Aslında çok gecikmiş bir pasta bu. Kendi doğum günüm için 10 gün önce yapmıştım fakat
Kevgir'e söz verdiğim için yayınlamayı bugüne erteledim. Sevgili
Esra benden bir pasta yapmamı rica edince doğumgünü pastamla, bu isteği birleştirmeye karar verdim. Yalnız sanal da olsa bir dergiye konulacağının heyecanından mıdır nedir, malesef istediğim görüntüyü yakalayamadım. Dergiye de yazdığım gibi, bir taşla iki kuşu vuramadım malesef, tadı harika fakat görüntüsü beni tatmin etmeyen bir pasta çıktı ortaya. Umarım sizler denersiniz ve çok güzel bir şekilde süslersiniz. Hemen malzemelere geçiyorum:
Pandispanya için:
150 gr. oda ısısında margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı yoğurt
20 cm'lik kalıp
Kreması için:
200 gr krema
150 gr. erimiş bitter çikolata ya da pralin
Dış kaplaması için
1 paket toz krem şanti
2 çorba kaşığı kakao
Çok az kırmızı gıda boyası
3/4 su bardağı soğuk süt
Diğer:
Bir miktar şeker hamuru
Süslemek için arjantin şekeri
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
İçi için tuzsuz antep fıstığı ve damla çikolata
Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım. Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp unlayalım. Bir kapta margarini krema kıvamına gelene dek çırpalım, içine toz şekerin yarısını döküp tekrar çırpalım. Yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım. Bir başka kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyelim. Yağlı karışımızın içerisine unlu karışımımızı ekleyip iyice çırpalım. Yumurtaları dikkatlice ayıralım, sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplara koyalım. Yumurta akını önce tek başına köpük köpük olana dek çırpalım, daha sonra kalan toz şekerle birlikte tekrar, toz şeker iyice eriyene dek çırpalım. Yumurta sarılarını da ekleyip çırptıktan sonra unlu karışımımızın içine boşaltalım ve bir spatula yardımı ile dikkatlice iki karışımı birbirine yedirelim. Isınmış fırınımızda ilk yirmi dakika fırın kapağını açmadan pişirelim. Pişen kekimizi biraz soğuduktan sonra bir ızgara teli üzerinde ters çevirip soğumasını bekleyelim.
Krema ile erimiş çikolatayı bir kapta karıştıralım. Mikser yardımı ile koyulaşana kadar çırpalım. 1 saatten az olmamak kaydıyla dolapta bekletip tekrar çırpalım. Toz krem şantinin içine kakao ve sütü ekleyelim, koyulaşana kadar çırpalım, dolapta soğumaya bırakalım. Kekimizi 2 ya da 3 kata ayıralım. Her bir kata krema sürelim, iç malzemesi serpelim. Keki diğer hazırladığımız krem şanti ile tamamen kaplayalım. Dolapta soğumaya bırakalım.
Az bir miktar şeker hamurunu kırmızı gıda boyası ile renklendirelim. Hamurdan güller yapalım.
Kalan krem şantinin içine çok az kırmızı gıda boyası ekleyip, ucu düz bir uç takılmış sıkma poşetimize dolduralım. Kremamızın elimizin ısısıyla erimesine fırsat vermeden çabuk hareketlerle kekimizin üzerine kafes şekli yapalım. Kenarlarda sepet görüntüsü oluşturabilmek için yanyana aralıklı olarak düz çubuklar çizelim. Sıkma torbamızın ucuna en geniş ucumuzu takalım. En üstten başlayarak her iki çubuktan birinin üzerine gelecek şekilde yatay olarak krema sıkalım. Bir alttaki sıraya geçtiğimizde bu işlemi bir yandaki çubuktan olacak şekilde devam ettirelim. Pastamızı hazırladığımız güller ve boncuk şekerler ile süsleyelim. Bir çay süzgecine pudra şekerini koyup pastamızın üzerine serpiştirelim.
Sizler pastanızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder