Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Lahana ve Yaprak Sarması

Lahana ve Yaprak Sarması

HER DAMAK TADINA UYGUN SARMA...
Blogumda fazla ana yemek yer almamasının nedenlerinden biride sevgili kayınvalidem biliyorsunuz. Sağolsun, ailedeki tüm bireylerin damak tadına uygun şekilde yemek pişirir. Bildiğimiz bir köfte harcından, maydanoz yemeyenler, biber yemeyenler, soğan yemeyenler diye ayırıp, herkes için ayrı ayrı hazırlar. Aynı şekilde sofrada her zaman 3-4 çeşit salata olur, kimisi biber yemez, kimisi havuç, kimisi soğan vs.. vs.. liste uzar gider. Ben yemek seçmenin yasak olduğu bir ailede büyüdüğüm içinde açıkçası eşim ve kardeşlerinin bu tavırları bana çok şımarıkça gelir, üzülürüm kayınvalidem için.
Hiç unutmam, çok küçükken bir gün sofrada yemek yiyoruz ve kardeşim, arnavut ciğerini sevmiyor, sevmemek ne kelime yutamıyor zavallı:( Birden sofrada ağlamaya başladı, Babam "Ne oldu ?" deyince "Yutamıyorum" demişti. Babam da "O zaman ablanında seninde bir yemek yememe hakkınız var, sen seçimini ciğer'den yana yaptın" demişti. Bende illa bir şey seçeceğim ya "Pırasa" demiştim. Şimdi babama çok teşekkür ediyorum her fırsatta iyiki bizi böyle yetiştirmiş, girdiğim her ortamda rahatlıkla her yemeği yer ve de tadının, tuzunun damak zevkime uygun olması dışında başka bir şart aramam.
Lahana ve yaprak sarması da yine kayınvalidemin herkesin zevkine göre ayrı ayrı pişirdiği yemeklerden. Eşim yemeğin içinde et sevmediği için, bir kısmını etsiz, eşi etli sevdiği için bir kısmını kıymalı , bir kısmını da tencerenin altına çorbalık kemikler koyarak yapıyor sarmayı. Ben tüm tencerelerden de ziyadesiyle yiyorum tahmin edeceğiniz gibi :) Şimdi sizlerle paylaşacağım tarif etsiz olarak hazırlanan dolma harcı.
Siz isterseniz bu şekilde (ki mükemmel oluyor) yada tencerenin altına kemik parçaları dizerek, yada bu ölçülerdeki malzemeye 200 gr. kadar kıyma koyarak hazırlayabilirsiniz dolmalarınızı. Hepsini de severek yiyen biri olarak ayrım yapamadan öneririm.

Malzemeler
  • 4 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Orta Boy Domates
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 1 Orta Boy Kırmızı Biber
  • 5 Adet Sivri Biber
  • 5-10 Dal Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Kuru Nane
  • 1 Yemek Kaşığı (Silme) Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Biber Salçası
  • 1,5 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Domates Salçası
  • 1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Tuz

Yapılışı

  • Domates, soğan, kırmızı biber, sivri biber, maydanozu birlikte robotta püre haline gelinceye kadar çekin. Pirinci ve diğer malzemeleri ekleyin. Kaşıkla karıştırarak malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

Beyaz Lahana ve Kara Lahana Sarması yapmak için;

  • Bir tencereye bol miktarda su (makarna haşlayacak gibi) koyun ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Su kaynayınca, yapraklara ayırıp yıkadığınız lahanalardan 5-6 yaprak kaynar suya atın ve 1-2 dk. kaynatın. Fazla yumuşamadan hemen çıkarın ve lahana bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  • Lahananın uç kısmına 1 yada 2 yemek kaşığı kadar (göz kararı) harçtan koyup, önce iki yanından içeri kıvırın, sonrada başından ucuna kadar yuvarlayarak rulo yapın. (Sigara böreği sarar gibi)
  • Tencereye bitişik olarak, ama çokda sıkıştırmadan dizin. Üzerini geçmeyecek kadar su koyun, önce normal ateşte, kaynayınca altını kısarak, kısık ateşte lahanalar ve pirinçler pişinceye kadar pişirin.

Yaprak Sarması yapmak için;

  • Temizleyip, bir poşete koyduğunuz yaprakları derin dondurucuya koyun. Kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp, çözülmesini bekleyin. Maydanoz ve nane'yi buzluktan çıkarttığımız zaman oluşan yosunumsu kıvam normalde hoşumuza gitmez. Ama yaprak sarması için bu özelliği olumlu olarak kullanıyoruz:) Çözülünce yumuşayan yapraklar, kaynatmadan ve böylelikle vitamini lezzeti kaybolmadan kolaylıkla sarılabiliyor.
  • Buzlukta yaprağınız yoksa ve siz aynı gün sarma yapmak istiyorsanız, lahana sarmasındaki kaynatma işlemini yapmalısınız. Sarma, dizme ve pişirme şekli de lahana sarması ile aynı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu