Bu aralar sayfamı ve sizlerin sayfalarını çok ihmal ettim, farkındayım. Ama bilseniz ne yoğun günler geçiriyorum. Çin'e taşınma tarihimiz kesinleşti, Ocak 2'de yolcuyuz malesef. Ben ise buradaki son günlerimi vakit kaldığınca dost ve akrabalarla geçirmeye çalışıyorum. Bir yandan taşınma işleri bir yandan bürokratik işlemler derken bakıyorum günler su gibi akıp geçiyor. Mutfağa sadece neredeyse hiç girmiyorum, vaktim yok çünkü. Yine de nefes alabildiğim dakikalarda araya bir şeyler sıkıştırmaya uğraşıyorum. Çin'e gittikten sonra evimize yerleşene kadar ve tabii düzenimi oturtup malzeme de bulabilene kadar, sayfam boş kalacak, bunun için biraz tarif ve resim stoklayabilseydim harika olurdu ama pek sanmıyorum. Bu durum yaklaşık Şubat-Mart ayına kadar sürer diye düşünüyorum. Bu sondan kaçıncı yazım olacak onu bile bilmiyorum, fırsat buldukça sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Umarım beni unutmazsınız...
Hamur Malzemeleri:
2 yumurta-1'inin sarısı üzeri için ayrılacak.
3/4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket tereyağlı margarin
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-4 su bardağı un alıyor)
İçi İçin:
4-5 çorba kaşığı zeytin ezmesi
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamurunuz elinize yapışmaya devam ediyorsa azar azar un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Fırın 190 dereceye ısıtılır. Hamurdan limon kadar parçalar koparılıp düz ve yağlanmış bir yüzeyde uzun ince açılır. Üzerine bir fırça veya kaşık yardımı ile bolca zeytin ezmesi sürülür.
Uzun kısmından başlayarak rulo yapılır.
Hamur kendi etrafında 1-2 kere döndürülür,
İçe doğru kıvrılır, dışta kalan parça, poğaçanın altına doğru sıkıştırılır. Bütün poğçalar hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsterseniz susam, çörek otu vs. ya da iç ayçekirdeği ile süsleyebilirsiniz. Poğaçalar ısınmış fırına verilir, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder