Bugün kısmet olsaydı sevgili
Ayşem ile biraraya gelecektik
ve benim minikle onun bebi'yi tanıştıracaktık. Malesef rahatsızlandığı için gerçekleştiremedik. Eğer gelebilseydi, onu bu solda gördüğünüz tartöletlerle başlayan bir mini-lezzet yolculuğuna çıkartmaya hazırlanmıştım. Ayşemciğim, umarım tekrar planlayacağımız bir gün görüşebiliriz. Buradan tekrar geçmiş olsun diyorum...
Vakit buldukça arka arkaya yayınlamaya çalışacağım dört tarifim var. Tariflerin hepsi de dünya mutfaklarından derleme tarifler arasından özenle seçildi, birebir uygulandı. Hepsi de birbirinden başarılı çıktı. Kim olduklarını bilmesem de ustalara teşekkürü borç bilirim...
Malzemeler-Hamur2 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı su
Kreması için:250 gr. labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr. bitter çikolata
1 adet yumurta
Yarım bardak çekilmiş toz badem
Üzeri için:50 gr beyaz çikolata
Yapılışı:Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım. Tartolet kalıbımızı yağlayalım.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğuralım. Buzdolabında 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamuru bir merdane yardımıyla yarım cm'den biraz daha ince olacak şekilde açalım, bir bardak veya bisküvi kalıbıyla yuvarlaklar keselim. Dikkatlice çıkardığımız hamurları tartolet kalıplarına yerleştirelim.
Siyah çikolatayı benmari usulü(kaynar su dolu bir kabın içine başka bir kap oturtun ve çikolataları üstteki kaba koyun, su kaynamaya devam ettikçe çikolatalar eriyecektir) eritelim. Bir kabın içinde tüm krema malzemeleri ile erimiş çikolatayı bir çatal yardımıyla iyice karıştıralım, tartoletlerin içine kaşık kaşık dolduralım.
Isınmış fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyelim. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritip, hazırladığımız
yağlı kağıttan sıkma torbasına doldurup, torbanın ucunu minicik keselim ve tartoletlerimizi süsleyelim.
Afiyet Olsun!
Not: 1-Toz badem hazırlamak için bademleri kaynar suda 2-3 dakika bekletin ve kabuklarını soyup, bir peçete ile kurulayın. Sonra rondoda toz haline gelecek şekilde çekin.
2-Tadı çikolatalı cheesecake'i andırıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder