Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

SANKİ PARFE BÖYLE BİR ŞEY :)
Bu pastayı yapalı epey oldu ama yayınlanmak için sırasını bekledi:) Kayınvalidemin minik misafirleri için yapmıştım, aslında niyetim hem çok basit hemde onların çok sevdiği klasik mozaik pasta yapmaktı ama bu sefer bir değişiklik yapayım dedim, beyaz çikolata sosu kullanarak yaptım ve sonuç nefis oldu. Zaten bu aralar ne yapsam üzerine beyaz çikolata sos dökmek istiyorum, inanılmaz güzel bir tadı oluyor.
Pasta, mozaik pastadan çok bisküvili parfe gibi bir şey oldu, ben daha önce hiç parfe yapmadığım için cümlemi gibi diyerek bitiriyorum hep:) Sonuçta adını tam olarak koyamasamda sizlere gönül rahatlığı ile önerebileceğim güzel bir lezzet çıktı ortaya.

Malzemeler
  • 1 Paket (Dr.Oetker) Beyaz Çikolata Sosu
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
  • 1/2 Paket Sade Pötibör Bisküvi
  • 1/2 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz yada Fındık
  • 6-7 Adet Kuru Kayısı
  • 6-7 Adet Kuru İncir
  • 1/2 Su Bardağı Damla Çikolata

Yapılışı

  • Çikolata sosunu, 2,5 su bardağı süt ile paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Ben her zamanki gibi mikrodalga fırında pişirdim.
  • Sos ılınınca tüm malzemeleri katın ve karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz bir borcama veya pasta kalıbına dökün.
  • 1 saat kadar buzlukta, 3-4 saat kadarda buzdolabında bekletip servis yapın.

NOT 1: Bisküvileri, altına tepsi koyduğunuz bir makarna süzgecine kırın. Böylelikle tozunun akmasını sağlayın, bu şekilde pasta daha farklı bir kıvamda ve içinde bisküvi parçaları olan dondurma yiyormuşsunuz gibi oluyor.

NOT 2: Pastayı fındık ile yapacaksanız, fındığı (rengi kahveye dönünceye kadar) iyice kavurun. Bu şekilde içinde nutella varmış gibi bir lezzeti oluyor, ben çok fazla kavurduğum için üzüldüğüm bir kavanoz fındığı bu şekilde pasta ve kurabiyelerde kullandım, sonuç hep çok iyi oldu, artık özellikle çok kavuruyorum.

NOT 3: Kuru kayısı ve incirleri pastaya eklemeden önce mutlaka yarım saat ılık suda bekletin.

NOT 4: Bisküvi miktarı gözünüze az görünürse bir miktar arttırın, çünkü çikolata sosu puding gibi katılaşmıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir