Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kilis Tava

Resim
TEPSİ KÖFTESİ SEVENLER İÇİN... Kilis mutfağından lezzetlere devam... Bu hafta sizlerle üç tane daha Kilis yemeği paylaşacağım. Sırasıyla Kilis Tava, Sarımsak Aşı ve Bastırma . Ailenin Hünerli bayanları sağ olsun beni kırmayıp blog için bütün marifetlerini sergiliyorlar, biraz işin kolayına kaçıyor gibi görünebilirim ama inanın değil :) çünkü blog yapma fikrim, zaten ailenin birbirinden hünerli bayanlarının tariflerini sizlerle paylaşmak için oluşmuştu. Kilis Tava, memleketi Kilis'te evde hazırlanıp, fırınlara verilerek pişirtilen bir yemek... İstanbul'da ne kadar özenle hazırlanırsa hazırlansın, Kilis'te yapılanın yerini tutmadığını söylüyorlar. Buda benden size bir dip not. Malzemeler 500 Gr. (Orta Yağlı) Kıyma 1 Adet (iri) Kuru Soğan 3 Adet Yeşil veya 2 Adet Kırmızı Biber 2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber 1/2 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ 1 Adet ( minik ) Kuru Soğan, 1 Adet ( minik ) Domates ve 2-3 Adet Sivri Biber ( üzeri için ) Yapılış

Anneler Günü Çay Daveti

Resim
YANLIŞLIKLA GÜZEL OLAN PASTA :) Cumartesi akşamı sevgili annelerimi bize akşam çayına davet ettim. Tahmin edeceğiniz üzere yemeğe değil yine çaya :) Artık herkes bu duruma alıştı. Sonra, sadece anneler gözüme az göründü, ilk evlendiğimde bana çok yorucu ve karmaşık gelen ama şimdi çok alıştığım kalabalık ortam olsun istedim yine. Ekibe amcalar, yengeler ve kuzenlerde dahil oldu. Ben sadece pasta, patates salatası ve mahlepli tuzlu kurabiye yaptım, Nagehan annemde iki tepsi börek getirince gayet zengin bir soframız oldu. Gelelim pasta hikayesine, pasta için klasik aşağıda verdiğim pandispanya hamurunu hazırladım, içine limon kabuğu ve fındık kırığıda ekledim, oldukça özendim yani. Pişirmeye gelince Gülsüm Teyze'nin kekler 100 derecede pişer lafı aklıma geldi, bende 130 derecede pişireyim bari dedim.Şöyle yüksek bir pastam olsun.Gel gelelim bu sıcaklıkta kekim pişmedi, aradan 1 saat geçmesine rağmen kabarmadı da. Mecburen ısıyı yükseltip, keki pişirdim. Fırından çıktığında o kadar üz
Resim
Bizleri gözlerinden sakınarak büyüten, yemeyip yediren, giymeyip giydiren... Tek bir gün değil, hergün hatırlanması gereken... Varlığımızı, kişiliğimizi borçlu olduğumuz, çok sevgili annelerimiz. Yazılacak çok şey var aslında. Ne kelimeler yeter ne sayfalar. Herkesin annesi kendisinin kraliçesidir ya, tabii benimki de benim için öyle. Onu o kadar seviyorum ki, sanki o benim annem değil çocuğum. Gözümden sakınıyorum. Rüyamda görsem sabahı zor ediyorum acaba iyi mi diye... Canım annem... Canımız annelerimiz... Hakkınız ödenmez, diliyorum hep mutlu olun, hep başımızda olun... Anneler gününüz kutlu olsun...

Çoban Kebabı

Resim
ET İLE SEBZENİN MÜTHİŞ BULUŞMASI... Geçtiğimiz hafta sonu ailenin tüm üyeleri birarada idik, müthiş bir performans ile yedik içtik, deyim yerinde ise patladık :) Hünerli Bayanlar'dan Filiz yenge döktürmüştü her zamanki gibi, Çoban Kebabı, Firikli Pilav ve Künefe muhteşemdi. Hepsini sırayla yayınlayacağım. Önce yapımı oldukça basit ama lezzeti çok güzel olan Çoban Kebabına buyrun... Malzemeler 1/2 Kg Kuzu Eti 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Kekik Tuz 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan 2 Diş Sarımsak 3 Adet Domates 4 Adet Sivri Biber 3 Adet Orta Boy Patates Yapılışı Etleri salçalar ve baharatlar ile karıştırıp, bir gün buzdolabında bekletin. Domates, patates, sivri biber ve sarımsakları irice doğrayın. Soğanları kalın halkalar şeklinde doğrayın. Etleri, sebzeleri ve soğanları iyice karıştırıp, tepsiye yayın, üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında etler pişene kadar fırınlıyoruz. Son 5 dk.

Züngül

Resim
EV YAPIMI TATLI CİPS... Bu orjinal atıştırmalığın tarifi; Filiz yenge'nin annesi Emine teyzeden. Kilis'te sıklıkla yapılan bir tatlı çeşidiymiş. Ben zaten pestilin her türlüsünü çok sevdiğim için bu tatlıyı da çok sevdim, evde kavanozda bulunacak ve çayın, meyve suyunun yanında yiyebileceğiniz pratik bir tarif. Saklamak isterseniz, oldukça dayanıklı ama ilk yapıldığında ılık yenince tadına doyum olmuyor. Malzemeler Üzüm Pestili (Herhangi bir meyvenin pestilide olabilir) 1 Su Bardağı Un 1/2 Çay Kaşığı Karbonat Su Pudra Şekeri Tarçın Yapılışı Un, karbonat ve bir miktar suyu (göz kararı) bir kapta karıştırıp, bulamaç haline getirin. Pestilleri kare kare kesip, karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın. Biraz ılınınca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin.

Anneler Günü Pastası...

Resim
Pazar günü hepimizin bildiği gibi anneler günü. Ama bu haftasonu Ankara'ya gideceğim ve arkadaşlarımla da uzunca bir süre görüşemeyeceğim için onlara küçük bir kutlama hazırlamak istedim. İlk defa kendim(iz) için bir pasta yaptım. Bugün bu pastayı birbirimizin anneler gününü kutlayarak keseceğiz. Bugüne kadar yaptığım pastaların içinde en çok keyif aldığım da bu oldu. O da şeker hamuru stresi yaşamadığım için sanırım. :)))) Pastanın süslemesini yaparken Anne Willan'ın pasta kitabı ndan yardım aldım. Kremalı pasta yapmak gerçekten çok zevkli, insan bir pasta ustasıymış havasına giriyor. Arada yapmak lazım. Pandispanya tarifim artık sabit. Yine de gerilere bakmaya üşenen olabilir diye kopyalıyorum. Bu tarif 20 cmlik kelepçeli kalıp için: 3 yumurta (oda sıcaklığında, beyazları ve sarıları ayrılmış) 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 175 dereceye ısıtılmış fırın Yumurta beyazlarını köpük köpük olana dek çırpalım. İçine toz şeker ve

Doğum Günüm

Resim
10 MAYIS ...BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM !... Kendimi bildim bileli doğum günlerimde çok heyecanlanıyorum. Her yıl olduğu gibi bu sabahta mutlulukla uyandım, çok özel bir yere gidecekmişim gibi süslendim. Özel olarak bir şey olmasına gerek yok zaten, ben yinede heyecanlanıyorum. Bu yılda yine çalan her telefonda içimi tarifsiz bir mutluluk kaplayacak, benim teşekkürüm karşı tarafın kutlamasından daha uzun sürecek biliyorum, tek bilmediğim bu çocukça heyecan kaç yaşına kadar sürecek… İşte onu bilmiyorum. Bu doğum günüm, önceki yıllara göre biraz farklı.. Bu yıl sevgilimle evliyiz, harika bir duygu... Bu yıl iki annem, iki babam, üç kardeşim ve amcalarım, yengelerim, boy boy kuzenlerim var... Bu yıl bir blogum ve sayesinde yepyeni bir birinden değerli yeni arkadaşlarım var... Ve... Bu yıl belkide benim için en önemlisi, doğum günlerini, sürprizleri, hediyeleri ve serenomileri hiç sevmeyen eşimin, bana çok istediğim bir hediye ile sürpriz yapması...! www.hunerlibayanlar.com İnşallah kısa bir