İftar Sofrası 2007 - (5)
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
3 KİŞİLİK İFTAR SOFRAMIZ :)
Ramazan ayını yarıladık, sona doğru yaklaşıyoruz. Açıkçası ben buna biraz üzülüyorum, çünkü iftar sofralarını çok özleyeceğim.
İftar için hazırlanmak, heyecanla ezan sesini beklemek, kalabalık iftar sofraları, bütün bunlar bana inanılmaz bir keyif veriyor.
Cuma gecesi, evimizde bir arkadaşımız ile iftar yaptık, tabi bana bir önceki aile iftarından sonra üç kişi için hazırlanmak kolay geldi :)
Üstelik eşimle yaptığımız iftardan sonra havalar birden soğuduğu için, balkonda son kez yemek yediğimizi düşünmüşken, İstanbul'a tekrar yaz geldi ve biz bir iftarımızı daha balkonda yaptık.
Her zaman olduğu gibi zevkle hazırlandım ve arkadaşımızın iltifatları ile keyfime keyif kattım.
İftar Soframızda;
- İftariyelik (Kuru yemiş, Kuru meyve, Zeytin, Peynir, Zeytinyağ ve Zahter)
- Peynirli Kırmızı Biber Sarması
- Taze Fasulye Turşusu
- Çiğ Köfte
- Mevsim Salata
- Yoğurtlu Patlıcan Salatası
- Tarhana Çorbası
- Pirinç Pilavı (Sade)
- Salçalı Biftek
- Tiramisu
Soframızda yer alanlar hemen herkesin bildiği çeşitler, bu nedenle ayrı bir yazıda yayınlamaya gerek görmedim. Pirinç pilavını kayınvalidemden öğrendiğim yöntem ile yapıyorum ve sonuç beni hiç üzmüyor, bu kez sade pilav yaptım.
Salçalı Biftek için ise, etleri önce bir tavada çok az su ile pişirdim, suyunu ayrı bir kaseye aldım ve çok az yağ ekleyerek kızarttım. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçasını çok az yağ ile kavurdum, etin suyunu ekledim ve 1-2 dk. pişirdim. Sosu etlerin üzerine dökerek, birlikte 5dk. pişirdim. Yemeğin altını kapattıktan sonra bolca kekik serptim.
Kırmızı Biberli Rulo'ları Yasemin şekerimin iftar sofrasında gördüm, çok hoşuma gitti, hemen yaptım. Çok güzel oldu, ruloları ayrı bir yazıda yayınlayacağım.
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI...Yoğurtlu Patlıcan Salatası'nı bu sefer sade olarak yaptım, domates ve biber koymadım. Bu şekilde de nefis oldu.
Malzemeler
- 3 Adet İri Patlıcan
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu veya 1-2 Diş Sarımsak
- 1/2 Limon
- Tuz
Yapılışı
- Patlıcanları, üzerine 3-4 kesik atarak, fırının ızgarasında (ya da istediğiniz başka bir yöntemle) közleyin.
- Pişince, kabuklarını soyun ve kararmaması için limon sürün. Bıçakla yada tahta spatula ile irice doğrayın.
- Zeytinyağ ve limon ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yoğurt, tuz ve sarımsakları karıştırın ve patlıcana ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve kısa bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder