Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Damalı Pasta

Damalı Pasta

BOL SEÇENEKLİ BİR PASTA...
Damalı pasta Siret Yenge'den öğrendiğim ama yapımı biraz zahmetli olduğundan açıkçası yapmaya üşendiğim bir pastaydı.
Blogumun ilk günlerinde onun hünerli ellerinden çıkmış bir Damalı Pasta yayınlamıştım. O günden beride kendim yapsam, şu renklerde yaparım, krema olarak da böyle yaparım diye kafamda fikirler ürettiğim bir pasta kendileri:)
Pastayı milli takım renklerinde yani; kırmızı-beyaz ve ara kremasını da Dr.Oetker'in çilekli pasta kreması kullanarak yapmayı planladım, böylelikle, tamamı kırmızı ve beyazdan oluşan bir pastam olacaktı. Gelin görünki evdeki hesap çarşıya uymadı, sade yaptığım pandispanya doğal olarak sarımtrak bir renkte oldu, üstünede birde beyaz olacağını tahmin ettiğim pasta kreması lila renkli olmazmı??
(Bu aşamada gerçek bir mor sever olan Burçin'ciğimin kulaklarını çınlattım) Sonuç olarak, sarı-kırmızı ve lila gibi birbiri ile uyumsuz renklerden oluşan bir pasta çıktı ortaya:)
Bir diğer konuda; pastayı her zamanki alışkanlıkla önce ortadan ikiye bölüp, daha sonra pastayı yapmaya devam etmek oldu. Normalde ortadan ikiye bölmeden, içinden halkalar çıkarılarak yapılan pasta, bu şekilde dağ gibi yüksek oldu ve sadece ortaya sürülen pasta kreması da az geldi doğal olarak. Bu nedenle bu tarifi, pastalar mı, yoksa kekler mi kategorisine koymakta kararsız kaldım açıkçası:)
Pastayı yapmaya karar verirseniz, ya ortadan ikiye bölmeden sadece halka çıkarma işlemini yapın, ya da ben yüksek ve kocaman bir pasta istiyorum derseniz; iki paket pasta kreması ya da iki paket çikolata sos hazırlayıp her kata sürün.
Pandispanya ise gönül rahatlığı ile sizlere önerebileceğim kadar başarılı. Siret yengenin, her zaman olumlu sonuç veren ölçülerine ben bir iki küçük ilave yaptım, açıkçası uydurdum ama sonuç çok başarılı oldu. Geçen hafta muzlu ve kakaolu olarak iki pasta daha yaptım bu ölçüler ile ve kendi denemelerim sonucunda en doğru pandispanyayı buldum diyebilirim artık.
Sonuç olarak; damalı pasta aşağıdaki ölçüler ile pandispanyayı pişirip, çeşitli renklerde, istediğiniz krema veya sos ile yapabileceğiniz, istediğiniz meyveleri kullanabileceğiniz çok özgür bir pasta :)

Malzemeler
Sade Pandispanya için;
  • 3 (orta boy) Yumurta
  • 3 Fincan (Türk kahvesi fincanı) Şeker
  • 3 Fincan (Türk kahvesi fincanı) Un
  • 1 Fincan (Türk kahvesi fincanı) Buğday Nişastası
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Yumurtaları 30 sn. kadar çırpın. Şeker, sıvı yağ ve kaynar suyu ekleyerek, şeker eriyinceye kadar 5-6 dk. çırpın.
  • Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek, malzemeler karışıncaya kadar çok az daha çırpın.
  • Hamuru, sadece taban kısmını katı yağ ile yağlayıp, unladığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıba dökün.
  • Önceden ısınmış, 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dk. pişirin. (Kürdan testi yapmadan çıkarmayın)
  • Pandispanyanızı (yukardaki ölçüler ile) kakaolu yapacaksanız; 2 yemek kaşığı kakao, renkli yapacaksanız; 1/2 çay kaşığı toz gıda boyası ekleyin.

Damalı Pasta

Blog gezmelerim sırasında en çok keyif aldığım yazılar sofra görüntüleri ve yapılışı detaylı fotoğraflar ile anlatılan tarifler olur. Bende yapımı biraz oyuncaklı olan Damalı Pasta'nın detaylarını sizlere fotoğrafla anlatmak istedim. Daha öncede bir kez Bohça Poğaça yaparken bu şekilde anlatmıştım. Umarım hoşunuza gider.

Izgara tel üzerinde 1 saat kadar soğuttuğunuz pandispanyaları ikiye ayırın. Ya da yukarıda yazdığım gibi ayırmadan, her parçanın da üzerine bir pasta tabağı koyarak (ölçü olması için) tabağın kenarlarından bıçakla kesin.
Kestiğiniz yuvarlağı içinden çıkarın ve kalan boş halkayı servis tabağınıza koyun. Pasta yaparken tabağın altına kalın şeritler halinde kestiğiniz 3 parça yağlı kağıt koyarsanız, pastanın bitiminde kağıtları altından çeker ve tabağı temizlemek ile uğraşmazsınız.
Tabak yardımı ile kesip çıkarttığınız orta büyüklükteki halkaların, üzerine bir fincan yada su bardağı koyarak, bir küçük yuvarlak daha elde edin. Elde ettiğiniz orta büyüklükteki halkayı zıt rengi olacak şekilde büyük halkanın içine yerleştirin. Her halkayı koymadan önce, tabaktaki halkanın iç duvarlarına, pastanızın renk durumuna göre beyaz yada kahverengi çikolata sos sürün. Böylelikle halkaların birbirine yapışmasını ve dilimlerken dağılmamasını sağlamış olacaksınız.
İki halka bir yuvarlaktan oluşan, ilk katı oluşturduğunuzda hazır satılan portakal suyu ile bir fırça yardımıyla ıslatın. Islatma işlemini her katı yaptığınızda tekrarlayın. Aynı şekilde, yukarda belirttiğim gibi pastanızın kek gibi olmasını istemiyorsanız, sadece orta kata değil her kata krema sürün.
Alttaki halkalar ile zıt renk oluşturacak şekilde ikinci katı da oluşturun, iç duvarlarına sos sürmeyi, üzerine de portakal suyu sürmeyi unutmayın. Hazırlamış olduğunuz pasta kremasının yarısını sürün ve damla çikolata serpin. İsterseniz kremaya uygun meyveler de dizebilirsiniz. Kremadan sonraki iki katıda, aynı ilk iki katı hazırladığınız şekilde hazırlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir