YE#27 Karadeniz Yemekleri
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
KARADENİZ MUTFAĞININ DEMİRBAŞLARI...
Ben Karadenizli değilim, eşimde... Ve her ne kadar öncelikli tercihimiz Güneydoğu mutfağı olsada, bazı yakın arkadaşlarımız sayesinde, güzel Karadeniz mutfağını da sık sık tatma imkanımız oluyor, mesela arkadaşım Fatoş'un annesi Bilgisel Teyze'nin yaptığı mıhlamanın tadı, aradan yıllar geçmesine rağmen hala aklımda, sanki dün akşam yemişim gibi. Mısır ununu, tereyağını ve peynirini Trabzon'dan getirdiği için sanırım tadı inanılmaz güzeldi.
Ramazan'da bizi iftara davet eden Rize'li arkadaşlarımızın iftar sofrasınıda sizlerle paylaşmış, Gülsüm teyze'nin birbirinden güzel yemeklerini yayınlamak için ise etkinliği bekleyeceğimi anlatmıştım. İşte o gün geldi, birazcık gecikmeli de olsa, kendim yapmadığım ama tadını test edip onayladığım :) üç güzel tarifle katılıyorum bu ayki YE#27 Karadeniz Yemekleri Etkinliği'ne...
Ev sahibimiz sevgili Yeşim'e bu güzel konu için çok teşekkür ediyor ve etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
KARA LAHANA YEMEĞİ
Malzemeler
- 1 Kg. Kara Lahana
- 1 Su Bardağı Kuru Fasulye
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı İç Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yapılışı
- Lahanaları irice doğrayıp, bol suda haşlayın ve süzün.
- Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri de ayrı bir yerde haşlayın ve süzün.
- Bir tencereye; lahanayı, fasulyeyi, yağları ve un ile bulamaç haline getirdiğiniz sütü koyun ve 20-25 dk. pişirin.
MIHLAMA
Malzemeler
- 125 Gr. Tereyağ
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
- 2,5 Su Bardağı Su
- 1/2 Su Bardağı Kaşar (küp küp doğranmış)
Yapılışı
- Tereyağını tavaya koyun ve kızdırmadan eritin.
- Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve 5 dk. kısık ateşte yakmadan kavurun.
- Karışıma azar azar su ekleyin ve bu sırada sürekli karıştırın. Koyu boza kıvamında bir karışım elde edinceye kadar 4-5 dk. pişirin.
- Üzerine kaşarları serpin ve karıştırmadan kaşıkla düzeltin. Kaşarlar eriyince altını kapatın ve yağının üzerine çıkması için tavayı bir iki kere sallayın.
- Bekletmeden sıcak servis edin.
FASULYE KAVURMASI
Malzemeler
- Taze Fasulye
- Kuru Soğan
- Tereyağ
- Sarımsak
- Tuz
Yapılışı
- Taze fasulyeyi ayıklayıp, ikiye bölün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Ayrı bir yerde halka şeklinde doğradığınız soğanları tereyağ ile kavurun.
- Fasulyeleri, sarımsağı ve tuzu ekleyin. Hepsini 4-5 dk. daha kavurun.
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder