" Aman bu da neyin nesi!!!" dediğinizi duyar gibiyim :) Malesef bu pastam ürkütücü :) Ama bu modeli çalışmamın sebebi var. Bu efsanevi yaratığın Çin Kültürü'nde çok büyük bir önemi ve yeri var. Onlara göre ejderha gücün, büyüsel ve ruhani güçlerin timsalidir.
Aranızda bilen arkadaşlarım var. Hayatım kökten bir şekilde değişiyor aylardır ve yavaş yavaş. Yıllar önce eşimle flört ederken, kendisi sık sık işi dolayısı ile Çin'e giderdi. O zamanlar ağzımı arardı, orada çalışsam sen ne yaparsın diye. Ben de ne süper olurdu, seninle gelirdim, tabii durumun ciddiyetine göre(!) derdim. :) Biz evlendik, yıllar geçti, eşim Çin'e pek gitmez olmuştu ta ki geçtiğimiz Mayıs ayında aldığımız iş teklifine kadar. Eşimin verdiği haberle gerçekten şok olmuştum ama "sen ne diyorsun?" sorusunun cevabını hemen "gidelim!" diye verdim. Tüm bu sürecin sonunda çıkan sonuç: 1-2 ay içerisinde Çin'in
Wuhan kentine yerleşiyoruz. Yaklaşık 4 yıl kadar orada yaşayacağız. Ondan sonrası ise meçhul, büyük ihtimalle bizi başka ülkeler ve maceralar bekliyor olacak... Kısmet...
Peki bu pasta ne için derseniz işte orası çok ilginç. Gitme durumumuz kesinleşince kendime hemen bir kurs aradım. Gideceğimiz kentte ingilizce konuşan insan sayısı büyük ihtimalle sıfır. Benim ise yaşantımı sürdürebilmek için dil bilmeye ihtiyacım var. Bu nedenle 3 ay önce
Çince kursuna başladım. Sınıf arkadaşlarıma kur bitiminde pasta yapma sözüm vardı ve yeni kur başlangıcında bizim için bu pastayı hazırladım. Şekli şemali onun için böyle :)
Pastamı genel istek üzerine frambuazlı olarak hazırladım. Pandispanyası herzamanki tarifimle fakat 25 cm.lik kalıpla hazırlandı. Kreması için pastacı kreması ve krem şanti karışımı kullandım. İçine bolca dondurulmuş frambuaz koydum. Beyaz şeker hamurumla kapladım. Yazıları ise siyah gıda boyası ile renklendirdiğim royal icing ile yazdım.
Figür için evdeki bir fincanımın üzerinde yer alan ejderha resmini kullandım. Önce çizdim ve renklendirdim. Daha sonra bakarak bir ön modelleme yaptım. Daha sonra olmasını istediğim renklerde hamur hazırlayıp gerçek figürü oluşturdum. Figürü 2 gün önceden hazırlayıp kurumaya bıraktım. Pastamı kapladıktan sonra üzerine yerleştirdim.
Aşağıda pastamın yapım aşamalarının resimlerine bir göz atabilirsiniz...
Yorumlar
Yorum Gönder