Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Vişneli Rulo Pasta...

Bloglarası bir buluşmaya imza attık dün... Selda ve Ayşem misafirimdi. Selda İzmir'de yaşıyor ve kısa bir süreliğine İstanbul'da yaşayan ailesini ziyarete geldi. Ne zamandır Bebekkokusu'ndan başlayan dostluğumuzu gerçeğe de taşımak istiyorduk. Selda, "keşke yanıbaşımda biryerlerde yaşasaydı da iyi bir dostluğum olsaydı" diyebileceğim tam benim kafadan bir insan. Seldacığım inşallah tekrar yüzyüze görüşmek kısmet olur...
Ayşem ile ise bebeklerimizi bir araya getirme bahanesiyle tanışmak istemiştik. Ayşem'in yazdıklarından ve tarzından zaten epeydir ona kanım ısınmıştı, çok merak ediyordum kendisini. İlk denememiz hüsran olmuştu. (Bkz.) Bu sefer bebi'nin ateşlenmesi nedeniyle evde bırakılması haricinde sorunsuz hallettik. Ayşem beklediğimden daha da enerjik kıpır kıpır bir insan. Çok kıvrak bir zekası, geniş ufuklu bir hayat görüşü var. İnanın onunla saatlerin nasıl geçtiğini anlayamadım, zaten neredeyse "ceee" deyip gitti... Haftaya bebişleri biraraya getireceğiz inşallah, o zaman sohbeti daha da koyultacağımızdan eminim...

Buluşmamız için pek bir şey yapamadım doğrusu, dedim zaten çocuklu kadınım ben, çok şey beklemeyin benden... Aralarından nacizane yaptığım bir pasta bu. Bu sefer royal icing'in bir pasta süslemesine neler katabileceğine bir bakayım dedim. Royal icing ile iki boyutlu süslemeler hazırlamanız mümkün. Ben bu süsleme tarzının dünyasına basitçe bir giriş yaptım.

Bunun için:
1 yumurta akı,
250 gr. pudra şekeri
3-4 damla limon suyu yeterli.

Tüm bu malzemeyi mikserde çırptıktan sonra kapaklı bir kaba koyun. Bu şekilde neredeyse 2-3 gün saklanabiliyor oda ısısında kurumadan. Sonra dilediğiniz miktarını ayırıp gıda boyası ile renklendirip kullanabilirsiniz.

Yapmak istediğimiz şekilleri beyaz bir kağıda ya da yağlı kağıdın arkasına çizelim, kağıdın üzerine yağlı kağıt koyup dört bir yanından bantla sabitleyelim ya da yağlı kağıdı ters çevirip bantlayalım. Royal icingi hazırladığımız sıkma kağıdına koyup ucunu makasa çok az keselim. Çizdiğimiz figürlerin üzerinden dikkatlice geçelim ve 10-15 dakika kurumaya bırakalım.


Daha sonra istediğimiz renkte hazırladığımız icing'i başka bir sıkma kağıdına koyup dikkatlice içlerini dolduralım. Ben hazırladığım şekilleri olduğu yerde bir gece kurumaya bıraktım. Ertesi gün kağıttan dikkatlice ayırıp bir kaba koydum.



Pastamızın pandispanyasını hazırlamadan önce kremamızı hazırlamamız gerekiyor. Bunun için:
Bir paket vanilyalı puding
1 paket krem şanti
3 su bardağı süt
İçi için:
Dondurulmuş vişne (istediğiniz bir meyveyi koyabilirsiniz muz da çok yakışıyor)
Pudingi bir tencerede süt ile karıştırın, koyulaşınca ocaktan alın. Dışarıda oda ısısına gelmesini bekleyip dolapta buz gibi olana dek soğutun. Daha sonra içine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle krema beyazlaşıp koyulaşıncaya dek çırpın. Tekrar dolaba kaldırın.
Daha sonra pandispanyamızı hazırlayacağız. Malzemelerimiz:
4 yumurta-sarı ve beyazları ayrılmış
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yumurta beyazlarını kar gibi olana dek çırpın, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Toz şekerler eriyip karışım koyulaşınca yumurta sarılarını tek tek yedirin. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve karışımın tepsinin her tarafına eşit yayılmasını sağlayın. 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşip içi pişene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pandispanya pişer pişmez fırından alın ve 5 dakika sonra yağlı kağıtla beraber sıkıca bir rulo yapın. Bu şekilde bekletin.


Kekin soğumasına yakın kağıdı açın, içine kremanızın yarısından biraz fazlasını yayın. İçine meyveleri serpiştirin. (Muz koyacaksanız, kekin kenarına bütün olarak dizeceğiniz iki muzu yanyana koyun) Keki kağıdından ayırarak sıkıca tekrar rulo yapın ve ek yeri alta gelecek şekilde çevirin.


Üzerini kalan krema ile kaplayın, iki kenarından birer dilim kesin. Kesilmiş kenarlar da krema ile kaplanmalı.
Pastayı hazırladıktan sonra dolaba kaldırın ve 2-3 saat dolapta iyice kremanın sertleşmesini bekleyin.
Üst süslemesi için beyaz çikolata ya da kuvertürü bir kapak ya da bıçak gibi kenarı ince bir cisimle traşlayın, ya da mutfak robotunda kıyın. Dilerseniz rendeleyin. İki kenarını beyaz çikolata ile kaplayın.









Üzeri için önceden krema ayırabilirsiniz ya da benim gibi yarım paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile hazırlayıp öyle kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbası ya da tüpüne koyup yıldız uç takın, pastanın üzerine dilediğiniz gibi şekiller yapın. Önceden hazırladığınız royal icing şekilleri ile süsleyin.


















Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir