Son iki gündür oldukça yoğun ve hareketli günler yaşıyorum. Hani bahsetmiştim ya, oturduğum sitedeki yeni arkadaş grubumu ağırlamayı düşünüyorum diye, işte bugün onlar evimde davetlim olacaklar. İki gündür mutfakta koşuşturmacam sürüyor. Öncelikle nasıl bir menü belirlemeliyim diye yedim kendimi. Sonra da en çok canımın çektiklerinde karar kıldım. Sonuçta birbirinden farklı uyruklarda 8-10 kadın toplanacak ve kimin neyi seveceğinin garantisi yok. Bu nedenle bugüne kadar memnun kaldığım, merak ettiğim ve özlediğim lezzetleri bir araya topladım. Şimdilik tüm bunlar sonraki yazıma kalsın, biraz merak ettireyim sizi. Menümde bir şeker hamurlu pasta da var, aslında şekli şemali çok içime sinmedi ama bu pastayı yapma amacım biraz farklıydı. Türkiye'deyken elimi atmak isteyip de ulaştıramam diye girişmediğim butik pasta tasarımcılığına burada giriş yapmak istiyorum. Maksadım para kazanmaktan çok burada bulunduğum süreyi olabildiğince dolu dolu ve sevdiğim şeyleri yaparak geçirmek. Bu nedenle ufak bir reklam amaçlı, şeker hamurlu bir pastayı menüme katmaya karar verdim. Pastam hazır ve sonraki yazımda sizlerle olan biteni de paylaşırım artık ;)
Geçtiğimiz günlerde yine pasta kitabımdan bir kurabiyeyi çözümleyip pişirdim. Bu kurabiye de benim favorilerim arasına girdi. Bir tane yemekle bırakamayacağınız türden bir kurabiye bu. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Malzemeler140 gr. tereyağı
15 gr. sıvı yağ-1 çorba kaşığı
Bir tutam tuz
105 gr. toz şeker-1 çay bardağı+1 çorba kaşığı
1 çırpılmış yumurta
165 gr. un-1,5 su bardağı
20 gr. süttozu-2 çorba kaşığı/kahve kreması da olabilir
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağına yakın kek kırıntısı(istediğiniz çeşit, önceden kalmış ya da topkek tarzı da olabilir)
Üzeri için 1 yumurta sarısı
YapılışıYağlar ve toz şeker mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Ardından çırpılmış bir yumurta eklenir, tekrar çırpılır. Geri kalan tüm malzeme eklenir, elle yumuşakça bir hamur yapılır. Hamur toparlanmazsa azar azar ama fazla olmamak kaydıyla un eklenebilir. Buzdolabında 10-15 dakika soğuyup, hamurun biraz sertleşmesi için bekletilir. Daha sonra ceviz iriliğinde parçalar koparılır, yuvarlanır ve tepsiye aralıklı dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yumurta sarıları kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder