Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kestaneli İç Pilav

Resim
YILBAŞI SOFRASI İÇİN SON ÖNERİ :) Kestaneli pilavı yapalı epey oldu biliyorsunuz, hatta ilk iki yaptığım, fotoğrafı çekilemeden tükendi. Özellikle yılbaşından önce yayınlamak istiyordum ve neyse ki bu kez tarif tembelliğime kurban gitmedi :) Yılbaşı sofrasında; kestaneli iç pilavla doldurulmuş, şöyle heybetli bir hindi hazırlamak isteyen hanımlar, bu tarif sizin için :) Benim hindi eti ile aram hiç bir zaman iyi olmadı ne yazık ki, eğer yaparsam, aynı yemeğin tavuk versiyonunu uygulamayı düşünüyorum :) İç pilav tarifi için, dergiler de ve internette kısa bir araştırma yaptım önce. Açıkçası tariflerin çoğu aklıma yatmadı, ya çok şekerli idiler, ya çok üzümlü, tarçınlı, hatta ciğerli ! Ben malzemeleri ve ölçüleri kendi damak tadımıza göre değiştirdim. Soğan zaten tatlı ve karamelize bir tat verdiği için, şeker miktarını azalttım. Üzüm olarakta sarı üzüm ve kuş üzümünü birlikte kullanmak yerine yanlızca kuş üzümü kullandım. Bir çok tarifte; "kestaneleri haşlayıp, soyun" gibi bir

2009'un Son Gelişmeleri :)

Resim
KRC'den SEVİNDİREN SÜPRİZ... Blogumu düzenli takip etmek bir yana, arada sırada bile göz atıyorsanız eğer :) sofra kurmaya ne kadar meraklı olduğumu biliyorsunuz. Evet, mutfakta zaman geçirmeyi de seviyorum, bir o kadar yeni tarifler denemeyi de. Ama asıl merakım hazırladıklarımı en güzel şekilde sunmak. Bunun için; zamanım ve bütçemiz :) elverdiği ölçüde, mağazaları dolaşıyor, yeni modaları takip ediyor ve neredeyse her objeye; "acaba nasıl bir sofra dekorasyonunda kullanabilirim ? gözü ile bakıyorum :) Sizler de övgü dolu yorumlarınız ve mailleriniz ile beni şımartıyor ve "daha güzel neler yapabilirim?" şeklinde heveslendiriyorsunuz, bunun için çok teşekkür ederim, iyiki varsınız. Kullandığımız yemek takımlarından biri de; KRC biliyorsunuz, eşim ve ben bu yemek takımına, deyim yerinde ise görür görmez aşık olduk :) Bir market alışverişi sonrası, mağazanın önünden geçerken, vitrinde bu takımı gördük ve alışveriş sepetini mağazanın önünde bırakıp, heyecanla takımı i

Pazar Günü Kahvaltı Sofrası

Resim
YILIN SON PAZAR KAHVALTISI... Bu hafta sonu; misafir anlamında çok bereketli idi, evimiz dolup dolup boşaldı :) Özellikle pazar günü; hem kahvaltıda hem de akşam çayında misafir ağırladım. Kahvaltıya gelen arkadaşlar, saat yedi gibi film keyfimiz bittiğinde; "e hadi biz kalkalım, sen ortalığı havalandır, yerlere dökülen mısırları falan temizle, saat sekiz seansı için hazırla salonu" dediler :)) Hatta sekizde gelen akrabaları karşılarken; "diğer misafirler saat yedide bitti" demişim, bütün gece bu iki laf aklımıza geldikçe güldük :) Kahvaltı sofrası -her zamanki gibi- sade. Sofralarına yedi sekiz çeşit döktüren hanımlara hayranım gerçekten ama bende öyle bir cesaret yok, klasik kahvaltı çeşitlerinin yanında bir tatlı, bir tuzlu. Bitti gitti :) Arşivimde bulunsun diye, paçanga böreği yapmıştım ama arkadaşlar iki çeşit börek getirince, çok olur diye kızartmadım. Krem peynirli yumurta ve baharatlı tereyağ var bir tek söz edebileceğim :) Bir de; son anda evde hazır çikol

Yumurtalı Ispanak Kavurması

Resim
PRATİK VE SAĞLIKLI BİR KIŞ MEZESİ... Ispanak ve pazı kavurması son bir aydır en çok yaptığım iki şey. Yazın ne kadar sık közlenmiş patlıcan salatası yapıyorsam, kışında bu ikisini yapıyorum. Yaptığım zaman da tek başıma yediğim için, benim için bir akşam yemeği oluyor kendileri :) Tarif çok basit ama ilk yaptığım zamanlar daha da basit idi :) Ispanakları sadece kavuruyor, bazen sade bazen de sarımsaklı yoğurt ile yiyordum. Sonra yumurtalı ve en son hem yumurtalı hem yoğurtlu yapmaya başladım. Son zamanlarda ise sadece kendime değil misafir sofralarına da yapıyorum. Eşim hariç, şu ana kadar beğenmeyen, iltifat etmeyen olmadı :) Aşağıdaki tarifi aynı aşamaları kullanarak pazı ile de yapabilirsiniz. Enfes oluyor. Ispanak yada pazıyı bir gün önceden kavurup, buzdolabında saklayarak, ertesi gün ısıtıp, yumurtasını ekleyebilir, sıcak servis edebilirsiniz. Hatta derin dondurucuda bile saklanabilir ama ben hiç denemedim, tahmin ediyorum sadece. Malzemeler 750 Gr. Ispanak (ayıklanıp, temizlenmi

Akşam Yemeği Davet Sofrası

Resim
SİYAH - BEYAZ - KIRMIZI ŞIKLIĞI... Bir önceki yazıda, bu yıl sofra dekorasyonlarında siyah - beyazın çok moda olduğundan söz etmiştim. Siyah beyaz kimi zaman altın, kimi zamanda gümüş ile destekleniyor. Bir yılı daha geride bırakıp, yeni umutlar ile, yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde ise, en büyük eşlikçisi kırmızı :) Sizde yeni yılı evde, sevdiklerinizle birlikte karşılamayı planlıyor, sofranızı her zamankinden daha özenli hazırlamak istiyorsanız, siyah, beyaz, kırmızı renklerini kullanabilirsiniz. Bunun için, çok harcama yapmanıza da gerek yok, evde kırmızı ne bulursanız, benim gibi takın takıştırın :) Sürahiye kına kesesi bağlamak gibi :) Kırmızı mumlar, ekmek sepetine kırmızı beyaz kumaş peçete ve peçetelikler benim bu görüntüyü oluşturmamı sağladı. Bir de Siret yenge'nin diktiği; saten runner tabiki... Çift biberli tavuğu; sadece kırmızı biber ile yapınca, süslemede kurutulmuş domatesler kullanınca, pilavda kestaneli iç pilav olunca bizim soframız mini bir yı

Sade Pirinç Pilavı

Resim
TEMEL PİLAV TARİFİ :) Hadi itiraf edin, pirinç pilavı başlığını okuyunca, normalde, sadece fotoğrafa bakıp çıkan, yazıları okumaktan sıkılan :) kişiler bile merak edip yazıyı okumaya karar verdi, değil mi? Üç yıldır blog yazan, sadece pilav kategorisinde bile, hemen her çeşit pilav bulunan biri, neden çıkıpta sade pirinç pilavı yazsın? Yanıtı çok basit, Pandispanya Dosyası 'nı neden hazırladıysam, bu tarifin veriliş nedeni de o :) Eşim çok sevdiği için, sade pirinç pilavını çok yaparım. Misafirlerimize de, genellikle çoğu yemeğin yanına yakıştığı için yaparım. Sizlerle bir davet sofrası paylaştığımda, eğer sofrada pirinç pilavı var ise; ya Sebzeli Pirinç Pilavı 'na yada detaylarını uzun uzun anlattığım için; Dereotlu Mantarlı Pilav 'a link veriyordum. Not olarak ise; yapılışı aynı, sadece şu malzemeyi çıkarın veya ekleyin diyordum. Yada üşenip hiç link vermiyordum, kafa karışmasın diye :) Sonuç olarak, ben üç yıl önce, henüz yeni evliyken pilav yapmasını bilmiyordum, öğrend

Arpa Şehriyeli Pilav

Resim
MİNİK FARKLI SADE PİLAV :) Yine yapımı çok kolay ama aynı; Sade Pirinç Pilavı gibi arşivimde mutlaka olmasını istediğim bir pilav bu. Evlenene kadar annem her şehriyeli pilav yaptığında; "sade yapsaydın keşke" diye burun kıvıran ben, artık sırf değişiklik olsun diye, arpa şehriyeli de sık sık yapıyor ve severek yiyorum. "Arpa şehriyeli pilavı tutturmak daha kolaydır" der annem hep. Diğer pilavda az da olsa lapa olma ihtimali olur ama arpa şehriye de, bir miktar su çektiği için pilavı garantiler :) Pilavı yanlızca arpa şehriye ile değil, farklı modelde şehriyeler ile de yapabilirsiniz. Hele şimdi çocuklara özel, harfli, tekerlekli şehriyeler bile çıkmış :) eğlenceli pilavlar hazırlayabilirsiniz bu şehriyeler ile. Şehriyenin yarısını kavurup, diğer yarısını pirinçler kavrulduktan sonra ekleyebilir ve üç renkli pilav yapabilirsiniz. Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3,5 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Arpa Şehriye 1/2 (yarım) Limon 1 Tatlı Kaşığı Tuz 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ