Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Nazar Değmesin Pastası

Resim
Kardeşimin eşinin doğum günü için pasta yapayım dedim ama nasıl süsleyeceğime karar verememiştim. Damat bey ayak bileğini incitince konsept de belli oldu. Bir daha nazara gelmesin diye bu pastayı yaptım. İşte tarifi: Bu sefer tutar tutmaz diye işi garantiye alıp pandispanyayı hazır aldım. Kreması için 1 paket krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp içine benmari usulü erittiğim beyaz çikolataları ekleyip dolapta beklettim. Sütle ıslattığım keklere krema, minik doğranmış muz ve damla çikolata serpiştirdim. Pastamı tamamen kremamla kapladım. Buradaki( http://pastaci.blogspot.com/2006/08/hogeldin-emre-bebek.html ) tariften hazırladığım şeker hamurunu merdane ile açarak pastamı kapladım. Mavi gıda boyası ile yoğurduğum bir miktar şeker hamurunu açarak yuvarlak şekiller kestim ve nazar boncuğu şeklini verdim. Pastamın üzerine çok az su sürerek yapıştırdım.Son olarak renkli şeker boncuklarla ve damla çikolatalarla pastamı süsledim.

Börek Poğaça

Resim
Bu poğaçayı çok severek yaptım, ayrıca ertesi güne bile yumuşacık kalıyor. Sanırım içindeki patates püresi yüzünden… Gerçekten çok pratik ve lezzetli oldu… Malzemeler-Hamur için ½ paket yaş maya 1,5 çay bardağı ılıtılmış süt 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta, 1’inin sarısı üstüne ½ su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un İç harcı: 1 küçük soğan(ince kıyılmış) 100 gr kıyma 1 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yapılışı: Ilık sütte şeker ve maya eritilir. Haşlanmış patates de dahil olmak üzere bütün malzemeyle karıştırılıp hamur yapılır. Ilık bir yerde 2 misli kabarıncaya kadar bekletilir. Bu sırada bir tavaya yağ ve soğan konup pembeleşinceye kadar kavurulur, kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekince diğer haşlanmış patatesler, tuz ve karabiber, istenirse pul biber eklenir. Kabaran hamur tekrar yoğurulup mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır. Merdane veya el ile küçük bir kare olacak şekilde açılır

Sebzeli Çin Makarnası (Noodle)

Resim
Daha önce verdiğim Çin Usulü Dana Eti'nin yanına noodle (çin makarnası) çok yakışır. Bu tarifim de çok pratik ve lezzetli oluyor. Onun tarifi de şöyle : 1 paket egg noodle(carrefourdan alabilirsiniz içinde 6 blok makarna vardır kişibaşı 1,5 tan hesaplayabilirsiniz) 3-4 dal taze soğan (3cm boyunda iri iri doğranmış) 1 adet havuç-kibrit çöpü gibi kesilecek 2 adet dolmalık biber-çok iri doğranmış 1/4 göbek salata 2 avuç soya filizi Sıvı yağ 4 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta-1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş Yapılışı: Bir tencere suyu kaynatın altını kapatın. Kaynar suya noodleları atın. 3-4 dakika bekletip süzün. Bir tavayı ısıtın içine az miktar sıvı yağ koyun sebzeleri atın. Şöyle bir çevirin neredeyse çiğ kalmalı. İçine nişasta, soya sosu ve ardından noodleları atıp hızlıca ve yüksek ısıda noodlelar ısınınana kadar çevirin. Tüm Çin yemeği tariflerinde, yerken tuz yerine soya sosu katmanız yemeğin lezzetini arttırır, istenirse acı soslardan konabilir.

Çin Usulü Et Yemeği

Resim
Çin yemeklerini yapmayı da yemeyi de çok severim. Türkiye'de yediğimiz çoğu Çin yemeği, bizim damak tadımıza uyarlanmış oluyor. Bu tarif de tamamen bizim zevkimize uygun. Değişiklik isteyenlere işte çok lezzetli bir tarif: Malzemeler: 400 gr dana eti (biftek ya da yağsız et)- yarım cm kalınlığında demir 1 lira büyüklüğünde kesilmiş 1 çorba kaşığı sirke 3 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı nişasta-3 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ (tercihen soya yağı) 1-2 dolmalık biber Yarım bağ yeşil soğan 1-2 adet havuç İsteğe bağlı acı sos Yapılışı: Dana etleri tavada yağsız olarak suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurulur. İçine sıvı yağ, havuç, yeşil biberler eklenip az daha kavurulur. Sulandırılmış nişastanın içine sirke ve soya sosu dökülüp karıştırılır, etlere eklenir. 2-3 dakika çevrildikten sonra yeşil soğanlar eklenip çok az pişecek kadar karıştırılıp ocaktan alınır.

Nefis Bir Kahvaltı Ekmeği

Resim
Bu tarifi kayınvalidem yapar ve özellikle kahvaltılarda ısıtıp ya da kızartıp yemeğe bayılırız. İsmi de "Lokum". Deneyin gerçekten muhteşem... Malzemeler : 1 paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım litre süt 1 paket tereyağlı margarin ya da margarin (sadece tereyağıyla da süper oluyor) Aldığınca un Yapılışı : Yağı bir tencerede eritin, soğuk sütü içine dökün. Isısı elinizi yakmayacak kadar olmalı. Gerekirse karışımı ısıtıp ayarlayabilirsiniz. Bir kaba 2-3 su bardağı kadar un koyun, içine bir miktar ılık suyla çözülmüş yaş mayayı, toz şekeri koyun, tuz serpin. Hazırladığınız yağlı sütlü karışımla sertçe bir hamur yapın. Lokumun özelliği hamurunun gerçekten kulak memesinden çok daha koyu kıvamlı olması. Daha sonra hamuru üzerini kapatıp sıcak bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru tekrar yoğurup silindir biçiminde şekil verin; 3 parmak kalınlığında bıçakla dilimler halinde kesin. Tepsiye aralıklı dizdiğiniz lokumları üzerlerine hiç

İştah Açıcı Enfes Kurabiyeler...

Resim
Bu kurabiyenin hamurunu Aylin'in ( http://kendimcee.blogcu.com/Kurabiyeler/ ) blogundan alıp yaptım (Kayısılı kurabiyelerinin). Malzemeler: 250 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin 1 paket şekerli vanilin 1 çay kaşığı kabartma tozu 8 yemek kaşığı pudra şekeri Aldığınca un Yapılışı: Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur yapılır.Ben hamuru dörde bölüp, birine 2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı, birine 1 çay kaşığı tarçın ekleyip yoğurdum, birine şekil verip önce yumurta akına sonra damla çikolataya bastırdım, birine de yine şekil verip yumurta akına bulayıp sonra iri iri çekilmiş fındıkta yuvarlayıp pişirdim. Siz de isterseniz kakao ekleyebilir ya da ceviz vs.'de yuvarlayabilirsiniz. Piştikten sonra iyice soğumasını bekleyip kaldırırsanız haftalarca tazeliğini koruyor.

Lor'lu Kurabiye

Resim
Haftasonu gazete aldığımızda yemek eki verdiğini gördüm. Hafta içi arkadaşlarıma bir tanesini yapayım dedim. Ben çok beğendim. Görüp de acaba nasıl olur diyenlere cevabım: Harika! Bir tane bile bırakmadık. Malzemeler: 100 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 yumurta Yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı toz şeker (yarım yarım kullanılacak) 1 paket kabartma tozu 100 gr. lor (Yarım su bardağı) Aldığınca un Yarım paket çikolata sosu ve 1 su bardağı süt Yapılışı: Önce lor ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırıp bir kenara koyuyoruz. Margarin, yumurta, yarım su bardağı şeker, yoğurt, un ve kabartma tozu ile ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde hamur yapılıp elde yuvarlak açılır. İçine lorlu malzemeden konup ek yeri altta olacak şekilde yuvarlanıp tepsiye dizilir. 180 derece fınıda pembeleşene kadar pişirilir. Çikolata sosu pişirilip kurabiyeler fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra üzerlerine kaşık kaşık dökülür. Fındık, ceviz, vs. ile süslenir. Bende çekilmiş an