Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Pembe-Mavi...


Upuzun bir bekleyişin ve sabrın ardından gelen bir bebek var... Şimdi anneciğinin sıcacık karnında.. Bu habere çok sevinmiştim, canı gönülden.. Sevgili arkadaşımı kutlamak istedim, tabii bir de beslemek :))) Bugün misafirimdi kendisi. Sevgili Filizciğim, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...

İşte tarif ve yapım aşamaları...
Malzemeler-Pandispanya
4 oda ısısında yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet şekerli vanilin
1/2 çay bardağı buğday nişastası
2 çay bardağı un
1 poşet kabartma tozu
Islatmak için 1 çay bardağı süt
Malzemeler- İç dolgu
2 poşet krem şanti(75gr*2)
1,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı fındık kırığı(ceviz de olur)
1 çay bardağı damla çikolata
2 adet minik doğranmış muz (istediğiniz herhangi bi meyve)
500 gr şeker hamuru, mavi, pembe gıda boyası
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım. Diğer malzemeleri ilave edip 1 dakika daha çırpalım. Hamuru yağlı kağıt serilmiş 35x42 boyutlarına bir tepside, 160 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. (Ben 22 ve 25 cmlik iki ayrı kelepçeli kalıba hamurumu paylaştırıp pişirdim.) Soğuyan kekten 19 cm ve 25 cm çaplarında iki ayrı daire çıkaralım. Derin bir kasenin içini streç film ile kaplayalım. Büyük daireyi kaseye oturtalım. İçini süt ile ıslatalım. Fındıkları bir tavada kavuralım. Krem şantileri süt ile çırpalım, içine fındık, damla çikolata ve muz parçaları koyalım. Hazırladığımız bu harcı kaseye boşaltalım ve üzerini düzleyelim. Küçük keki üzerine kapatıp streç ile saralım. Buzdolabına kaldıralım. 4-5 saat bekletelim.


Şeker hamurumuzdan ceviz kadar iki parça ayıralım. Geri kalanını pastamızın büyüklüğüne göre açalım. Üzerini kaplayalım ve etrafındaki fazlalıkları keserek çıkaralım. Kalan parçaları birleştirip yoğuralım ve tekrar açalım. Alt kenarı daha uzunca olan bir dikdörtgen kesip çok az su ile pastanın alt kısmına, etek oluşturacak şekilde yapıştıralım. Eteğin alt kısmına elimizle volan verelim. İki adet kaseyi (siz minik kekler pişirebilirsiniz bunun için) ters çevirip kağıt peçete ile kasenin arkasındaki varsa renk ve detayları gizleyelim. İki parça hamurla kaplayalım, pastamızın üst kısmına dayayalım. Birleşim yerini gizlemek için 2 parmak eninde uzunca bir parça keselim ve pasta ve kaselerin üzerine yerleştirelim. (Ben yapıştırmadan öylece bıraktım)
İki küçük dikdörtgen parçayı elbisenin askısı olacak şekilde kaselerin iki yanına yanaştıralım.


Son olarak iki uzun hamur parçasından kurdele ve uçlarını oluşturup elbiseye oturtalım. Göğüs kısmına küşük düğmeler ekleyelim. Önceden ayırdığınız hamurları gıda boyası ile renklendirerek hazırladığınız çiçeklerle (ben cinsiyet belli olmadığı için pembe ve maviyi bir arada kullandım.) elbiseyi istediğiniz gibi süsleyin. Eğer cinsiyeti belliyse, elbiseyi tümden mavi ya da pembe yapabilirsiniz ama ben gıda boyası yemesini istemediğim için şeker hamurumu beyaz bıraktım.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir