Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Menemen

Menemen

HEM KAHVALTI HEM ANA YEMEK :)
Menemen benim en sevdiğim yiyecekler arasında yer alıyor.
Yazın mümkün olduğunca yemeye çalışırım, hatta sevgili kayınvalidem yazın domates ve biberleri doğrayarak, buzlukta saklar. Ne zaman canımız isterse taze taze yaz domates ve biberleri ile menemen yapabilelim diye.
Annemin yöntemi ise çok daha pratiktir. Domates ve biberleri pişirip, soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyar, hem buzlukta daha az yer kaplasın hemde çözülmesi kolay olsun diye yassı bir şekilde saklar.
Bu şekilde benim çok daha işime geliyor, çünkü sahanda yumurta yapma süresinde menemen yemiş oluyorum :)
Her iki saklama şeklini ve ne kadar basitde olsa menemen yapılışını bilmeyenler de olabilir düşüncesi ile paylaşmak istedim.

Malzemeler (2 kişilik)

  • 1 Adet Domates
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 3 Adet Yumurta
  • 2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Yapılışı

  • Sivri biberleri çekirdeklerini ayıklayıp, ince ince doğrayın. Sıvı yağ ile 1-2 dk. orta ateşte kavurun. Biberleri çok öldürmeyin, hafif diri daha güzel oluyor.
  • Kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri ekleyin ve domatesin çiğ tadı gidene kadar 3-4 dk. daha kavurun ve karışımın üzerine yumurtaları kırın.
  • Yumurtaları bütün halde yemekten hoşlanıyorsanız, tavanın üzerine bir kapak kapatarak, yumurtanın şeffaf olan akları beyazlaşana kadar pişirin. Menemeni karıştırılmış şekilde seviyorsanız, yumurtaları kırdıktan sonra hafifçe karıştırın ve aralıklar ile karıştırarak pişirin.

Menemen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir