzını söyle tavsiye edeyim' çok demişliğim vardır, öyle bi güven işte :))) Vakit sıkıntımda yok, 'neden siper ortamdan da geri kalayım, neyim eksik' dedim ve başladım blogging'e :))) 

3. İlk yazınız ile son yazınız arasında nasıl bir fark var?

Uçurum gibi... İlk yazmaya başladığım da paso arka arkaya bir sürü post yayınladım -ki bir ara robot musun? dahi dedi- içimden de sürekli 'aman kim niye okusun ki' diyorum, o apayrı bir şeydi! Sonra bakıyorum bakıyorum üye sayısı sadece kendim, eşim, bir iki sorgusuz sualsiz ziyarete gelmiş dost falan, yorum sıfır, sayfa istatistiklerine bakıyorum sadece ben herhalde desem de yine bir hevesle yazmaya devam ediyorum. Hey gidi hey... Çok ütopik geliyordu gfc'nin artması, paylaşımlarımın farkına varılması, okunması üstüne üstelik yorum alması... Ama şimdi hayretler içerisindeyim, yazar kafede bile yazıyorum... Paylaşımlarım takip ediliyor, yorum yapılıyor ve çok mutlu oluyorum... Artı yeni yeni blogger dostlar kazanıyorum, seviyor ve seviliyorum hihihihii :)) 

4. Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?


Yeni bir ortam/çevre, blogger dünyası... Sevgi saygı dolu, tecrübeli, hamarat, kültürlü, nitelikli, yaratıcı, dokunuşları ile özgün izler bırakan blogger dostlar + samimi, içten - zaman zaman kafa dağıtıp, geyip yapabileceğim bazen de duygusala bağlayacağım- bir ortam... Ruh ikizimi ~Dağınık Anne!yi bile buldum, ee daha ne olsun ki! 

5.Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Tabii ki, kesinlikle! Desarj olmaya, sürekli öğrenmeye, gelişmeye, sol ve sağ beyni aktif tutmaya bire bir; ilaç...


6.Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Spesifik bir kaynak gösteremeyeceğim ki, birden fazla :))) Konu Kore ise dizilerinden, konu film ise ımbd, oskar, vizyondan, konu gurme tarifler ise ünlü şefler ve dünya mutfaklarından, Ps. Ftm ise yaşamdan, duygulardan, yaşanmışlıklardan, gözlemlerden, yaradılanlardan... etkinlikler, ıvır zıvır, merak...

7.Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz?

Bana kalsa evet ama bir de onlara sormak lazım ki! :))

 8.Şikayetçi olduğunuz konular var mı?

Şikayet değil de ricam var tabi ki! 
  • 'Emeğe saygı, ful destek tam destek' felsefem, sonuç ise aktif katılım :)) Blogger dünyamız genişledikçe takip etme zor olsa da ziyaret ettikçe yorum yapmaktan geri durmayalım  diye düşünüyorum, size gelene gitmemek olmaz diyorum ;) Sadece takip edip sonrası muamma da olmasın diyorum da diyorum işte :)
  • Lütfeeen! Haftanın bloğunu seçtiğimiz etkinliğine katılalım, yeni yeni bloglar keşfedelim ;) Ayrıca burada da yeni bloglarımızın havuzunu oluşturuyoruz, takip edebilirsiniz.
  • Gfc'den takip eden izleyicelerim -özellikle gizemli takılanlara söylüyorum- arada ses verin, gözden kaçırıyorum, takibe alamıyorum ya da g+ da bulamıyorum o zaman üzülüyorum :(

Gelelim Blogspot CV'sini göndereceklere :))) -ama zorunlu değilsiniz, vaktiniz var ise ;)-
mimlendiniz, haydi bakalım rast gele :)))

Ps. Yapmak isteyenler için şartlar belli blogger olmak,mim ile oluşan CV'nin linkini yorumlara bırakabilirsiniz, geri dönüşüm muhakkak olacaktır :))) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu