Geçtiğimiz hafta küçük bir gezi dolayısı ile buralarda değildim. Kaybettiğimiz blog arkadaşımız için yazdığım küçük yazı bazı sevdiklerimde şok etkisi yaratmış. Bloguma girdiklerinde gördükleri vefat haberini malesef ben zannetmişler. Bir çok arkadaşımdan telefon aldığım gibi
Bebekkokusu'ndan bir dostum da bana ne olduğunu öğrenmek için forum bile açmış. İsimlerimizin aynı olmasından dolayı olan bu küçük yanlış anlaşılma için özür dilerim. Allahım ömür verdiği sürece buradayım inşallah.
Bugün düzenimi tekrar oturtur oturtmaz kurabiye denemelerime tekrar başladım. Bilmem şekli çok tutmuş mu ama bugünkü garip yaratıkçığım bir kurbağa. Elimden geldiğince sevimli yapmaya çalıştım. Bu kurbağaların iyi yanı sürekli vıraklayıp tepe şişirmemeleri, zira yaz boyu bahçedeki bir adetinden gına gelmişti :)))
Hamurumuz için malzemeler:
130 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Hamurumuzu kakao hariç yoğurup hazırlayalım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Şekildeki gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.
İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.
Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.
İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için iki adet kuru nohutla destek yapalım.
180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.
Afiyet olsun!
Not: Kurbağaların ağızlarına koyduğum nohutları, piştikten sonra çıkartması çok zor oldu. Bunun için belki kürdan vs. kullanılırsa daha iyi olabilir ;)
Yorumlar
Yorum Gönder