PAZAR KAHVALTISI...Bu cümleyi daha öncede defalarca söyledim biliyorum ama bir kez daha söyleyeceğim.
Blogları gezerken en çok sofra görüntüleri görmeyi seviyorum, özelliklede kahvaltı sofralarını... Çünkü kendimi bildim bileli yemek hazırlamaktan değil, kahvaltı ve beş çayı sofraları hazırlamaktan çok hoşlanırım.
Komşu blogları gezerken, sofraları dikkatlice inceler, hatta fotoğrafı büyütüp her detayı aklıma yazmaya çalışırım, özellikle
Portakal Ağacı'nın sofra görüntülerine bayılırım.
Bu konuda bilgisayarımda -değişik fikirler- diye bir klasör bile oluşturdum:) Beğendiğim görüntüleri kaydediyorum. Bu görüntüler sayesinde evlerimizde her zaman hazırlanan sıradan yiyecekleri bile farklı sunumlar ile sunmak mümkün oluyor.
Bende benim gibi düşünenler mutlaka vardır diye, genellikle kahvaltı sofralarımızı sizlerle paylaşıyorum.
Bu sofrayı pazar günü bize kahvaltıya gelen arkadaşlarımız için hazırladım. Kahvaltı hazırlamak her ne kadar oyuncaklı bir iş olsada ben hiç yorulmadan ve çok zevk alarak hazırlıyorum.
Soframızdakiler;- Klasik kahvaltı çeşitleri
- Portakal Reçelli Turta
- Çaylı Kek (Muffin şeklinde)
- 7 Tahıllı ve Geleneksel Beyaz Ekmek (Söke Un Karışımları ile)
- Kaşarlı-Sucuklu Milföy
- (Milföy hamurlarını fırında sade olarak pişirdim. Sonra üzerlerine, bir dilim kaşar ve sucuk koyarak, kaşar eriyene kadar fırının ızgara kısmına koydum.)
- Salamlı-Kaşarlı ve Paprika'lı Kanapeler
- (Kanapelerin üzerine ise sadece paprika sosu sürdüm, aslında kendim çemen hazırlamak istedim ama yetiştiremedim. Salamlı - kaşarlı kanapeyi yaparkende kaymaması için ekmeğin üzerine ince bir tabaka mayonez sürdüm.)
- Patates Topları
PORTAKALLI TURTADaha önce bir kaç kez böğürtlen reçeli ile yaptığım ve çok beğenilen turtayı bu kez portakal reçeli ile yaptım.
Temel tarif burada, siz istediğiniz çeşit reçel ile yapabilirsiniz ama portakal yada vişne, böğürtlen gibi biraz ekşi ve baskın aroması olan reçeller ile yapmanızı öneririm. Örneğin ayva reçeli ile çok iyi olmuyor.
PATATES TOPLARI...Bu patates toplarını ne zamandır denemek istiyordum, pazar günü herhangi bir tarife yada ölçüye bakmadan, göz kararı ile yaptım. Çok da güzel oldu.
Malzemeler- 2 Adet (iri) Patates
- 1 Yemek Kaşığı Krem Peynir
- 2 Yemek Kaşığı (rendelenmiş) Kaşar
- Tuz
Yapılışı
- Patatesleri haşlayın, irice 3-4 parçaya bölüp, peynirler ile birlikte iyice ezin.
- Patatesin sıcaklığı ile peynirler eriyor ve nefis bir patates püresi haline geliyor. Karışım soğuyunca, elinizi hafifçe ıslatarak, yuvarlaklar yapın ve kırmızı biber, maydanoz, havuç veya çörek otuna bulayıp servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder