Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kadınbudu Köfte

Resim
CANCAĞIZIM SANA BAŞKA İSİM BULAMADILAR MI? :) Türk mutfağında komik yemek ismi pek çoktur, ilk aklıma gelenler; dilber dudağı, hanım göbeği, vezir parmağı ve hatta karnıyarık :) Ama bu kadınbudu hakikaten çok komik yahu :) Aslında, yeni nesil aşçılarımız bu konuda epey çaba sarf ediyor; sigara böreğine; rulo börek, kadınbudu köfteye; pirinçli köfte diyenler var ama sanırım bunun oturması uzun yıllar alacak. Babam anlatmıştı; Erdek’te bir sokak varmış; oturanların neredeyse tamamı eşi vefat eden hanımlardan oluştuğu için adı; “Dullar Sokağı” :) sonradan belediye yakışmadığını düşünüp, adını bir çiçek ismi ile değiştirmiş ama nafile… Yeni isim, sadece bir tabeladan ibaret, oturanlar ve postacı dahil herkes için orası hala; Dullar Sokağı… Sanırım mutfağımızın klasikleşmiş tarifleri için de bu geçerli, bu köfte çok uzun yıllar daha bizim için; kadınbudu köfte :) Kadınbudu köfte; yine annemi mutfağa sokup, tepesine dikilerek :) birlikte hazırladığımız bir tarif. Çünkü –her şeyi olduğu gibi

Patlican Tava & Sehriye Pilavi

Resim
Evet yogun bir hafta sonunun ardindan gelen yorgunlukla beraber merhabalar. Gectigimiz iki gunu arkadasimizin nisaniyla ve 1 yasina girmis kucuk bir yaramazin dogum gununu kutlamakla gecirdik. Her iki tarafada hayirli omurler ve mutluluklar diliyorum. Gecelim bugunku menume bugun verecegim tarif yaz aylari icin alternatif bir tarif ozellikle patlican sevenler icin leziz bir tarif.Misafirleriniz icinde guzek SIk bir menu.        patlican tava icin malzemeler 2 adet patlican 2 adet kuru sogan 3 dis sarimsak 2 adet orta boy patates 2 domates 2 sivri biber birazcik dogranmis maydonoz 250 gr kusbasi et 4 yemek kasigi sivi yag, 1,5 yemek kasigi salca  1 kase sicak su ve arzuya gore baharat bir tutam maydonoz (malzemeleri kisi sayisina gore cogaltabilirsiniz.) Yapilisi patlican tavayi yapmak icin once soganlari fazla ince dogramadan kup kup dograyin. 4 kasik sivi yagla teflon tavada pembelesene kadar kavurun daha sonra kusbasi dogranmis etleri ilave edip etleri kavurun. soydugunuz ve y

Ülkü'nün Kahvaltı Sofrası

Resim
HAMARAT GELİN SOFRASI.... İŞTE BUDUR! Buradaki sofra yazısında uzun uzun söz etmiştim. Eski iş arkadaşlarım ile telefon ya da mesaj yolu ile sürekli haberleştiğimizi ama iş toplanmaya geldiğinde bir türlü fırsat bulamadığımızı ve benim bu konuya kesin bir çözüm getirerek buluşma tarihi belirlediğimi anlatmıştım… İyi ki de öyle yapmışım, şimdi her buluşmada bir sonraki kişi ve tarih belirleniyor ve biz düzenli olarak hasret gideriyoruz artık :) Geçtiğimiz hafta sonu; üçüncü buluşmamız Ülkü’cüğümde gerçekleşti, ama ne buluşma! "Necla Abla’nın Sofrası"ndan sonra blogumdaki en görkemli sofra oldu, Ülkü’nün sofrası :) Ülkü bize bu sofrayı henüz on beş günlük evli iken kurdu, üstelik balayından döndüğünün ertesi günü ve bizi ezmek adına, utanmadan; “yoksa daha çok şey yapardım da, işte dün gelince bu kadar oldu” dedi !! :) Ben bu sofrayı gördüğümde zerre kadar şaşırmadım biliyor musunuz? Başka türlü olsa idi şaşırırdım sanırım, çünkü Ülkü’nün böyle hamarat bir hatun olacağı çook ön

Komşu Fırın Etkinliği ve Köy Bageti Yapımı

Resim
EKMEĞİN KÖŞESİ İÇİN YAPMAYACAĞIM ŞEY YOK :) Ekmeğin kabuk kısmını ve köşesini ne kadar çok sevdiğimi; " Çekirdekli Tam Buğday Unlu Ekmek " tarifi verirken uzun uzun anlatmıştım belki hatırlarsınız. Ekmek makinesinde yaptığım ekmeklerde iç kısım fazla olduğu için, vaktim var ise hamuru makineye mayalatıp, fırında yapmaya çalışıyorum ekmeklerimi. Ama kelimenin tam anlamı ile çalışıyorum! Yani henüz “yaptım” denemez, en son denememde epey bir yaklaştım ama hala kabuğu çok sert ekmekçiklerimin :( Geçtiğimiz haftalarda Komşu Fırın’dan, “birlikte ekmek yapacağız” şeklinde bir davetiye alınca, sevinçten havalara uçtum diyebilirim! Aslında bu tarz etkinlik davetlerinin hepsine seve seve katılıyorum, çünkü her etkinliğin sonunda; “inanılmaz keyifli vakit geçirdim, tadı damağımda kaldı” diyorum, blog yazarlarının nelerden hoşlanabileceğini çok iyi biliyor bu etkinlikçi firmalar :) Ama Komşu Fırın’ın etkinliğine çok çok başka bir heyecan ile gittim. Bir usta ile birlikte ekmek yapacaktı

Patlıcan Tavası

Resim
PRATİK, HAFİF, LEZZETLİ... İşte size gayet sağlıklı bir patlıcan tarifi :) Haşlayarak ve azıcık yağ kullanılarak yapıldı. Fatoş, aylar önce önermişti bana bu tarifi ama nedendir bilmem, yapamamışım bir türlü. Patlıcan ile ilgili bilgiler toparlayıp, arkasından birkaç tane de patlıcanlı tarif yayınlamak isteyince hemen aradım. “Hani sen bana bir tarif anlatmıştın, nasıldı o tam olarak” diye :) Tarif çok basit, malzemeleri çok az. Tek artistik yanı, patlıcanların bütün olarak kızartılıp çevrilmesi :) Bu şekilde size zor gelirse patlıcanları tek tek de kızartabilirsiniz, lezzet olarak değişen bir şey olmaz ama sunum olarak bütün hali daha güzel. Fatoş, çok becerikli bir Trabzon hatunu :) Sadece bu yemeği değil, hamsileri de mısır ununa buladıktan sonra, tavaya pizza gibi diziyor ve bütün halde çeviriyor. Ben -birazda çekinerek- kendisine; “tek tek çevirsem olmaz mı?” diye soracak oldum, “aaa olur mu hiç öyle, sakın yapma, kızarım valla” dedi… Bende aynen dediği gibi yaptım :) Aslında bir

Etli Karnıyarık

Resim
SAKINCALI GÜZEL 2 :) Karnıyarık tarifi verirken; bu tabiri kullanmıştım; sakıncalı güzel… Ama o zamanlar patlıcan hakkındaki bilgilerim çok yetersizdi, içinde nikotin var sanıyordum, hiçbir besin değeri yok sanıyordum, sırf çok sevdiğim için deyim yerinde ise hamallık yaparak yiyorum sanıyordum :) ama öyle değilmiş :) Ve bir patlıcan delisi olarak çok memnunum bu duruma. Bu bilgiler, bir gerçeği değiştirmiyor ne yazık ki, bu yemek hala; “sakıncalı güzel” çünkü patlıcanları, misler gibi, cazır cuzur kızartılarak yapıldı :) Yaklaşan yaz günleri için oldukça ağır bir yemek bu aslında, özellikle öğle yemeğinde ve yanında cacık ya da ayran ile birlikte yerseniz, öğleden sonra işyerinde fena halde uykunuz gelip, çalışmakta zorlanabilirsiniz, haberiniz olsun :) Sonra; “Müge, madem biliyordun, niye uyarmadın demeyin. :) En güzeli akşam yemeğinde ve yalnızca bir tane yemek… Son olarak, sözlerimi alışılageldiği üzere bir övgü ile bitireyim; patlıcan ile arası gayet soğuk olan eşim, bu karnıyarığ

Bahar :)))))) (Spring)

Resim
Benden bir kac kare daha!..............