Ispanaklı Pasta
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
YANILTICI GÖRÜNÜMLÜ PASTA :)
Hafta sonu gezmelerimde harika sofralara konuk olduğumu, birbirinden güzel yiyecekleri tattığımı anlatmıştım. Sevgili Münevver Abla'nın güzelliklerini kendi sayfasında bulabilir, sizde benim gibi kendisini hayranlıkla takip edebilirsiniz.
Ben sizlerle blogu olmayan bir Münevver'in tariflerini paylaşmak istiyorum. Cumartesi akşamı Münevver ve Hülya yenge'nin yaptığı nefis yiyecekleri tek tek yayınlayacağım, bunlardan ilki Ispanaklı Pasta...
Pastanın görüntüsü gerçekten müthiş, gıda boyası kullanılmadığı için sağlıklı ve içinde ıspanak olduğu tadından kesinlikle belli olmuyor.
Hatta içine bütün olarak kavrulmuş antep fıstığı serperseniz kesinlikle fıstıklı pasta diye ikram edebilirsiniz:)
Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı (haşlanmış ve püre halinde) Ispanak
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Arası için;
- Krem Şanti
- Damla çikolata
Yapılışı
- Ispanakları yıkayın ve kaynar suya atarak 2-3 dk. bekletin. Suyunu süzün ve robotta püre haline gelinceye kadar çekin. (Ispanağın çekilmiş haldeki ölçüsü 1 su bardağı olmalı)
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyin ve çok az çırpın.
- Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzeme ile karıştırın.
- 180 derecede yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Not 1: Cuma günü Ayşem'ciğimi izlemek için Oktay Usta'nın programını açtım ve de tesadüfen programda da ıspanaklı pasta yaptı Oktay Usta. Kendisinin bahsettiği bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim. Ispanakları robotta çekerken, robotu kısa aralıklarla çalıştırmamızı, çünkü ısınan bıçağın ıspanağın rengini değiştirip koyulaştıracağını söyledi.
Not 2: Pastanın içine kendiniz bir pasta kreması da hazırlayabilirsiniz ama Münevver, pasta kreması ile yapınca pastanın çok ağır olduğunu, en güzelinin krem şanti ile yapılan olduğunu söyledi.
Not 3: Pastanın üzerindeki süsleme kısmını tahmin etmişsinizdir diye düşündüğüm için yazmamıştım, ama sevgili Aynur gibi, başka merak edenler de olabilir diye yazmaya karar verdim:) Keki ikiye ayırdığınızda, her iki parçanın iç kısmından birazcık koparıyorsunuz, yada parmak uçlarınızla hafifçe tırmıklarsanız:) da aynı şey olur. 1 su bardağı kadar ayırdığınız parçaları robotta çekiyor ve pastanın üzerine serpiyorsunuz. Hepsi bu...
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder