Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Çikolatalı-Cevizli Turta

Haftasonu satınaldığım bir pasta kitabından yapıldı bu tarif. Aslında kitapta birbirinden lezzetli çikolatalı tarifler vardı ama elimde tüm malzememin hazır olduğu tek tarif bu olduğu için bunu yaptım. Tarifin orjinaline sadık kalamadım çünkü ben 20 cmlik kalıpla hazırlamak istedim, tarifin orjinalinde 23 cmlik kalıp kullanılıyordu. Bu nedenle ufak tefek miktar değişiklikleri yaptım.
Bu turtanın sahibi uzun zamandır görmediğim ve çok özlediğim Gülsen arkadaşım içindi. Dün sohbet, dedikodu derken son aşamalarını da beraber tamamlayıp afiyetle yedik. Çikolata kriziniz tutarsa hiç üsenmeyin ve bir deneyin derim. Şimdi bu post'u hazırlarken kahvemin yanına bir dilim daha aldım. Mmmmm....

Malzemeler:
100 gr. yumuşak tuzsuz tereyağı
1 su bardağı ceviz
2 kare paket bitter çikolata
3 yumurta(beyaz ve sarıları ayrılmış)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket krema (200 ml.lik)
1 silme çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:

Fırınınızı 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın. Çikolataları parçalara bölüp cevizle beraber rondoya koyun. Kesik kesik çekerek az irilikte parçalar kalacak şekilde 3-4 kere çekin. Tereyağını ayrı bir kapta, şekerin üçte ikisiyle 2-3 dakika karıştırın. Yumurta sarılarını birer birer yedirin. Cevizli karışımı yağlı karışıma boşaltın.

Yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Daha sonra kalan toz şekeri ekleyin, şeker eriyene dek çırpın. Bir spatula yardımı ile cevizli-çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.




Karışımı kalıba dökün ve üzerini spatula ile düzeltin. Isınmış fırında yaklaşık 60-70 dakika pişirin. Süre sonuna doğru bir kürdan yardımıyla turtanın pişip pişmediğini kontrol edin. Turta iyice soğuyuncaya kadar kelepçeyi çıkarmayın. Turta çok yumuşak olacağı için kalıbın alt kısmından ayırmayın, servisi o şekilde yapabilirsiniz. Üzeri için kremayı şeker ve vanilya ile mikserle çırpın. Krema koyulaşınca soğumuş turtanızı kaplayın ve üzerine eritilmiş çikolata ile şekiller yapın. Dolapta en az 1 saat soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir