"CUMHURİYET BAYRAMI"MIZ KUTLU OLSUN...
Bu pastayı daha doğrusu pandispanyayı keşfettiğim günden beri kaç kere yaptım artık hatırlamıyorum.
Uzun zaman bütün bloglarda pandispanya aradıktan sonra, nihayet pasta denilince ilk akla gelen isim olan sevgili Burcu'da bulmuştum.
O günden bu güne, kirazlı, vişneli, damla çikolatalı ve sadece kremalı olarak pek çok kez yaptım, her seferinde beni mutlu etti kendisi sağolsun :)
Aslında hafta sonu Dr. Oetker'in kakao paketinin arkasından bir tarif keşfettim ve üç gün içinde iki sefer yaptım, olağanüstü bir kek/pandispanya, bir sonraki yazıda paylaşacağım sizlerle.
Bu gün kayınvalidemin misafirleri için yaptığım pastayı paylaşmak istiyorum. Pandispanya'nın tarifi aslında arşivimde var ama bir kez daha yazayım dedim.
Malzemeler - 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (125 gr.) Un
- 1 Su Bardağı (200 gr.) Şeker
- 80 Gr. Sütlü Çikolata
- 80 Gr. Bitter Çikolata
- 2 Yemek Kaşığı (25 gr.) Kakao
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Arası için;
- Dr. Oetker Pasta Kreması
- Damla Çikolata
- Ceviz
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt, yağ ve benmari yöntemi ile erittiğiniz çikolataları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzemeleride ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
- Yağlayıp, unladığınız 24 cm.lik kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 1 saat kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, kenarları önce pişiyor)
- Kekiniz soğuyunca, bir fırça yardımı ile meyve suyu veya şekerli su ile ıslatın.
- Kremayı paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın, yarısını ortasına sürün, bolca damla çikolata ve iri çekilmiş ceviz serpin.
- Diğer katı da kapatarak ıslatın ve kalan krema ile kaplayın.
NOT 1: Pandispanyayı bir gün önceden pişirip, buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli bir pastanız olur.
NOT 2: Pastanın üzerindeki şekiller için, üste biraz fazla krema sürün ve tatlı kaşığının ucu ile bastırıp çekin.
NOT 3: Pastayı hazırlarken kekin altına yağlı kağıttan dikdörtgen şeritler halinde 3 parça yerleştirin. Süsleme işi bitince çekip çıkarın. Böylelikle tabağı temizlemekle uğraşmamış olacaksınız.
Yorumlar
Yorum Gönder