Ne zamandır
Pastacı'nın tariflerinden olan
yılbaşı kurabiyelerini denemek istiyordum. Bir de yabancı kaynaklı bir sitede bulduğum
muffin tarifini deneyeyim dedim. Ortaya gerçekten çok leziz tatlar çıktı. Tariflerde ufak tefek değişikler yaptım o nedenle buraya kendi ölçülerimi yazacağım ama orjinal tariflerini öğrenmek isterseniz, yukarıdan isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
DAMLA ÇİKOLATALI KAKAOLU MUFFİNLER
2 yumurta (oda ısısında)
200 gr toz şeker(1 su bardağı)
200 gr. un (1 su bardağı)
6 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
150 ml. süt (1,5 çay bardağı-oda ısısında)
150 gr. margarin veya tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı kadar damla çikolata
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyinceye kadar çırpalım. İçine süt koyup yekrar çırpalım. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. En son yağı ekleyip karıştıralım ve kek kağıtlarına paylaştıralım. Her bir muffin'in üzerine azar azar damla çikolata serpiştirelim. Bu tariften 12 kadar muffin çıkıyor. Isınmış fırınımızda pişirelim.
ROYAL ICING KAPLAMALI KURABİYELER
1 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
150 gr margarin veya tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)
1,5 su bardağı un
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu(silme)
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 limon kabuğu rendesi
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Tüm malzemeden ele yapışmayan bir hamur yapalım. Hamuru yoğururken eğer çok yumuşak olursa buğday nişastası ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz. Hamuru nişasta serptiğimiz tezgahta 1/2 cm eninde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
Kurabiyeler hafif kızarınca fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyelim. Süslemek için
royal icing denilen pudra şekerinden yapılan hamuru hazırlayalım. Bunun için;
250 gr. pudra şekeri,
3-4 damla limon suyu,
ve 1 yumurta akını mikserde çırpalım.
Bu hazırladığımız hamuru bir buzdolabı poşetine koyup köşesinden ufacık bir delik açalım. Soğumuş kurabiyelerin üzerinde çerveveler hazırlayıp kurumasını bekleyelim. Kalan hamuru ikiye bölüp birer kabın içine koyalım. Birine sarı, birine de kürdanın ucuyla aldığımız kırmızı gıda boyasını ekleyelim. İstediğiniz renk ve yoğunlukta yapabilirsiniz. Renklendirdiğimiz bu hamurları 1'er çorba kaşığı suyla sulandırıp yaptığımız çervevelerin içlerine dökelim, bir çay kaşığıyla da çerçeveden dışarı taşırmamaya dikkat ederek yayalım. Şeker boncuklarıyla süsleyelim. Kurabiyelerin üzerinin iyice donması gerekiyor; bunun için oda sıcaklığında 1-2 saat bekletmemiz gerekiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder