Bir önceki pastamı hatırlıyor musunuz? “
Tatil hayali”ni? Hah işte o pastanın sahibi Luda'nın, güzeller güzeli bebeği Alina bir yaşına bastı bugün. İlk yaşını çok güzel bir doğumgünü partisi ile kutladık. Alina'nın hazır alınmış kocaman bir "1" şeklinde pastası vardı ama bu pastayı evlerindeki kutlamada yesinler diye hazırlamak istedim. Umarım beğenmişsinizdir... Sevgili bebeğim Alina'ya Allahtan upuzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum...
Malzemeler-Pandispanya(22 cmlik kalıp için)
4 yumurta-Sarıları ve beyazları ayrılmış, oda ısısında
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 çay bardağı süt
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
125 gr. eritilmiş soğutulmuş tereyağı ya da margarin
Yapılışı:
Yumurtaların beyazları önce tek başına köpük köpük olana dek çırpılır. Daha sonra toz şeker ve vanilya eklenir, şekerler iyice eriyinceye kadar çırpılır. İçine yumurta sarıları eklenir tekrar çırpılır. Bu aşamadan sonra çırpma teli ya da çatal ile karıştırılmaya devam edilir. Sırasıyla süt, un-kakao-kabartma tozu birlikte elenerek ilave edilir. Yumurtaların sönmemesine gayret edilerek çırpılır. İçine en son yağ eklenip karıştırılır. 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pastayı yapmadan 1 gün önce yapılıp streçe sarılırsa ve buzdolabında bekletilirse daha kolay katlarına ayrılıyor, ben öyle yaptım.
Malzemeler-Krema
1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı crem ole
1 paket (80gr.lık) sütlü çikolata ya da kuvertür
Yarım paket krem şanti
2,5 su bardağı süt (Birazı ile kek ıslatılacak)
Yapılışı:
Crem ole 2,5 su bardağına yakın miktarda süt ile çırpılır. Koyulaşınca içine yarım paket krem şanti boşaltılıp tekrar çırpılır. Sütlü çikolata rondoda çekilir. Kremanın içine dökülür.
Pasta yapım ve süsleme aşamaları:Pandispanyanın bombeleşen üst yüzeyi tırtıklı bir bıçakla düzlenir. Her iki yanı iki parmak kadar kesilir. Bu kesilen parçalardan birisi yatağın başlığını oluşturmak üzere ayırılır.
Pandispanya iki kata ayrılır.Ara katları sütle ıslatılır. Bolca krema ile doldurulur.
En son pastanın üzeri incecik bir tabaka krema ile sıvanır. Buzdolabında en az 2-3 saat donması için bekletilir.
Pastamı süslemek için her zamanki gibi öncelikle kabaca bir çizim yaptım. Çizime ve istediğim renklere göre hamurumdan parçalar koparıp çeşitli renklerle renklendirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder