Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejile...

Profiterol

Profiterol

KİMSENİN HAYIR DEMEDİĞİ LEZZET...
Profiterol benim sıkça yaptığım ve her seferinde iltifat topladığım bir tatlı. Bu konuda tek rakibim Beyoğlu İnci Pastanesi diyebilirim. :) Yapımı biraz oyuncaklı olduğu için zaman zaman üşeniyorum açıkçası ama her yaptığımda da, güzel sözleri duydukça "daha sık yapmalıyım diyorum"
Profiterol, aslında yapması kolay ama mutlaka püf noktalarına uyulması gereken bir tatlı, eğer bir püf noktasında hata yaparsanız ortaya bambaşka bir şey çıkıyor ve bu çıkan şey de emin olun sizi mutlu etmiyor. Ben profiterolü en son çekirdek ailemizin toplandığı
iftar daveti için yaptım ve her zamankinden daha dikkatli her aşamasında saate bakarak yaptım bu kez. Tarifi görüp yapmak isteyenler için hiç boşluk kalmasın istedim. Umarım dener ve kulaklarımı çınlatırsınız :)

Malzemeler

Hamuru için;
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
  • 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
  • Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
  • Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  • Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
  • Tepsinizi hafifçe yağlayın.
  • Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
  • Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
  • 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
  • Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
  • Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
  • 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. (Ben yine mikrodalga fırında pişirdim.)
  • Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.

İç Kremanın Yapılışı;

  • Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

Profiterol

NOT 1 : Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI AÇMAYIN. En önemli kural budur.

NOT 2 : Bir diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el blendırını kullanıyorum.

NOT 3: Profiterol (masa tenisi topu gibi) küçük toplar halinde olsun istiyorsanız, çay kaşığı ölçüsü idealdir. Küçük ekler boyunda isterseniz 2 çay kaşığı kadar hamur alın ve serçe parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda yapın.

NOT 4: Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.

NOT 5: Bu ölçüler ile iki büyük tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız.

NOT 6: Bu ölçülerde profiterol için 1 paket çikolata sos biraz az geliyor, siz bol çikolata soslu seviyorsanız 2 paket sos pişirmenizi öneririm.

& Bana bu kadar püf noktası yetmez derseniz :) her denemem de yavaş yavaş ortaya çıkan ve aklıma gelen diğer püf noktalarını
Çilek Soslu Profiterol yazısında başlıklar halinde yazdım, oradan da okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

May Queen Kore Dizisi ve Yerli Uyarlaması Mayıs Kraliçesi

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035