İftar Sofrası 2007 - (6)
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
2007'nin SON İFTAR SOFRALARINDAN...
Ramazan ayının sona ermesine sadece bir kaç gün kaldı, içimde sonuna gelmiş olmanın hüznü olmakla birlikte, evli olarak geçirdiğimiz bu ilk Ramazan ayını dolu dolu yaşamış olmanın verdiği huzurlu bir mutluluk var. Hayallerimdeki sofraları kurdum , bazen eşimle baş başa bazende dostlarımızla ama hep sevdiklerimle bir arada mutlu iftar sofralarına konuk oldum. Kısacası bu Ramazan ben çok mutlu oldum. Bu sofralardan bazılarını sizlerle paylaştım, çok daha fazlasını ise kimi zaman iftar telaşından resimleyemediğimiz için yayınlayamadım.
Ramazan başlamadan günleri kararlaştırılmış iftar davetlerimiz vardı, pazar günü bunlardan birini gerçekleştirdik. Eşimin dayısı ve ailesini, kayınvalidemler ile birlikte iftara aldık.
Bu iftarda her zaman olduğu gibi kendim hazırlanmak, az çeşitle de olsa kendi yaptığım yemekler ile soframızı kurmak istemiştim. Ama benim gökyüzündeki meleklerin, yeryüzüne yansımış hali olduğunu düşündüğüm kayınvalidem, son zamanlarda sürekli misafir ağırladığım için çok yorulduğumu ve ana yemekleri kendisi yapmak istediğini söyledi. Bana sadece, sofrayı kurmak ve pilav ile ekmeği pişirmek kaldı. Böylelikle kayınvalidem, kendi evimizde bizi ağırlamış oldu.
İftar Soframızdakiler;
- İftariyelikler
- Mevsim Salata
- Domatesli Şehriye Çorbası
- Etli Yaprak Sarması
- Patatesli Taze Fasulye
- Etli Yaz Türlüsü
- Sade Pirinç Pilavı
- Şam İşi Tatlısı
- Truf
Yaz Türlüsü'nü kısaca anlatmam gerekirse; patlıcan, patates ve sivri biberler kızartılarak fırın tepsisine yayılıyor. 1-2 dk. haşlanmış bezelyeler ve domates ekleniyor. Önceden biraz su ile pişirip, çok az yağ ile kızarttığımız etler ekleniyor ve üzerine salçalı su gezdiriliyor. Malzemelerin hepsi pişmiş olduğundan, sadece lezzetlerinin kaynaşması için 10-15 dk. fırınlanıyor. Hatta 5 dk.da fırının sadece ızgara bölümünü açıp üzerini kızartırsanız enfes bir tat elde ediyorsunuz.
Nagehan Anne, Taze Fasulye yemeğine mutlaka patates, bolca karabiber ve sivri biber de ekliyor. Her zaman olduğu gibi salçayı ve pul biberi de hakkını vererek kullanıyor :) Bu şekilde denemenizi de öneririm.
Yaprak Sarması ise, Nagehan annemin kendi usulüne göre yaptığı ve her zaman istek alan bir yemeği. Asma yapraklarını bol miktarda alıp, temizleyerek derin dondurucuda saklıyor ve çıkarttığında haşlamadan sarıyor. Derin dondurucuya maydanoz yada nane koyduğumuzda çıkarınca yosun kıvamında bir görüntüsü olur ve sadece köfte ve çorba gibi yemeklerde kullanırız ya, işte kayınvalidem bu olumsuzluğu yaprak sarmak için olumlu bir özellik haline getirmiş :)
Bu kadar güzel çeşidin yanına mutlaka ev yapımı bir pide yada ekmek yakışır diye düşündüm. Ekmek makinam henüz çok yeni ve bu benim 3. ekmeğim:) Sandviç Ekmeği programını ve malzemelerini kullanarak pişirdim ve şiddetle öneririm. Yanında hiç bir şey olmadan sadece zeytinyağa banarak bile yenebilecek bir ekmek. Ertesi gün kalan 2 dilimi küçük kareler halinde kesip, biraz sıvıyağ ile kızarttım, çorbanın üzerine kıtır ekmek olsun diye. İnanılmaz lezzetli oldular, cips gibi...
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder