Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Bebek Partisi

Sencer Baby Shower

HOŞGELESİN SENCER PARTİSİ...
Geleneksel Baby Shower partilerimizin ikincisini gerçekleştirdik :) Biricik minik kuşum, bende yeri çok ayrı olan; Yasemin'imin çok yakında aramıza katılacak bebişi için toplandık cumartesi günü. Günün anlam ve önemine uygun olarak anneye moral olması açısından bol bol gülüp eğlendik. Tabi söz konusu anne Yasemin olunca bizim ekstra bir şey yapmamıza gerek kalmıyor, Yasemin konuşuyor biz gülüyoruz :) Kim kime moral veriyor belli değil. Ekipte başka hamile kalmadığı için bir sonraki bebek partisi kim için yapılacak kısmı belirsiz, bu nedenle biz şimdiden "Aaa, bu pasta çok güzelmiş, Can'a ilk yaşgününde yapabiliriz" yada "Doğum yaptığında şu kurabiyelerden yaparız" gibi cümleler kuruyoruz. Pınar için yaptığımız, Bebek Partisi'ne göre bir hayli fire verdik bu sefer :( Katılamayan herkesin ayrı ayrı çok geçerli nedenleri vardı ve eminim kalpleri bizimleydi. Yasemin'in bebek partisi ile, sanırım dünyada ! bir ilki gerçekleştirdik :) Eşli bebek partisi ! Benim, Yasemin'in ve Pınar'ın da eşi vardı. Selen'in eşi hafta sonu çalıştığı için yoktu. Genellikle buluşmalarda eşime ait olan fotoğraf çekme işi bu sefer Pınar ve eşi Armağan yaptı sağolsun. Böylelikle hem Pınar hemde ben, onların objektifinden çıkan güzel fotoğraflar ile süslemiş olduk yazılarımızı...

Gelelim, güzel günümüzün birbirinden güzel yiyeceklerini anlatmaya;



Ev sahibemiz Yasemin şekerim'in ilk kez yaptığı (inanmadığımız için defalarca sorduk ama her seferinde evet dedi:) Kısır ve her seferinde mükemmel şekilde yaptığı Çaylı Kek.



Yasemin küçük bir araştırma yaparak, anne adaylarının kendi bebek partisinde, hiç bir hazırlık yapmadıklarını, hatta evde yorulmasın diye partinin annenin evinde bile yapılmadığını öğrenmiş. Ama bunu öğrendiğinde artık çok geçmiş, çoktan dört çeşit hazırlamış bile :) Bon Bon Kurabiye ve Rokoko. Bu bilgi bundan sonraki ilk bebek partisindeki ev sahibinin çok işine yarayacak:)

Bu nefis lezzet de tazecik annemiz Pınar'dan. Tekrar çalışmaya da başlamış olmasına rağmen, yinede zaman bulmuş ve bu keki yapmış. Tarifi kendi sayfasında...

Günümüze bende de bazı katkılar oldu. Sağolsun kayınvalidem sayesinde her zaman buzluğumda bulunan; İçli Köfte ve Etli Yaprak Sarması, özel istek üzerine soframızda yer aldılar.

Pınar'cığım, özellikle istediği için yaptığım Portakallı Turta. Kendilerini ziyarete gittiğimizde Böğürtlen Reçelli Turta yapıp götürmüştüm ve çok beğenmişti. Bende aynı hamur malzemesi ile bu sefer portakal marmeladı kullanarak yaptım. Birde Kırmızı Biber Sarması yaptım ama bu sefer biraz tembellik ettim, biberleri evde közlemek yerine hazır konserve biber aldım. Lezzet olarak yine güzel oldu ama boyutları çok küçük olduğu için sararken çok zorlandım. Sizlere de tavsiyem, mümkün olduğu kadar uzun ve iri biberler seçerek, kendiniz közleyerek yapmanız olur.

Bahane ne olursa olsun her zamanki gibi biraraya gelmek çok ama çok keyifli idi. Birbirinden nefis yiyecekler, harika sohbet, kahkahalar çok çok güzeldi. Minik kuşum inşallah bir avazda doğumunu yapar ve bebişini kucağına alırsın, bende sevmeye gelirim. Heyecanla bekliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir